БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!

Идването на комунистите дало тласък на половинвековно развитие
9 сеп 2016 12:44,
398
БСП на 9-ти: Днес сме в руини, а беше възход!
Снимка: архив, БулФото

БСП почете годишнината от 9 септември 1944 г., когато социалистите поемат управлението на България и остават начело 45 години. 

Още по темата

Преразказвайки историята от средата на миналия век, соцдепутатът Валери Жаблянов описа предимствата на времето, в което комунистите са били на власт пред последвалите ги години на прехода. 

Социалистът нарече победата на комунизма победа на справедливостта, хуманизма и човечността, а времето на комунизма - половинвековно възходящо развитие. 

"На този ден българската нация и държава дължат почит и уважение към антифашистката съпротива, наредила българския народ на страната на мира, хуманизма и достиженията на европейската цивилизацията", каза Жаблянов. 

Той припомни и спасяването на евреите във време, в което другите нации безучастно са наблюдавали преминаването на вагоните. 

Социалистът обясни, че идването на комунистите е дало тласък на половинвековното възходящо развитие.

"За няколко десетилетия беше изградено индустриалното общество, отвори се пътят за догонващо икономическо и социално разнитие", каза той. 

Жаблянов продължи с това, че днес голяма част от индустриалното наследство на държавата е в руини. Според него сега отново сме в позиция на догонващи в съюза, към който принадлежим. 

"В днешния ден, когато несигурността обхваща Европа, а крайната десница отново подхваща темата за разединението, ние, социалистите, припомняме политиката на отечественофронтовското правителство и на Девети септември, които спасиха България от катастрофата на нацизма", завърши Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
21
 
10
 
! Отговори
ВЧЕРА и днес преди 7 години
При комунизма, бяхме 10млн. Имахме 700хил. армия със запаса, с 300 (ТРИ-СТА), най-модерни, затогава, самолета и 2000 танка. Милиция и вътрешен ред (*** и турците, ама много добре си знаеха мястото). Промишленост. СЕЛСКО СТОПАНСТВО. ОБРАЗОВАНИЕ. Социална сигурност. Наука. СПОРТ. Бяхме на 8-мо място на Олимпиадата в Сеул през 1988г. Днешните сор.осоиди бяха в Белене.
33
3
 
17
 
! Отговори
Ред гъз преди 7 години
Е тя и Венецуела сега я тресе един "възход", мамата си трака....
32
11
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Няма други толкова нагли и идиотизирани П?Е?Д?Е?Р?А?С?Т?И като комунистите.Че и социалисти се писали ...
31
21
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Честит празник.това е една от най-светлите дати в българската история!
30
9
 
15
 
! Отговори
Хихи преди 7 години
Хa- хa, 45 години възход, обгрaден с телени огрaди и въоръжени войници, зa дa не припaри никой от гнилия Зaпaд в комунистическия рaй. Нaглеци.
29
8
 
8
 
! Отговори
1 преди 7 години
а герберите на 9-ти,още веднъж.честита 72годишнина от 09.09.1944година,на всички комунисти в герб,начело с др.борисов
28
2
 
13
 
! Отговори
Луд преди 7 години
9.9. е точно толкова празник, колкото и 10.11. с разликата, че второто можеше и да е, ако не беше спретната от наследниците на тия дето са направили първото. Естествено с комерсиална цел са и двете.
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужаст!!!Подобни изказвания са противозаконни. Закона забранява комунизма и "проповядването" му. Вместо да ги съдят, тия нашите "***" ги цитират и им дават медийно време...Никога няма да се оправим, докато бивши партийни секретари и агенти на ДС ни управляват и ни "сервират" "демокрация".Скапата комунистическа *** трябва веднъж за винаги да умре!Трябваше да направим, както в Румъния- всички да бъдат избити и децата им да нямат достъп до властта.
26
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ги е срам. Какъв възход на справедливостта когато без съд и присъда са избити толкова много хора. Комунизма е пресъпление към човечеството и най0големият възможен морален упадък. Строй при който всеки крадеше колкото може
25
2
 
18
 
! Отговори
Веско преди 7 години
А защо не обясните на децата, какво точно значи "поемат управлението" и "остават начело". Какво се крие зад тези думички? Как точно го "поемат" управлението? Предателите на България!
24
1
 
4
 
! Отговори
a сиганите за десети преди 7 години
Аку не бяха комунистите злобно измамили *** България след 1944 г. щеше да е ***.Комунистите с измама ни пратиха на 8.09.1944г да ухраняваме казните за ракия.Те знаеха слабото ни място.И кугато изтрезняхме на 10-ти сиптември те бяха слезли на дивети и зели власта.Така ние *** останахме с един гол....Смърт на фашизъма свубуда на народа
23
5
 
25
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Ами нали точно вие червени креатури съсипахте държавата, обезлюдихте селата и окрадохте пенсионните фондове? Нали вие създадохте манталитета-учи, за да не работиш? Чии деца учеха на Запад? Нали вие постоянно крадяхте от държавното (да има за вилата и т.н.).Нали точно вашите наследници днес управляват целия финансов и институционален ресурс на държавата (защото не допуснахте лустрация) и затова тук прехода мина по вашите правила и по-глуповатите хора си помислиха, че това е демокрацията?
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е как бе, голям възход беше, само дето ток нямаше
21
5
 
21
 
! Отговори
АналиЗатор преди 7 години
При комунизма имаше голям възход - също като сега в Северна Корея, Куба и Венецуела
20
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЕ КАКЪВ ВЪЗХОД, БЕ,дърти изкуфеляйзери!!!Като беше възход, защо рухна?
19
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един режим наложен насила с помощта на чужда армия, убийства и терор. Режим, който ни отдалечи от европейския ни път. Дори и след толкова години комунистите тровят България,щ. Аки имаше държава-щяхте да сте в затвора, ако имаше Бог-трябваше да сте в отвъдното.
18
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма държава на земното кълбо успяла с комунизъм! Такава държава няма!
17
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Цветан Караилиев 7И колко по твои сметки са били в затворите? И хиляда да са били, има грешки всякакви, никой не ги отрича. Ама останалия почти 10 милионен народ живееше не по милиардерски, но спокойно, здравословно и сигурно. А сега - КЪДЕ Е ЩАСТИЕТО - 2% богаташи и 98% чудещи се как утре ще оцелеят. БЛАГОДАРЯ от такова "щастие"! Ни срам, ни очи! Но.....май очите се отварят, навсякъде! Леле, тепърва какво ще става по еуропката! Няма нужда да си Баба Ванга!
16
4
 
12
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА-----ей това ако го бяха казали 90г ,щяхме вече да доближаваме Германия по заплати,ама тогава нищо не казаха такова ,защото знаеха ,че щяха да бъдат линчувани,а сега сме вече по-европейци и естествено по-толерантни.....долни комунисти
15
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахахахаха :)))))))))) Комунистически свинеее, с подмяна на историята няма да стане! Народа помни избитата ни без съд и присъда интелигенция, как ги хвърляхте от скалите, помни Народния съд, помни лагерите, помни Държавна сигурност, помни как Русия взе цялото ни злато, помни как целия ни архив е откраднат от руската кочинаа, помни как сътворихте най-големия атентат в историята ни, в църквата Света Неделя, помни и много други злини, които азиатските свинее причиниха на държавата ни!!!