МОН дава 4440 лири на Марсело за общежитие в Кеймбридж

12 650 британски лири са отпуснати за обучението му до момента
60
МОН дава 4440 лири на Марсело за общежитие в Кеймбридж
Снимка: Bulgaria On Air

Правителството отпусна нови средства за Марсело Илиев, който се обучава в CATS College Cambridge.

Кабинетът помага на ромското момче от Монтана с 4440 британски лири от бюджета на МОН, които ще отидат за настаняване в общежитие.

Още по темата

Досега с решения на Министерския съвет от 2015 г. и 2016 г. бяха одобрени плащания в размер на 12 650 британски лири като частични вноски за общежитие на Марсело.

През 2015 г. той издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция.

Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство.

Затова таксата за обучение на Марсело Илиев е поета от Камарата на строителите в България, а заплащането на разходите за общежитие – от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Начи протестирате, че някой дава пари на хора бягащи от война, а не протестирате, че дават пари на някъв незаслужил да ходи да си обикаля света и да си го премества в разни треторазрядни колежчета в UK?
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
psyblog.net
37
4
 
1
 
! Отговори
UNI преди 7 години
До MONВъв ВСЕКИ университет в България държавата ПЛАЩА за обучението на отрочетата. Това се казва държавна поръчка! Друг е въпроса, че българските студенти записват вишУ за да ходят по чалготеки! Всички знаем сумите за следване в не държавни университети - е в държавните сумата е същата но повечето го плаща държавата! В българските студенти следват вече неграмотни студенти за това ще се радваме ако такъв човек ни управлява след време, че поне ще е грамотен без значение от етноса!
36
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявайте,но кой е Марсело,че нещо не разбрах???И с какво горепосоченият е по-добър от нашите деца,че данъкоплатеца да го издържа в британски лири,а нашите деца ще се чудим как да им платим храна и квартира,дори,когато учат в България?
35
3
 
10
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Когато българите станат малцинство в България това момче ще бъде я президент , я мин. председател. За това са тези грижи.Да се погрижим за бъдещето.
34
0
 
9
 
! Отговори
MON преди 7 години
Да разбирам ли, че щом сме капиталистическа държава, БЪЛГАРИЯ и в частност министерството е длъжно да плаща таксите за образувание на бг гражданите. Така ли?Къде да подам молба, за да може ДЪРЖАВАТА да ми плати да уча в университет? Къде са разписани законовите текстове и правила за това? Какво да направя?ТОВА ЛИ Е КАПИТАЛИЗМА В БГ. ТОВА БИЛО ПО-ДОБРЕ И ОТ КОМУНИЗЪМ.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В техните колежи се учи какво ли не, включително фризьорство. Това е нещо като нашето средно специално. А това, че е в Кембридж няма никакво значение. Просто Кембридж е пълен с всякакви учебни заведения и само няколко университета там са престижни. Иначе по програмата за самоплатено видово разнообразие Англия е известна. Друг начин всяка твар от гз на географията да се замъкне там.
32
0
 
13
 
! Отговори
Люта чушка едно преди 7 години
абе то, че има много кадърни Българчета, които имат умствения капацитет, но нямат финансовата възможност да учат там е ясно.... но нали трябва да се покажем на ЕСъто какви сме големи интегратори на малцинствата...
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правят ни на ***. Това не е Кеймбриджкия университет, а колеж (гимназия) в град Кеймбридж. При това учи фотография, а там няма единен критерии, освен ако не кандидатстваш за работа. Момчето просто се учи да щрака с фотоапаратчето (ако беше добър фотограф щеше да е известен с портфолиото си, а не с това какво учи) и държавата го издържа.
30
1
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Ей така ни харчат данъците, които плащаме. После ще кажат - дайте още! Ще ви обложим с прогресивна ставка ДОД и ще вдигнем ДДС-то на 25% !
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Кеймбридж?! Това е много елитен и престижен университет. И много скъп дори за англичани. Трябва да знаеш английски перфектно. Много интересно кога това момче е усвоило така добре езика. Дали е завършило тук.поне английска гимназия? Дано не се налага да му събират пари и при завършването,защото там трудно се завършва, не е като в България :) Скъпо е, понеже освен че обучението е на много високо ниво, общежитието осигурява максимални удобства за студентите -самостоятелни стаи, където напълно да се отдадат на учебния процес. Нещо подобно е и в колежа Итън, където е завършил Принц Уйлям, и т
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно това ще ни е следващият министър на "У/образованието".
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителен популизъм!!! Знаете ли колко бедни българчета има, талантливи и способни, които нямат пукнат лев и Кеймридж е недостижим блян за тях! Но нали сме "либерални и толерантни" към всякакви и всичко.... но не и към нас българите, чието име все още носи тази територия...
26
1
 
28
 
! Отговори
Дърво преди 7 години
Ами добре, че МОН помага, щото родителите на момчето нямат кинти - цял живот плащат непосилни данъци <sarcasm>, затова са бедни. Всички знаем, че людете от шведско потекло изправно си плащат задължения, такси, данъци, билети и каквото още се сетите <sarcasm> - и следователно държавата им помага в трудна минута.
25
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
знаете ли колко българчета ще издържат същия изпит?! Много! Дали държавата ще им плаща общежитието и разходите? Аз като данъкоплатец категорично отказвам парите ми да се харчат по подобен начин!
24
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12 650 британски лири са отпуснати за обучението му до момента ... ако беше обикновено българско момче... трябваше да вземат заем родителите му, да ходи на бригада и чак тогава да взема изпити, а ако беше толкова кадърен този, има и стипендии от университета които ти покриват таксите... и после нямало дискриминация
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, да ги пратят всичките!
22
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грозно е . Играе се на етническа толерантност . Има много българчета които също нямат пари да учат в Англия . Какво давате на тях щом сте почнали да раздавате или * най много реват
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идваш на бригада(например)бачкаш,пестиш,бачкаш,пестиш.и учиш.СИМПЪЛ(на *** български)
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам познат който завърши в България.Дойде в Англия,работи здраво,спести си пари,плати-8000&#163; за магистратура,завърши Кинг'с Колидж и готово.