След клетвата Радев се кълне: БСП няма да ми влияе!

Президентът взима за министри експерти, сред тях и леви
41
След клетвата Радев се кълне: БСП няма да ми влияе!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Новият президент Румен Радев, който днес официално влиза на "Дондуков" 2, се зарече, че служебният кабинет, който предстои да назначи, ще бъде само от експерти.

Още по темата

"БСП по никакъв начин не влияе на моя избор, но това не означава, че си забранявам да си вземам хора от ляво. Много важно е да запазя своята независимост, своята субективна преценка и свободата да вземам сам решения", увери той пред БНТ.

"Искам това да бъде едно ефективно правителство, което да преведе България в тези наистина няколко трудни месеца до следващото легитимно избрано правителство. Затова ще разчитам на експерти. Трябва да е ясно, че служебното правителство няма задача да изработва политики, то просто трябва да управлява държавата до следващото правителство", подчерта Радев.

"В никакъв случай нямам амбицията да се бъркам в работата на което и да е правителство, но президентът по своите правомощия има правото да задава въпроси. Има правото да настоява политиката на едно правителство да върви в посока интересите на българските граждани", заяви още Радев и увери, че няма намерение да иззема функциите на премиер.

"Във външната политика ще се старая тази политика да се формира на основата на българския национален интерес в рамките на съюзите, в които членуваме", заяви Радев.

"Няма да изказвам съмнения, че България няма да се справи с председателството на съвета на ЕС. Напротив ще положим всички сили и съм убеден, че България ще бъде достоен председател. Със сигурност няма да давам съвети на други държавни глави, със сигурност на президента на САЩ", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
19
 
! Отговори
Говорит Москва ! преди 7 години
До Дa живее Рaдев ! Заветъат на Георги Димитров: Коленопреклонението на България пред Кремъл е необходимо като въздуха и слънцетто за всяко живо същество !
8
7
 
14
 
! Отговори
смехрко преди 7 години
Радев се кьлне :)))))))))))) Пак ще изльжа както преди 1 провалили се експерти 2 независим Само над мен( БКП )БСП 3 кабинет и 2 заплати на другарката до мен
7
8
 
21
 
! Отговори
КПСС преди 7 години
Текста чете ген. Румен Радев...
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Радев се кълне: БСП няма да ми влияе!"повярвал ли си е или само така казва!
5
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За БСП не зная, но че жена му го командва и тя е Генералът в къщи, от далече си личи.
4
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то тоя помпон, който ни назначиха за прецЕдент не може да мисли....Как няма да му влияят, нали затова путинчо го назначи....някакво смотано генералче, което знае само да козирува и да се дупи на руските си господари. айде генерале поеми го целия отзад
3
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Няма независим човек. Всеки е зависим - от възпитание, от знания, от приятели и т.н.. Въпроса е във вземане на решения в полза на обществото, не дистанциране от тези или онези. Дистанцирането е порочен кръг създаващ препитание на празнодумци. В България има партии и техните членове не приемат дистанция от управлението. Точно тази дистанция от народа сваля партиите от власт. Така, че мислете.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пич, требе да запазиш своята ОБЕКТИВНА преценка, а не СУБЕКТИВНА такава.
1
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Радев се кълне: БСП няма да ми влияе!"...,а Решетников !