Картата на Слави: 231 депутати от BG, 3 от Турция, 1 от Англия...

Екипът на шоумена представи в парламента районирането за мажоритарния вот
21 дек 2016 15:44,
282
Картата на Слави: 231 депутати от BG, 3 от Турция, 1 от Англия...
Снимка: Dnes.bg

Карта на България, разделена на 231 едномандатни избирателни района, занесе в парламента екипът на Слави Трифонов. Заедно с нея хората на шоумена внесоха и карта на света, разделена на девет едномандатни избирателни района. 

Двете карти представляват районирането на 240 мандата, нужно, за да бъде прието мажритарното гласуване в два тура за депутати. Това е един от въпросите, по които Слави и Иницативният комитет за свикване на референдум питаха българите през ноември. Въвеждането на мажоритарния вот получи огромна подкрепа в допитването. 

Преди месец омбудсманът Мая Манолова предложи на парламента проект за промени в Изборния кодекс, с които да се отговори на вота в референдума. Преди седмица независимият депутат Георги Кадиев внесе промените в деловодството и те трябва да бъдат разгледани от депутатите. 

Картите с районирането, донесени в парламента от екипа на Слави, са приложение към промените, внесени от Манолова. Те са изработени от екип от Математическия факултет на СУ - доц. Митев, проф. Янев, а в чужбина - от проф. Гаврилов, Стефан Манов. 

От деветте района в света, в които сънародниците ни ще излъчат девет депутати в българския парламент, три ще са в Турция - 238, 239 и 240 едномандатен избирателен район.  

Според картата на Слави Франция, Италия, Малта, Швейцария, Белгия, Нидерландия и Люксембург ще излъчат депутат от 232 едномандатен избирателен район, обясни Тошко Хаджитодоров.   

Германия, Австрия, Скандинавсите страни - Дания, Швеция, Норвегия и Финладндия, ще излъчат депутат от 233 район.  

Испания, Португалия и Северна Африка - един депутат от 234 район. Още един ще бъде излъчен от Централна, Източна, Югоизточна Европа, страните от ОНД и Близкия изток, които ще са в 235 избирателен район. Свой депутат в българския парламент ще имат българите от Великобритания и Ирландия, обединени в 236 избирателен район. 237 район ще са Северна, Централна, Южна Америка,  Австралия и Океания, Източна и Югоизточна Азия, Централна и Южна Африка. 

На въпрос редно ли е една трета от депутатите от чужбина да са от Турция, Хаджитодоров отвърна, че голяма част от българските граждани са регистрирани там и това е факт.

Сценаристът на Слави обясни, че според районирането във всеки от 231-те района в България ще гласуват около 30 000 души. София ще е разделена на 49 района, което означава, че ще излъчи 49 депутата. Районирането е съобразено с последното преброяване и с гласуването по време на последните два национални избора, каза Хаджитодоров.  

Той беше категоричен, че депутатите имат достатъчно време, за да приемат промените в Изборния кодекс, с които да въведат мажоритарното гласуване. 

"Депутатите могат да намерят време за приемането, те са на работа след ваканцията, имат достатъчно време", каза той. 

Сценаристът припомни, че последния път парламентът промени Изборния кодекс два дни преди изборите. "Могат да работят и денонощно, ако искат. Както вие можете да работите през нощта, така и те могат да работят колкото трябва", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
7
 
! Отговори
един преди 7 години
Е нали депутатите трябваше да се намалят на 120 що пак ги смятаме 240. Или а дано ама надали. Важното е да си вкараме наши хора в парламента МАЖОРИТАРНО ама ако може през задния вход щото от пред ни нещат. По голяма глупост от Слави и сценаристите му които се взеха много насериозно не съм виждал. т.е Не гледам и Не желая да гледам всяка вечер
123
1
 
6
 
! Отговори
Hahah преди 7 години
Ревете ли мишленца ???
122
2
 
1
 
! Отговори
Седларов преди 7 години
А бре колега Кандиларов. Като те гледам интелигентен си. Няма как да не си забелязал, че те работят. Много си удобен: невзрачен, "невчесан", без претенции и не амбициозен. От тебе политик не става, ти си човек на изкуството иза това са избрали тебе да употребят и изхвърляъ нещо като вариант на юваско Кръпката. А, че не си прегледал районирането сам го каза по тв-то.Значи си само носач или Месенжер. А тяхната съдба е незавидна. Тъй, че помисли си. Щом си се наел - каза А, че кажеш и Я.
121
7
 
22
 
! Отговори
сс преди 7 години
От кога слави се оприличава на държавата и говори от името на народа. Тоя трябва да бъде съден.
120
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато няма съдебна реформа, няма надежда - няма осъдени, всеки политик си *** безнаказано. А тия глупости за мажоритарни избори ала бала са дъвка за балъци. Какво значение има какъв е кандидата като нямаш никакъв начин да му търсиш отговорност, след като съдебната реформа я няма. Мажоритарният вот по-скоро ще улесни мафията да си вкара по-лесно своите кандидати, та хептен да няма нито един дето да говори за съд. реформа, която единствена би изчистила държавата. Неслучайно Бай *** е със Слави.
119
2
 
2
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
А бре Геро, оти се косиш. Нищо ново под слънцето. Стига сте викали неволята. Тя няма да дойде. Разбра ли ме
118
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ МАЙ ВЕЧЕ СЕ ВЗЕХА НАСЕРИОЗНО.СЛАВИ Е ВТОРИЯТ БАРЕКОВ, ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ НЕГО.
117
6
 
9
 
! Отговори
Gero преди 7 години
Аз съм от голям град. Видях си проекто ражона. В него живеят около 50000 души само в моя квартал сме 18000, а са включени още 2 по големи квартала от моя, и още 7 по малки. 50000 по 240 = 12 000 000. Избирателите в България не са 12 милиона. Затова не съм съгласен. На кого прави услуга това раьониране. Отговор: На БСП + ДПС. Оправете си раьонирането. Будалите свършиха. И последния да затвори вратата.
116
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗападни журналисти след концерта му преди година на Васил Левски: "Това е най-великият концерт от години в източна Европа!"да бе да, имало е концерт с близо 2млн зрители, ако го знаеш на кои и кога нямаше да пишеш такива работи. На като фен на славчо, нема как да го знаеш , няма да ти го кажа, търси си сам
115
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСЯКА ЖАБа да си знае гьола. Слави, Тошко и прочие да си гледат шоуто , че то май ве3че не е шоу, а партиино предаване.
114
2
 
16
 
! Отговори
Райониране преди 7 години
Какви депутати от чужбина, бе, я стига вече с тези малоумщини. Не само че не трябва да има гласуване там, а и в България трябва да гласуват само тези които постоянно живеят тук. Изборни екскурзии също са недопустими. Така че за уппавлението да гласуват само реално управляваните, а не тези които наблюдават отстрани.
113
2
 
7
 
! Отговори
внимание преди 7 години
не трябва да ся едномандатни районите, това е пълна глупост и много хора няма да бъдат представени в парламента
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гласуване избори ала бала.. пътя до пряката демокрация е много лесен и постижим;предстоят парламентарни избори ако много малко хора гласуват,след това на последващи референдуми много лесно ще се постига нужната бройка за "задължително минаване на референдума" и хората ще могат да вземат нещата в свои ръце
111
4
 
4
 
! Отговори
от 118 преди 7 години
До ББщо бе, какво им пречи на мафиотските групировки за които говориш да подкрепят 1 кандидат. Мисля че даже ще им е още по-лесно.Внесъл референдум е, и? Въпроси от рода подкрепяте ли задължителното гласуване не те ли обиждат? Щото мен да.
110
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалка картинка, щом дневния ред на обществото се задава от шоу , в което простотията , глупостта , арогантността и чалгарщината са на почит , а не от компетентните хора - до къде сме стигнали ?!
109
25
 
7
 
! Отговори
Bravo преди 7 години
Евалата Слави.. Един мъж в морето от п***и
108
7
 
13
 
! Отговори
Кой беше ЗА ? преди 7 години
В Парламента само ГЕРБ подкрепиха този референдум и затова се състоя!БСП и ДПС гласуваха Против референдума!Я проверете!
107
19
 
15
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Целият политически елит си е впрегнал троловете, за да омаскарят референдума на Слави. Продажници сте всички!
106
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави като тоолкова иска да помата, да си направи партия да се кандидатира, е тъкмо си преброи избирателите. Сега покрай тоя референдум шоуто на славчо реши, че може да внася закони, да работи като действащ партия. Абе цирк. въпреки че повтаря непрекъснато СЕВЕРЕНА бил ощетен, не забелезва че има подкрепа на по-малко от половината суверен, ама да не издребняваме.Намъкват се през задния вход.
105
3
 
1
 
! Отговори
Maks преди 7 години
До случаен 112Инициатори на референдума са .