Плевнелиев готов с мандата за БСП, би им стиснал ръката

Президентът иска оставката на Борисов да не се превърне в оставка на НС
Обновена: 18 ное 2016 17:09 | 18 ное 2016 16:52, Камелия Цветанова
17

Снимка: Олег Попов; Dnes.bg

Президентът Росен Плевнелиев продължава консултациите с парламентарните групи в 43-то Народно събрание след гласуваната оставка на правителството на премиера Бойко Борисов.

Още по темата
Днес са разговорите с ПГ "БСП лява България", за които на "Дондуков" 2 са председателят на групата Корнелия Нинова, заместник-председателите Ангел Найденов и Румен Гечев, Георги Търновалийски и Филип Попов - секретари на групата, и говорителят й Жельо Бойчев.

Социалистете вече заявиха, че няма да приемат мандат за съставяне на правителство.

Държавният глава каза в началото на срещата, че сред въпросите, които ще бъдат обсъждани на консултациите с парламентарните сили, са виждат ли възможност в рамките на 43-то Народно събрание да бъде сформирано ново правителство.

Това е важно и искам да апелирам за това, защото искрено искам и можете да разчитате на мен, че ще положа всички усилия, готов съм да помогна на всеки с каквото мога да съдействам, в рамките на своите конституционни правомощия, за да се намери решение оставката на правителството да не се превърне и в оставка на Народното събрание, каза Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Считам, че конституцията ни задължава да положим тези усилия, посочи още държавният глава.

Президентът заяви, че ако е възможно сформиране на ново правителство в какъвто и да било легитимен формат, той би приветствал тези усилия и би стиснал ръката на всеки, който иска да го постигне, защото вярва, а и в последните допитвания народът казва, че не му се ходи пак на избори.

Росен Плевнелиев поздрави БСП с високия резултат на президентските избори и с високото доверие, което са получили, и с надеждата, че това доверие на гражданите ще бъде оползотворено и ще получи конкретни измерения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви е честит Орешарски за премиер и Доган за президент!А Радев-вече го предупредиха-и най малкото движение против БСП няма да му бъде простено.Очаква ни Радева зима-подобна на Лукановата и Виденовата.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На следващите избори против ГЕРБ ще гласуват не 3 , 5 млн . , а 5 , 5 млн . Народът е дълготърпелив , но ...................................................................
7
3
 
15
 
! Отговори
Един от северозапада преди 7 години
До Винету. Приятелю, но и цяла България видя, какво направи Герб, начело с Борисов, и всичките, които бяха изправени до него, когато признаваше изборната загуба, или когато подаваше оставка.Тотални лузъри и некадърници, на които даже имената не знаеш, може би, без да се ровиш в Гугъла. Или казваш, че 3,5 милиона гласували СРЕЩУ Герб, и лично срещу Борисов, са някакви маргинали, лузъри и малограмотни, както ромите, които герб усилено пазаруваше за изборите?
6
1
 
13
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Росен Плевнелиев поздрави... Аз пък искам да го поздравя него с една стара песен на футболните агитки, пее се: "Довииииждаааане! Довиииждааааане!"
5
4
 
4
 
! Отговори
NINOVA преди 7 години
Tazi dama mnogo vze da si vjarva. No na sledvashtite izbori shte gleda kato preparirana sled kato razbere kakva e deistvitelnostta :)
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не се заблуждавайте само диктатура може да сложи начало на нова държавност в българиядотам я докарахме със недоразумението демонокрация и еврофашизъм
3
3
 
24
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Парламентарните избори ще бъдат страхотен протестен вот към всички политици,особено при мажоритарен вот. Хората не искат вече да виждат тези физиономии по телевизия и Народно събрание.Мотото ще е ,,нито една позната мутра в следващото Народно събрание
2
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако бсптата са луди да обират ефекта от простотиите на боко и лошиото управление на герб нека се съгласят
1
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли Радев как се усмихваше на Плевньи като му стискаше ръката, Спечели изборите и веднага забрави всичките си обещания.