Борисов срещу БСП пак: Помним Виденов и Орешарски!

"Обещават се безплатни неща, но след тях трудно вдигаме държавата"
23 яну 2017 19:29,
371
Борисов срещу БСП пак: Помним Виденов и Орешарски!
Снимка: Министерски съвет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува БСП. Той обясни, че няма как стогодишна партия да няма никаква вина за нищо и припомни управленията на Жан Виденов и Пламен Орешарски.

Втората серия критики към социалистите идват ден след като пред актива на ГЕРБ Борисов нарече БСП партия, която е взривялала, разрушавала и убивала. Това предизвика лидерката на левицата Корнелия Нинова, която му отвърна остро с това, че бивши комунисти плюят комунизма.

Още по темата

"На нас искат да ни вменят всичките вини на света за две години, а те - сто и колко годишна партия - все да нямат вина. Да не си спомняме Жан Виденов, Орешарски... Да изброявам ли повече? Спомняме си много...", отсече Борисов.

Той каза това в отговор на въпрос за еврофондовете, за които от БСП и днес продължиха да твърдят, че има риск от спиране.

"Еврокомисията много ясно каза, че няма спиране на еврофондовете. Понеже на колегите им се случи два пъти, а като се удариш в една дъска един път, два пъти - ще се удариш и трети. И те, за да не им се случи пак, подготвят общественото мнение, че ако им се случи, ще е заради нас. Такава им е тактиката – деструктивно", коментира премиерът в оставка.

Борисов припомни, че тази година държавата е изплатила 2,5 милиарда лева "живи пари за американските и руските централи". Ако тези пари били в бюджета, властта щяла да направи още неща. "Щях да купя нови влакове и мотриси, нямаше хората сега да мръзнат по влаковете", каза премиерът в оставка.

В същото време Бойко Борисов припомни, че се е преборил за 360 млн. лв. от Брюксел и това е станало благодарение на "изключително личната му намеса".

"Накарах всичките си колеги да ме разберат. А с личната си уговорка с президента Путин спестих 90 милиона лихви. Изчислете, че половин милиард пари сме спестили само от работа, която сме свършили", каза Борисов и се обърна към БСП: "Кажете едно благодаря и ни намерете други грешки. Обаче те от сутрин до вечер се презастраховат, че каквото сгрешат, пак ще е от нас".

Борисов обясни, че си е бил дал дума да не напомня грешките на БСП, но не можел.

"Когато гласуваш за БСП, идва Орешарски. Бяхме си дали дума да не го напомняме, но не мога непрекъснато да премълчавам обидите и лъжите, и ние сме хора и ние имаме нерви, може и ние някога да сме ги изпуснали", настоя той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че когато президента Румен Радев разпусне парламента с колегите му ще отидат да си видят партиите и да ги подготвят за изборите.

"Чувам от сутрин до вечер, че всичко ще е безплатно. Сиреч на хората трябва да им обясним, че такива безплратни работи когато има, после по две години не можем да вдигнем държавата", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Дянков помним ли? И управлението, заради което за пръв път в историята ни се случиха серия от самозапалвания? ГЕРБ са синоним на мизерия и нещастие.
243
0
 
13
 
! Отговори
БРЕЙ преди 7 години
НАРОДА ТЕ ИЗБРА,ТИ ПОДАДЕ ОСТАВКА,ЗАЩО НИКОЙ НЕ ТЕ Е МОЛИЛ,ТИ НЕ ОБЯСНИ ЗАЩО ПОДАДЕ ОСТАВКА,ЗАЩО СИ ОТИДЕ ОТ ВЛАСТТА,ДВА ДНИ ВЕЧЕ ГОВОРИШ,КАКВИ ЛИ СТАРИ ИЗТЪРКАНИ ПЛОЧИ,НАРОДА ЗНАЕ КОЛКО Е СТРАДАЛ ПРИ БАЙ ТОШО,ТИ СЪЩО МНОГО СТРАДА,СЕГА ДРУГА ПЛОЧА,ВИДЕНОВС МАЙДАНА НА БАНКИТЕ,ОРЕШАРСКИ С ДРУГИЯ МАЙДАН,ТИ СИ ВЕЧЕ НА ВЛАСТ 7 ГОДИНИ,7 ГОДИНИ ТОЙ НЕ СЕ НАУЧИ,ЧЕ НАРОДА Е ГЛАДЕН,НАМАЛЯВА,УМИРА,СВЪРШВА,КОГО ЩЕ КОМАНДАРИШ,ЗАЩО БЕШЕ ТОЗИ ЦИРК,МИЛИОНИ ЗА ИЗБОРИ,КОИТО ТИ СЪТВОРИ,ЗАЩО НЕ ГИ ПЛАТИШ, КРАЙ
242
9
 
2
 
! Отговори
Либерал преди 7 години
Мене като европеец и гей ме интересува каква е позицията на Нинова спрямо бежанците? Защото за мен е важно хората да се смесват!
241
2
 
11
 
! Отговори
Герге Шопа преди 7 години
Корнелия - хубавица и умница! Да гласуваме за БСП в името на социалната справедливост!
240
0
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
273 Край на ББ! Един път стомна, втори път стомна, трети път НЯМА! ГЕРБ да спрат с халюциогенните!
239
5
 
5
 
! Отговори
Жалко за народа преди 7 години
БСП е напаст, но за съжаление и ГЕРБ е напаст. Бойко, сдържай се, иначе може и да не влезете в парламента. Не може да се отказваш два пъти от власт, т.е. ти довеждаш БСП зорлем на власт. И да ни пробутваш субпродукти като Цецка и да искаш пак да гласуваме за теб. Стегни се. Освен, ако не си троянски кон
238
1
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
АКО КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е ГОСПОЖА ЛЪЖА, ТО БОКО Е ГОСПОДИН ИЗМАМНИК !!!
237
3
 
0
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До ;Ако съм като Нинова няма да ви платя и една стотинка вие рушите имиджа на БСП разбрахте ли *** Сигнализирахте за неуместен коментар-----------------Кви стотинки, бре?
236
0
 
7
 
! Отговори
от 269 преди 7 години
Е затова демокрацията не работи, училищата бълват ***, дето не знаят че 2+2=4 или че 4 > 2.
235
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
267 Да бе Кремиковци е огромна загуба ... най-проспериращият завод за метал на Балканският полуостров с дирекни доставки до Япония , Германия, Франция, Русия и Турция. Кой ли спечели от затварянето и осакатяването му? Хмм. прав си нищо комунистическо не работи, дайте да затворим реакторите Козлодуй, те са комунистически и топлофикация ... и тецовете и водоснабдяване ... и още доста неща, не ефикасни комунистически предприятия. Ще стане забавно в тази държава. :D
234
7
 
3
 
! Отговори
; преди 7 години
Ако съм като Нинова няма да ви платя и една стотинка вие рушите имиджа на БСП разбрахте ли ***
233
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко на четвъртата година от управлението се оправдаваше със Станишев, а вчера стигна дотам в наглостта си че днешните си резили го оправда с Костов. ПинБокио, кажи, че ти е виновен и Хан Аспарух, никой да не може да те бие в лъжите.
232
3
 
18
 
! Отговори
естествено анонимен преди 7 години
Този вече тотално е изперкал. Предлагам референдум за влизане като малък щат в САЩ. Ако влезем, тогава виновен ще бъде афроамериканец и всички ще бъдем обединени / май обеднени/
231
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реална социология:Избирателите на ГРАБИТЕЛИТЕ ОТ ГЕРБ:1. 200000 ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ И ТЯХНАТА РОДА. Мотиви - пада неспирно папкане. От непочистени пътища, от кражби на общински гори. от заплатки и проектчета.2. 100000 държавна администрация мотиви същите.3. 300000 пенсионера, лъгани от гербавите селски кметове.4. 200000 рома и помака от дървената мафия.5. 50000 престъпника - тия дето полицията все ги гони и не може да ги хване от генералско време.6. 50000 гербави трола.7. 50000 -излъг
230
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
256 По добре Китай (най-силаната икономика), отколкото Република Чад (една от 10-те най бедни демокрации, споко гоним ги за тази позиция)
229
2
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Що отговаряте на опита на нападки на Борисов и по този начин като че се оправдавате, а не го нападнете пряко за арогантно поведение? Борисов да започва да отговаря на конкретни въпроси за собственото си управление,( Той да говори а не Вие!), за оставките (поставя Президента и държавата в критична ситуация, бяга от отговорност, както е изоставил дъщеря си като бебе и майката, ... ) .., за реалните резултати от управлението си!пп. Ако са мн.добъри резултатите дали ще напуска(бяга) така от поста П
228
2
 
3
 
! Отговори
в преди 7 години
Тея които са строили не могат да пишат на компютър тъпко
227
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
256 Абе като гледам това дъно, що фабрики и заводи ... права е приказката ''каквото построихме, не можете да го боядисате.'' Ама както и да е, тия ''***'' ги няма в Марквенизма и Социализма, има ги само в СТАЛИНИЗМА и ДЪРЖАВНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ(държавата е собственик на всичко). Тъй че не, виждали сме 2те страни на капитализма. :)
226
15
 
1
 
! Отговори
м преди 7 години
Просто помним какво представлява БСП не се налага някой да плаща за разлика от БСП най долните твари, сърбали сме им попарата
225
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой ще ми каже ли кога ще правим 40 дни на ГЕРБ и БСП разбрах че са политически трупове.