Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада

Оказва се, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени
20 окт 2016 15:07, Елка Василева
208
Борисов: Подкрепа за СЕТА, ако отпаднат визите за Канада
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов обеща подкрепата на България за сключването на търговското споразумение ЕС-Канада  (СЕТА) при отпадането на канадските визи за българските граждани.

Той коментира темата в Маастрихт (Холандия), където пристигна за заседанието на държавните и правителствените ръководители от Европейската народна партия.

Още по темата

"Позицията ни по търговското споразумение ЕС-Канада е много ясна - България и Румъния на няколко пъти биват несправедливо ощетявани, както в случая с Шенген. Всички - Европейската комисия, Европейският парламент, казват, че България и Румъния са готови за Шенген, но не ни приемат. Този проблем в случая се пренася върху безвизовото пътуване на българските и румънските граждани за Канада", поясни премиерът.

"Единственото, което съм поставил в разговора с министър-председателя на Канада (Джъстин Трюдо - бел.ред.) е, че искаме през 2017 г. да има безвизово пътуване на българските граждани за Канада. Самото споразумение е такова, че дава възможност за бизнеса, за икономиката, за интегриране на огромни пазари от Канада до Европа, а изведнъж се оказва, че българският и румънският бизнес няма да бъдат равнопоставени, което не е в интерес не само на България и на Румъния, а на целия ЕС, нарушава се принцип. Нека приемат това наше решение и разбира се, че ние ще ги подкрепим", добави Борисов.

По повод това, че днешната среща бе свикана в Маастрихт, той посочи, че България за съжаление е сред малкото страни в Европа, които спазват Маастрихтските критерии за бюджетен дефицит под три процента и за външен дълг под 60 на сто от БВП.

"Ако си дадем дума, че ще се спазват Маастрихтските критерии, Европа няма да има никакъв проблем. Това го гарантирам, ще бъде финансово и икономически стабилна, и дисциплинирана", коментира министър-председателят. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
БОРИСОВ към КАНАДА: преди 7 години
Ще ви подкрепя СЕТА за да отпаднат визите,но за това ще отрежа главите на българите.Ами,такава е цената,бе...
150
0
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Трябва да инициираме референдум дали Народното събрание трябва да ратифицира СЕТА...
149
0
 
4
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Герб са мръсни продажници на националните интереси. След подписването на СЕТА Европа освен политически ще бъде подчинена и икономически. Това ще е краят на ЕС.
148
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като гражданин на България , а също и на Европа не ми трябват кирливите канадски визи. И второ омръзна ми от селяни със ниско самочуствие да говорят от мое име.
147
1
 
17
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Долу продажниците ГЕРБ!!!
146
0
 
21
 
! Отговори
тя преди 7 години
Сигурно за дъщеря си искаш безвизово до Канада, но на нас българите не ни трябва Канада , а чиста , истинска храна , а не да сме на първо място по злокачествени заболявания!
145
0
 
20
 
! Отговори
тя преди 7 години
Не ме интересуват каквито и да било визи ! Аз живея в България и искам да знам какви стоки заливат пазара ни и колко са вредни за здлравето ! Ако се внасят ГМО , тия които го правят трябва да се бесят от народа! Разбра ли Боко?!
144
0
 
16
 
! Отговори
иван преди 7 години
ние ,българският нарос , не искаме никаква СЕТА!Разбра ли бе симитли!Ние не искаме държавата ни да я разоряват международдни корпорации и да ядем канадско ГМО месо и храни.Попитай народа си ,симитлийско посмешище, че тогава давай мнението от името на НАРОДА!
143
0
 
11
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Какви огромни пазари, бе тикво Бойко, Канаде е само 33 милиона...
142
13
 
1
 
! Отговори
гуги преди 7 години
Боко не те хареснам но този на санкциите браво Путин освен оръжие друго не знае другото му е чуждо Някъде да е споменал за храна нещо произведено за мирни цели Трябва народа да стигне до глад и да започнат бунтове срещу него но Гулак и Сибир са още живи Народът му е хубав жалко че имат този тиранин
141
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ти е дал правото да се произнасяш по този въпрос вместо народа бе глупaк безподобен ?
140
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокич може би иска да прати в Канада Боевски с двата куфара...
139
1
 
24
 
! Отговори
Осъзнай се бе! преди 7 години
За тази година за визи за Канада са кандидатствали 58 човека. Бокич е велик демократ, заради тези 58 човека е готов да ни вкара и в Ада!
138
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** , кой се е засилил да ходи в Канада ! Отново ще разменяме кон за кокошка !Толкова ли сме слепи и глухи ?!
137
1
 
19
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Защо и Как решихте, че европейците са се затърчали за Канада! Вероятно има и такива, но Канада има нужда от европейци, а не обратно! пп. Канада и визите и не представляват интерес за вероятно над 80% от европейците! Най-добре е да извадите статистиката за кандидатствалите за визи за Канада!
136
1
 
27
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Защо ти е безвизов режим с Канада? Защити родното производство, стига сме яли пластмасови зеленчуци, стига ГМО. Подпишете ли го ставаме роби на големите концерни. Така, че г-н пожарникар мисли с горната глава когато се изказваш.
135
1
 
14
 
! Отговори
Тикво отговори ИМ преди 7 години
Да подпише целия ЕС тогава!Да подпише целия ЕС тогава!Да подпише целия ЕС тогава!Да подпише целия ЕС тогава!Да подпише целия ЕС тогава!Ако имаш яйца разбира се.
134
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАха ха знаете ли ? Ние не можем да вкараме тиквуня в затвора но чрез СЕТА някоя кирлива фирма от страната-бензоколонка Канада ще го вкара в пандиза.Смешно но факт.
133
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 164 Незнам за "Цецка е следващият Олевел" НО тиквата съвсем е изкукал.Да пита стари и патили хора :Когато някой ти предлага нещо без пари значи иска нещо ДРУГО по ценно.Закъде бърза ?Да подпише целия ЕС тогава, БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ НЕ НИ ТРЯБВА ! Нямаме нужда от него !Да не би да тръгна да спасява канада и щатите - включете мозъка на ТОЯ.
132
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо никоя медия не коментира дебата между Радев и Цачева вече цял ден?Герберастите се срамуват от собствения си кандидат за президентЦецка е следващият Олевел