Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите

Сидеров настоява и за въвеждане на вероучение в училище
19 яну 2017 17:30,
233
Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска три инициативи от новия президент Румен Радев – да смени името на връх Мусала, да проведе референдум за американските бази у нас и да помогне за въвеждането на вероучение в българските училища.

"Г-н Радев да смени турско-арабското име на най-високия връх на Балканите Мусала с това на Св. Иван Рилски. Това е светецът, който е избрал Рила за своето отшелничество и е небесният покровител на България", каза Сидеров малко след като новият президент се закле в парламента.

Още по темата

Лидерът на "Атака" припомни, че идеята на Патриотите за преименуването на Мусала отлежава в деловодството на президентството още от февруари 2014 г., но Плевнелиев така и не предприел нищо за смяната.

"Новоизбраният президент може да го направи в рамките на дни, тъй като това е в неговите правомощия", смята Сидеров.

Той поиска от Радев и да инициира референдум с въпроса: "Трябва ли в България да има четири военни бази на САЩ?". Сидеров натърти на това, че базите са на САЩ, а не НАТО и Щатите ги ползват вече 11 години абсолютно безплатно.

"Радев да инициира референдум и народът да се изкаже: ДА или НЕ на базите. И ако каже НЕ – да ги затвори", призова лидерът на "Атака".

Волен Сидеров поиска от новия президент и да изпълни предизборното си обещание, че ще работи за въвеждане на вероучението в българските училища.

"Да си спомни думите и да започне да работи. От "Атака" ще го подкрепяме с две ръце по тази тема, тъй като това е наша кауза вече 11 години", каза още Сидеров.

Според него тези три неща ще са достатъчни за начало, за да докажат дали наистина делата са по-важни, както се изрази самият Радев в речта си в Народното събрание.

"Нашите предложения не изискват нещо специално. С тях държавният глава ще покаже, че има отношение към важните въпроси", смята Сидеров.

"Плевнелиев буквално искаше да ни вкара във война с Русия. Надявам се Радев да е по-балансиран в това отношение", каза още лидерът на "Атака". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ейй ама такива са *** от първия ден плашат - Радев - Остава ви една седмица - шшш алоооо за какъв се помисли бе шефее от първия ден и айде аз съм боса жалко , че накарах сумати хора да гласуват за теб тежки дни ни чакат с тоя ако не Плевлио то тоя ще ни вкара в много голяма БЕЛЯ
105
7
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
В турския няма женски род. В английския също. Турския език е много древен и тюркски думи има дори в унгарския език. В Южна България - Кърджали и т.нт турците са потомци на анадолски тюрки. Докато турците в Североизточна България са потомци на българи и кумани. Също тюркоезични. Гагаузкия език е почти същия като делиорманския турски с разликата, че гагаузите са християни. Когато казваш, че турския е нов или млад език ти обиждаш и гагаузите.
104
0
 
0
 
! Отговори
ленин преди 7 години
...а Вие просто сте ***...!
103
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 133 Когато българите са говорели ,,ХИЧ,, и са ползвали езика си за общуване ,ТОГАВА НЕ Е ИМАЛО ТУРЦИ, КАМО ЛИ ТУРСКИ ЕЗИК ,КАМО ЛИ,, ХИЧ,,ЗА ТЯХ . Много неграмотни събеседници считат че накои от думите в българският език са ,,турски ,,. Т.н. турски език е сравнително млад и е смесица от персииски ,арабски и езика на древните селджуци ,огуз(p)ите който имат общи неща с древните българи . Затова и този млад език няма женски род . Затова и .....,,един кокошк ,,
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 132изглежда вече не му отварят на Господа ни в домовете на верващите, ни в храмовете, затова Го пращат папазите, имамите и ламите да хлопа за вечеря по училищата.
101
4
 
7
 
! Отговори
Ооооо! преди 7 години
Не ми се спори с всякакви анонимници,които за няколко гроша също като Юда Искариотски са готови да продадат родината си.Не сте нито интересни,нито оригинални.Ако не беше жалка,поне щеше да е смешна изразената ви "позиция".С помощта на такива като вас,Борисов разпродаде на безценица земята ни на чужденци...Отврат!
100
6
 
12
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Да го преименуват на Връх Варадеро ако искат. Но Сидеров да не говори много против САЩ и американските бази, че другия патриотин - Симеонов е атлантически патриотин и ще се обиди.
99
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е човека!Срочно да се смени и името на страната.
98
0
 
7
 
! Отговори
До 132 преди 7 години
Васоооо,Васо! Като ти гледам стила и акъла,на теб и Господ не може да ти помогне.То БОГ е дал словото СИ най-вече за такива като теб."Тя вярата се надгражда"-каква "велика" мисъл на атеист.БОГ в словото СИ казва: "И ето,аз стоя на вратата/на твоето сърце/ и чукам.И ако ми отвориш ще повечерям с теб и ти с МЕН". С теб БОГ няма как да повечеря.Просто нямаш какво да МУ предложиш./не храна разбира се/.Правя пояснението,защото си духовно низш.Доказателство-коментара ти!
97
3
 
6
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Не съм много запознат но в мюсюлмамската религия след смъртта преди погребението, тялото на починалия се полага върху гладък и правоъгълен камък. Този камък се нарича "мусалла ташъ" на турски. На арабски не знам как е. Мусалла Ташъ е камъкът на мусалла. Не знам какво е значението. Относно преименуването на Връх Мусала предложено от Сидеров не ме интересува. Да го преименуват както си искат. Живеем в 21 век. Ако спрат новините на турски по БНТ не ме интересува защото не гледам тв.
96
8
 
7
 
! Отговори
Имам въпрос преди 7 години
Колко местности в Турция носят български имена?
95
3
 
5
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Какво вероучение па ти бре, когато в семейството бабата и дедото, майката и бащата са безбожници. Тя вярата се надгражда. Не става, като някоя сутрин видим политбюро в храма със свещи в ръцете. Имаме горчив опит и резултата го видяхме. И през политическите учебни години минахме, и Ленинеадата преживяхме. За съботниците да не говорим. Християните от римските арени, разкъсвани от диви зверове не са учили вероучение в училище.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"пазар" е арабска от персийското "базар", в Османската империя се говори и пише на арабски, изрично е забранено да се превежда и Корана, повечето думи са взаимствани от фарси и местни видоизменени наименования
93
5
 
6
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Руменчо обеща за вероучението пред щатния поп на БСП още в НДК.
92
3
 
8
 
! Отговори
Шано преди 7 години
Таз парти-я винаги е имала за цел да баламосва тази част дет най много мрази да мисли.
91
8
 
17
 
! Отговори
Ман Юнайтед преди 7 години
Отворих статията само заради Мусала :) И като се замисля, името наистина не е подходящо.Иван Рилски е много по-българско и по-подходящо.Немога да повярвам, че съм на едно мнение с тоя психопат.Как си личи само кога идват избори а ? Идват популярните мерки, позитивното и популярно националистическо говорене и деиствия.Все едно сме забравили какво се случваше до ония ден... Но, факт! Аз лично бих се радвал върха да се преименува на св.Иван Рилски въпреки, че не съм религиозен човек.
90
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Руския селянин по времето на Сталин а и после не е имал паспорт "Американският гражданин и до ден днешен няма документ за самоличност и смешното е че аргументът е човешките права
89
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя миш пак се показа,явно идват избори.
88
8
 
7
 
! Отговори
Умник преди 7 години
Много съм анти беловласото джудже и тъпата му умряла партия, но името мус-аллах наистина не подхожда на първенеца на Балканите.
87
6
 
10
 
! Отговори
ицака преди 7 години
извини се, извини се, извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се, извини се,извини се ...