РБ мисли за мандата: Кога, как, за колко време...

Зеленогорски обяви, че ако са готови, ще искат управление
Обновена: 30 ное 2016 12:18 | 30 ное 2016 12:14, Камелия Цветанова
11
РБ мисли за мандата: Кога, как, за колко време...
Снимка: архив, Булфото

Реформаторите още мислят дали да вземат мандата и да съставят следващото правителство на България. Ако в крайна сметка решат, че са готови на тази стъпка, целта им ще е управление през следващите две години, стана ясно от думите на Найден Зеленогорски.

Според него не е изключено да има ново дясноцентрско правителство в рамките на този кабинет, след като най-голямата група от депутатите, тези на ГЕРБ, са обявили, че биха застанали зад нов кабинет на РБ или на ПФ.

Още по темата

Зеленогорски увери, че ако реформаторите преценят, ще имат сили да вземат властта и ще направят среща с президента Росен Плевнелиев.

Той обяви, че има достатъчно време в коалицията да обсъдят ситуацията и да вземат решение как да постъпят.

"Като гражданин аз бих се тревожил, ако някоя политическа сила вземе мандат без да е готова, това са доста хазартни действия, нехарактерни за дясна партия като нас. Нека помислим, да решим продължаваме ли, за нас, ако има ново правителството сега то трябва да продължи по програмата, която изпълняваше кабинетът в оставка с минимални промени", разясни Зеленогорски.

Той допълни, че управлението на страната не е някаква игра, "за 6 часа някой да се опита да направи правителство" и в случай, че РБ вземе мандата и направи кабинет хоризонтът му ще е още две години, защото другото би означавало България да не се подготви за председателството на ЕС и да пропусне това важно събитие за страната.

Зеленогорски не отрече възможността реформаторите да подкрепят и кабинет на ПФ, но и не изключи исканията на патриотите да се вдигне разходната част в бюджета като се направи минималната пенсия 300 лева, да предизвикат разрив между тях.

"Ние не бихме подкрепили големи харчове, които биха съборили държавата", отсече реформаторът.

Той съобщи, че от БДЦ също обмисляли възможността да съставят правителство.

Ако в крайна сметка никой не успее да направи кабинет, Зеленогорски коментира, че реформаторите не биха се разтревожили, защото основно работят за предсрочни избори в края на на март или началото на април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙТО ВЛЕЗЕ В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ГО ПОДКРЕПИ ЩЕ ЗАГУБИ ВСИЧКО НА ИЗБОРИТЕ.НА КАРАКАЧАНОВ ЩЕ МУ УВИСНАТ ВИСУЛКИТЕ, ЩОТО ЕДНО Е ДА ЛАЙКАШ ВИСОКОПАРНИ ЛАЙКИ, ДРУГО Е ДА УПРАВЛЯВАШ.
7
0
 
7
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Крадци смръдливи мандат за Централния затвор ви трябва....
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото възможно правителство е служебното и през март - избори. Това дето са го намислили ще изкара народа на улицата и тогава се връщаме към първото.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зеленогорски да се чете червеногорски мама и тати парийни секретари , самия той работил в ДКМСа той десен демократ малиии смях
4
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Точно така,стойте и протакайте докато можете,иначе при предсрочни избори може въобще да не припарите до НС.Че хората и протестите ви вече няма да вземат на сериозни.Този път и да скачате и да се разсъбличате и да се карикатурите номера ви няма да мине.Затова кротувайте,каквото ви каже Борисов правете и си налягайте парцалите.
3
2
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 7 години
Събирайте се и работете! Никакви избори! Като ще е фирма държавата, че работите като служители! Във фирмите служителите може да се търпят и работят въпреки възгледите си, а вие не! Кои сте вие бре? Не сте богоизбрани! Работете заедно, че като ви метне народа! Само пари за избори ще харчите за да разберете, че хората искат да работите заедно, да няма еднолична власт и всички власти в една партия! Стига сте се държали като ощипани моми, няма "девици" при вас! Стига сте ни тормозили!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gовно!
1
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ами трябва да довършите,това от което избяга страхливеца и да отстоявате за мимималната пенсия от 300лева,въпреки,че в МАКЕДОНИЯ е 400лева.