Бойко Борисов добър, лош... Но всички зад оставката му

Партиите в парламента с критики и похвали за премиера в оставка
Обновена: 16 ное 2016 19:15 | 16 ное 2016 16:22, Екип на Dnes.bg
60

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Държавник и човек, който тласка държавата по несигурен път - тези и други критики и похвали по адрес на Бойко Борисов се чуха от партиите в парламента по време на дебатите за оставката на втория кабинет на Бойко Борисов.

Всички обаче декларираха, че ще подкрепят излизането на ГЕРБ от властта.

Още по темата

Цветан Цветанов си спомни думите на Борисов при съставянето на кабинета.

"Имаше много тежки консултации, тогава премиерът каза, че за партията ще бъде по-голям негатив, но ние трябва да мислим за националните интереси", каза той. Цветанов обвини доскорошните си партньори, че са разбирали лоялността погрешно. 

"Подкрепа ни се даваше, но при изпълнение на определени условия", каза той. 

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан пък нарече Борисов "единственият български политик, избиран два пъти за премиер".

"Той дойде с амбицията, че ще е алтернатива за всички партии, но я трансформира до съгласие с всички партии", каза той.

За ДПС оставката на премиера Бойко Борисов не е изненада, а е била предрешена, още когато е съставен кабинетът. 

"Тази коалиция не беше стабилна и нямаше как да е стабилна, защото беше заедно с две политически формации, едната които сама по себе си коалиционна, и подкрепена с външни формации, едната с откровено националистически партии", коментира Карадайъ. 

В резултат на това Патриотите са разширили влиянието си и заради краткосрочни политически интереси се е утвърдил езикът на омразата от министри и политици, смята той. Той призова на ксенофобията да се сложи край, защото има нужда от нов обществен договор между управляващи и граждани. 

"Нека проведем този диалог, да използваме сега новите предизвикателства разумно, сега най-важното е да постигнем обединение в името на националните интереси и да не допуснем правителствената криза да прерасне в политическа, това означа консенсусно да определим датата на предсрочните избори", призова лидерът на ДПС.

За Патриотичния фронт, който стоеше зад кабинета на Бойко Борисов, правителството е свършило добра работа. 

"Нашата оценка е, че бяха решени изключително ключови и рискови за България проблеми, на първо място като време тогава беше огромната заплаха от банкова криза от сриване на цялата банкова система и оттам на държавата България като във финансов аспект", каза съпредседателят на ПФ Валери Симеонов. 

Той припомни и проблемите свързани с бежанската вълна и че в продължение на две години България е с най-малък процент мигранти в ЕС. 

Като други успехи той отчете запазването на цената на тока, както и налагането на мораториум върху сечта в горите. 

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък обяви, че правителството е паднало не заради икономически проблеми, а защото хората виждат, че освен че се строи, и се краде. Той обясни и че в нормалните държави при загуба на изборите лидерът и шефът на щаба подават оставки, а не кабинетът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
12
 
! Отговори
Мирчо от Банкя преди 7 години
До БСП ЩЕ НИ ОПРАВИ!!!А краставицата съдържа 95% вода, обаче с тези шамански заклинания по евгенидайновски не правите вече никаква впечатление.
26
1
 
6
 
! Отговори
Мирчо от Банкя преди 7 години
До АнонименА краставицата съдържа 95% вода.
25
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който кълве на комунисти ще стои беден. Комунистите отглеждат бедни човешки маси, за да им гласуват на избори. Както мравките отглеждат листни въшки за храна. Уредили се в живота хора няма да се сетят да гласуват за комунисти. Поради това българският гласоподавател е неспособен да излезе от люлката, в която го люлеят.
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много интересно ми беше, откъде идват тези 3,5процента ръст, като проверих се оказа, че са от вътрешно потребление, или ръст на иптечните кредити и покупка с кеш на жилища, поради ниските лихви по депозит и кредит( наемите стремглаво падат ) с две думи,тези пари не работят. Външните инвестиции са близо до 0,падаме с 40места за 1а година ,като условия за бизнес, износа ни е предимно зърно,скрап и дървесина,характерно за страна от третия свят...
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев ли му е проблемът на ББ?Кой бяга, кой остава да се бори, пише го в учебника по психология.
22
14
 
37
 
! Отговори
ехаааа преди 7 години
Сбогом, Бибитка, няма да ни липсваш! И вземи прочети Синовете на великата мечка, за да разбереш, че там Винету го убиват, простако!
21
12
 
19
 
! Отговори
ехаааа преди 7 години
Сбогом, Бибитка, няма да ни липсваш! И вземи прочети Синовете на великата мечка, за да разбереш, че там Винету го убиват, простако!
20
20
 
18
 
! Отговори
БСП ЩЕ НИ ОПРАВИ!!! преди 7 години
Луканов гений на Прехода!!! Чест и почетания!!!Луканов - министър прецедател!!!Виденов - финансов министър, да оправи банковата системаДоган и Станишев - да отговарят за ЕврофондоветеОрешарски - шеф на БНБПеевски - Вътрешен министърДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БСП!!!
19
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички явно не го искат!
18
18
 
14
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Това само един истерясал *** с тежко биполярно растройство може да го напише:Де Голпреди 16 минутиБойко е проклятие за БГ. Тъмно син съм , но на парламентарните съм за БСП , за да не се върне повече.
17
11
 
16
 
! Отговори
БСП ЩЕ НИ ОПРАВИ!!! преди 7 години
Луканов е гения на Преход!!!Виденов да го върнем за финансов министър, за по-стабилна банкова система!!!Станишев и Доган да отговарят за Еврофондовете!!!Орешарски шев на БНБ!!!
16
25
 
9
 
! Отговори
А, сега преди 7 години
БСП-арите долни да ликуват, че скоро пак ще им падне правителството!
15
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ, Цачева и ДОСТ печелят в тези президентски избори единствено в Турция под натиска Ердоган
14
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В първия мандат опукаха 12 милиарда фиск.резерв. Свалиха го до 3 млрд. заедно с Дянков. 2 млрд. от здравните осиг. отидоха в бюджета. Днес В.Дълг на страната е 75% от БВП. Реваха за 1 млрд. дълг на Орешарски. Изтеглиха няколко пъти по 2 млрд. по 4 млрд.. той е за затвора.
13
18
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отиде си един политически клоун, пудел на големите началници. Дано да е завинаги! Мислех, че българите са се предали, но сега съм оптимист. Има надежда, има бъдеще!
12
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаше ИТ специалистите да станат овчари. Понеже оФчо месо се търсело в Европа. Сочеше ръцете на една протестираща жена която не си е получавала заплатата от няколко месеца. Но Бойко й видя златния пръстен на ръката и попита "като няма пари как носи златен пръстен на ръката". После откриха трупа на едно убито дете. И каза на Цветанов да даде пържоли на кучетата открили трупа.Една година ревеше, че Станишев вдигнал пенсиите и ТОЙ - Борисов ги плащал. То много шменти капели ако си спомни човек.
11
2
 
19
 
! Отговори
Сиреч Първи преди 7 години
До 8Картичката беше култова символика, както петолъчката преди време. Който не я поставяше на видно място на бюрото, той се водеше предател. (Не че на българинът не му прилага слагачеството, ама това друга тема.) Баце ще ми липсва донякъде, като почваше да послъга, гласеца му се изтъняваше, и така си го познавах. Със здраве да капитанства тигърчоците, че голяма скука тоя БГ футбол.
10
4
 
20
 
! Отговори
ист преди 7 години
По надолнището без спирачки.
9
15
 
24
 
! Отговори
Де Гол преди 7 години
Бойко е проклятие за БГ. Тъмно син съм , но на парламентарните съм за БСП , за да не се върне повече.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и Цачева печелят в тези президентски избори единствено в Турция под натиска Ердоган