Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите

Сидеров настоява и за въвеждане на вероучение в училище
19 яну 2017 17:30,
233
Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска три инициативи от новия президент Румен Радев – да смени името на връх Мусала, да проведе референдум за американските бази у нас и да помогне за въвеждането на вероучение в българските училища.

"Г-н Радев да смени турско-арабското име на най-високия връх на Балканите Мусала с това на Св. Иван Рилски. Това е светецът, който е избрал Рила за своето отшелничество и е небесният покровител на България", каза Сидеров малко след като новият президент се закле в парламента.

Още по темата

Лидерът на "Атака" припомни, че идеята на Патриотите за преименуването на Мусала отлежава в деловодството на президентството още от февруари 2014 г., но Плевнелиев така и не предприел нищо за смяната.

"Новоизбраният президент може да го направи в рамките на дни, тъй като това е в неговите правомощия", смята Сидеров.

Той поиска от Радев и да инициира референдум с въпроса: "Трябва ли в България да има четири военни бази на САЩ?". Сидеров натърти на това, че базите са на САЩ, а не НАТО и Щатите ги ползват вече 11 години абсолютно безплатно.

"Радев да инициира референдум и народът да се изкаже: ДА или НЕ на базите. И ако каже НЕ – да ги затвори", призова лидерът на "Атака".

Волен Сидеров поиска от новия президент и да изпълни предизборното си обещание, че ще работи за въвеждане на вероучението в българските училища.

"Да си спомни думите и да започне да работи. От "Атака" ще го подкрепяме с две ръце по тази тема, тъй като това е наша кауза вече 11 години", каза още Сидеров.

Според него тези три неща ще са достатъчни за начало, за да докажат дали наистина делата са по-важни, както се изрази самият Радев в речта си в Народното събрание.

"Нашите предложения не изискват нещо специално. С тях държавният глава ще покаже, че има отношение към важните въпроси", смята Сидеров.

"Плевнелиев буквално искаше да ни вкара във война с Русия. Надявам се Радев да е по-балансиран в това отношение", каза още лидерът на "Атака". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският патриот Волен може да предложи София да се нарича Малая Москва!
125
10
 
7
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Аз гласувах за Румен Радев. Не защото ме интересува как ще се казва някакъв връх. Ейвалла нека е Иван Рилски.Но ме е жал за американските дипломати. Плевнелиев за малко да счупи ръката на Джон Кери от здрависване. Нека малко поне достоен да бъде Президента. Да не се кланя на Кери, Обама, Путин или Ердоган. Аз съм български гражданин. Не искам да ми показват американски скали при новогодишното обръщение на Президента. Това си беше сюмблименален месаж - съобщение между другото.
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До nina Преди това отиде реда на ,,Турски поток,.АЕЦ ,,Ак Кою,,. Да им е честито на Турция - Гарантирано от ГЕРБ .
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчина Стига съчинения от 20 век . Автични сведения ,документи . Защо нищо няма Индииските ,Китайските или Персииските исторически източници . В индииските има за Болхиките ама няма за торхиките . Древни доказателства а не ,,нова история,,
122
5
 
2
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Няма как да ми е промит мозъка. Източници в интернет бол. Само трябва да знаеш малко английски. Няма нужда да търсиш на турски.
121
6
 
5
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ако потърсиш на турски за българите: Първата българска държава е Голямо Българско Ханство. 630-665. Хан Кубрат. На турски го наричат наобратно Kubrat Han. Има и страница за него в турската уикипидия. Има снимка с предполагаемия му гроб. На паметника има надпис IYI. Подписа му не е славянски а тюркски.Втора Българска Държава. Birinci Bulgar Imparatorlugu - 632-1018.Idil Bulgarlari - 665 - 1391. Първите тюрки мюсюлмани.
120
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До Турчин: Здраво са ти промили мозъка, безмислено е да се спори с теб. Турците не са били нищо повече от едно племе на някой си Осман, което не е оставило никаква следа в човешката култура. Културно наследство в средна Азия са оставили арабите и персите. Едва когато Византия и Персия се изтощават взаимно от непрекъснати войни помежду си идва техния ред.
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИнтИрнет.Той и Тиквата комунист,ама ИнтИрнет мълчи като комунист на разпит .Няма никакви доказателства в древността за турци . Не ми пробутвай измислени съчинения от този век. Нещо от древността. То-ло и То - ку да не би да са ,,турци,,Сега е лесно -турци. А навремето ,,сакън от тук не мърдаме,българи сме насила сме опоганени,анадолците да си въврят а ние не мърдаме от тук ,,Сега големите чалъми.Ей затова накои са наричани ТУРЦИ,заради непочтенноста си и други такива
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчинато като напишеш "Българска държава в Турция" даже по-интересно става
117
4
 
4
 
! Отговори
Болен Лидеров преди 7 години
Връх Мусала трябва да се казва Лилипутикинов връх!
116
2
 
3
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Но най интересна за мен е Караманската Държава която е погълната от Османската. Флагът им ем идентичен на флага на днешен Израел.Търси на английски:Karamanid dynasty
115
3
 
1
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Турските държави които изброих са предислямски. Тенгризъм и будизъм. Друга турска държава е Хазарската Империя. По византийските хроники хазарите са определяни като тюрки. Самата дума хазар на съвременен турски е "странстващ, скитащ" народ. Хазар - Гезер.Хазарите приемат Юдаизма като основна религия.
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Shopp Тя пък една национална сигурност ,затова със стотици на ден в страната влизат *** и Пульо от Африка и Азия . С такава ,,националната сигурност,, и курника си не можеш да опазиш . Откъде ти дойде в б.о.л.н.и.яг мозък че имаме,, национална сигурност,,Сигурно да даваш оръжие на ИДИЛ - международно призната терористична организация пак е ,,национална сигурност,,или пък да се мазниш на ,,мойт брат Ердоган .,,
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gokturks на английски. Gok-Гьок на турски е небе или небесно синьо.
112
1
 
2
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Да оставим хуните. Самото име на държавата ГьокТюрк съсдържа думата тюрк. Имаш интернет потърси Göktürks на английски и чети.
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчина Факти,факти от древността , не съчинения от 20 век . ПОНЕ ЗА НАКОИ НАРОДИ ИМА СВЕДЕНИЯ И В ИНДИЯ И В ИРАН И ОСОБЕННО КИТАЙ .Защо нищо няма за ,,тюрк,,? Сега от сто нужника вода може да извадиш и да я представяш за изворна но в древните анали няма нищо за т.н. Турци . Турция съществува от 20 те години и сега си съчинява историята . Посегнаха и на Мо-Тун. Остава да обявиш и Курдите за турци.
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Като гледам как *** от ГЕРБ не спряха да плашат ,светът се срива без тях и накрая зиматаим все виновна .
109
2
 
3
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Втората турска държава е Гьоктюрк и е създадена през 552 година от Бюмин Каган.
108
4
 
6
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Първата турска държава не е създадена през 13 век. Първата турска държава се предполага, че е създадена 220 или 300 години преди Христа. Тази държава е Азиатската Хунска империя. Първия владетел се казва Теоман. След Теоман на власт идва сина му Мете Хан. Великата Китайска Стена не беше построена ей така за красота.
107
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчина Турците са тюрлю- гювеч от 16 народности които със сила и бой бяха направени от дьонмето Аттатюрк турци .Никъде няма документи ,паметници на ,,древен турски език ,,На арабски ,моооже, но на ,,древно турски ,, Турчин е обидна дума за мюсулманите в Империятя и за тях е гордост да са Османлаар .Затова е и Османска империя . Отлично знаеш че Турчин е вековен синоним в тогавашна Еропа на мръсен ,нечист в помислите си човек ,гадняр ,нарушаващ обещанията си ..и т.н.