Депутатски емоции: Хулиган, простак и идиот…

Ерменков и Андреев на нож за проекта АЕЦ "Белене"
105
Депутатски емоции: Хулиган, простак и идиот…
Таско Ерменков от БСП. Снимка: Булфото, архив

Темата за АЕЦ "Белене" и поискания имунитет на бившия енергиен министър Делян Добрев скара народните представители Таско Ерменков от БСП и Методи Андреев от ГЕРБ, които така си изпуснаха нервите, че си размениха откровени обиди пред Нова тв.

Още по темата

"До мен стои един психически лабилен човек, който е невъзпитан и не си е пил лекарствата. Ей, простак такъв", обърна се Ерменков към колегата си от ГЕРБ.

"Кой е простак? А вие сте един човек, който е излъгал държавата. Вие сте гьонсурат", отвърна му Андреев.

"Вие сте хулиган, простак и идиот", нападна го пък депутатът от БСП.

Накрая Ерменков толкова се вбеси, че тръгна да напуска студиото, но се върна и продължи да спори с колегата си.

Дискусията между двамата толкова се разгорещи, че опонентите започнаха да си бъркат дори имената. Ерменков постоянно се обръщаше  към колегата си с "г-н Методиев", а той пък не спря да повтаря: "Арменков".

"Бях изненадан, че прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев. Не бива да се търси политически контекст в действията на прокуратурата. Делян Добрев е един честен и почтен човек по отношение на казуса "Белене". Той винаги е бил противник на този корупционен проект", настоя Андреев.

По думите му Добрев става министър на 21 март 2012 година, а на 28 март същата година по негово предложение Министерскиат съвет гласува решението за спиране на проекта.

"Това, което силно ме притеснява, е че ние продължаваме да говорим дали да има "Белене" или не трябва, а не защо са продължили плащанията", заяви от своя страна депутатът от БСП Таско Ерменков.

По думите му вината за спрения проект струва 212 млн. евро лихви, които трябва да плати държавата. Според него Съветът на директорите на БЕХ дава съгласие на НЕК, в което да се продължат плащания в намален обем към компанията "Уорли Парсънс".

Методи Андреев му отвърна, че криминалното е започването на проекта "Белене". "След решението на БЕХ, Добрев праща протоколно решение за спирането на проекта, това е в правомощията му, БЕХ е трябвало да се съобрази с това", аргументира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
3
 
! Отговори
др.ДАЛАВЕРОВ преди 7 години
ЕРМЕНКОВ Е ЗА ЗАТВОРА!!!ИСКАМЕ ГО В РАИРАН КОСТЮМ!
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Методиев е голям демократ. С опит за компромат в джобчето, тръгнал да измества темата на предаването. Пък и постоянно прекъсваше изказванията на опонента си.
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капитан Ерменков в най-кратък срок да се завърне в НРБ и тук да му се наложи дисциплинарно взискание [за несъгласие с резидента в Западен Берлин относно продажбата на служебен автомобил, който той пожелал да закупи]. Подобни консумативни настроения кап. Ерменков е изразявал неколкократно и преди", РУ-ГЩ, май 1990 г.
80
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арменков е неонаци
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Андреев не е добреАрменков същощо ги показвате тия
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обективно погледнато, политиците взимат пари когато пускат неизгоден проект като АЕЦ Белене.
77
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АСТРОЛОЗИТЕ СЕ ЕДИНОДУШНИ :ПЛАНЕТАТА НИБИРУ, КОЯТО ПРИБЛИЖАВА ЗЕМЯТА ЩЕ СЛОЖИ КРАЙ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ.
76
2
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Проблем е били и това, че изобщо са поканили Методи Андреев. Тоя човек бъкел не разбира от енергетика. От години получава пари като председател на комисията по досиетата, а и тази работа не е свършил. Тази комисия както изглежда ще работи до безкрайност.А Делян Добрев си е виновен, защото предсетателят на БЕХ писмено го е попитал какво трябва да прави за договора с "Уорли Парсънс" а той не е отговорил и така са продължили да и плащат.Но големите загуби са от самото спиране на проекта.
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно Методи Андреев не е в състояние да участва в такива предавания, в които има повече от един участник. В този конкретен случай изобщо не можахме да чуем какво казва другия участник.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали е ясно защо сме бедняците на Европа, докато ни управляват такива хубавци няма да се измъкнем от блатото
73
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таско Ерменков бил толкова плосък, че и в ДС не го искалиха ха ха
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си направи методиандреев TV и там да си крещи колкото му душа иска.
71
2
 
5
 
! Отговори
нямаше дебат преди 7 години
Г-н Ерменков обиждаше опонента си и непрекъснато му бъркаше имате въпреки че са колеги от повече от десетилетиеГ-н Андреев говореше много бързо и неразбираемоСрам ме е, че такива индивиди са в НС
70
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Андреев защо го пускат по телевизиите да ни губи времето?
69
3
 
8
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Грбажиите са в паника! Тоя по тв, направо изтрещя, май вярно не си бе взел хапчетата. Бойко ни баламосва с Прокопиев, Плевнелиев му казва, че всяко негово исказване е предпоследно, кандидат президентката говори глупости за правата на индивида и държавата, за безмочни и не знам си какво.. уакаха се с Кристалина, клекнаха на Ердоган, заявиха си чисто, че и догодина никой да не чака пари, ни пенсионери ни работещи, ни майки... ГОЛЯМО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА ПРАВЯТ! Да си ги изберем пак!?
68
6
 
6
 
! Отговори
референдум.2013 преди 7 години
80% от избирателите не гласуваха на референдума за нов АЕЦ през 20138% от избирателите гласуваха с "НЕ"12% от избирателите гласуваха с "ДА"Та, какво казвате, другари, е решил, негово величество народът?
67
5
 
6
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Стига сте плюли руснаците все още 100% от западните и източните инвеститори 'крадци" бозаят от подаренитени оборудвани сьс съветски технологии предприятия.Монди,лукоил,мдк Пирдоп -Арубис,дьнди-челопеч.Когато руснаците построиха тези заводи те работеха за нас сега за чужди и наши кръвопийци.
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На позитано все още не знаят, че НАРОДЪТ каза твърдо "НЕ" на строежа на нов АЕЦ. Те живеят все още в руините на соц-а и говорят някакви несвързани неща
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че България печели от спирането на АЕЦ Белене. Загубите от работещ АЕЦ Белене щяха да бъдат чудовищни
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Методи Андреев е поредната излагация на ГЕРБ, но те явно са претръпнали - често им се случва.