Борисов срещу БСП пак: Помним Виденов и Орешарски!

"Обещават се безплатни неща, но след тях трудно вдигаме държавата"
23 яну 2017 19:29,
371
Борисов срещу БСП пак: Помним Виденов и Орешарски!
Снимка: Министерски съвет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува БСП. Той обясни, че няма как стогодишна партия да няма никаква вина за нищо и припомни управленията на Жан Виденов и Пламен Орешарски.

Втората серия критики към социалистите идват ден след като пред актива на ГЕРБ Борисов нарече БСП партия, която е взривялала, разрушавала и убивала. Това предизвика лидерката на левицата Корнелия Нинова, която му отвърна остро с това, че бивши комунисти плюят комунизма.

Още по темата

"На нас искат да ни вменят всичките вини на света за две години, а те - сто и колко годишна партия - все да нямат вина. Да не си спомняме Жан Виденов, Орешарски... Да изброявам ли повече? Спомняме си много...", отсече Борисов.

Той каза това в отговор на въпрос за еврофондовете, за които от БСП и днес продължиха да твърдят, че има риск от спиране.

"Еврокомисията много ясно каза, че няма спиране на еврофондовете. Понеже на колегите им се случи два пъти, а като се удариш в една дъска един път, два пъти - ще се удариш и трети. И те, за да не им се случи пак, подготвят общественото мнение, че ако им се случи, ще е заради нас. Такава им е тактиката – деструктивно", коментира премиерът в оставка.

Борисов припомни, че тази година държавата е изплатила 2,5 милиарда лева "живи пари за американските и руските централи". Ако тези пари били в бюджета, властта щяла да направи още неща. "Щях да купя нови влакове и мотриси, нямаше хората сега да мръзнат по влаковете", каза премиерът в оставка.

В същото време Бойко Борисов припомни, че се е преборил за 360 млн. лв. от Брюксел и това е станало благодарение на "изключително личната му намеса".

"Накарах всичките си колеги да ме разберат. А с личната си уговорка с президента Путин спестих 90 милиона лихви. Изчислете, че половин милиард пари сме спестили само от работа, която сме свършили", каза Борисов и се обърна към БСП: "Кажете едно благодаря и ни намерете други грешки. Обаче те от сутрин до вечер се презастраховат, че каквото сгрешат, пак ще е от нас".

Борисов обясни, че си е бил дал дума да не напомня грешките на БСП, но не можел.

"Когато гласуваш за БСП, идва Орешарски. Бяхме си дали дума да не го напомняме, но не мога непрекъснато да премълчавам обидите и лъжите, и ние сме хора и ние имаме нерви, може и ние някога да сме ги изпуснали", настоя той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че когато президента Румен Радев разпусне парламента с колегите му ще отидат да си видят партиите и да ги подготвят за изборите.

"Чувам от сутрин до вечер, че всичко ще е безплатно. Сиреч на хората трябва да им обясним, че такива безплратни работи когато има, после по две години не можем да вдигнем държавата", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
4
 
3
 
! Отговори
Млад невежа преди 7 години
303, аз затова ще гласувам за ДСБ. Радан Кънев ми е умен и принципен човек. Бойко и Нинова незнам какво се карат, като са другари-съпартийци от Татово време.
263
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП-то ги разбирам - те поне имат идея. И ДСБ-то ги разбирам - те също имат иде - наследници на СДС, нямат агенти сред тях и т.н., макар да са смешни със своята алчонст и с това че Костов бе женен за партийна секретарка...но да речем, тези две партии мога да ги разбера. АМи останалите?Как Герб ще ме убедят че са антикомунисти? как ВМРО ще ме убедят че са наследници на старото ВМРО като сред тях няма един македонец? как СДС ще ме убедят че са наследници на автентичното СДС - пълни са с мутри.
262
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне още тридесет -четиридесет години ще никнат комунисит - на онези които са били на двадесет години през 1989 техните деца са възпитавани в този дух.В този смисъл много е досадно, когато някои хора сега се правят на големи антикомунисти - откъде се появихте бе?Сергей игнатов в държавен вестник СЕ ОТРЕЧЕ ОТ БАЩА СИ (бивш политкомисар) само и само за да стане министър
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма естестествено и затова се чудя, защо още се занимаваме с досиета? Гърция затвориха своите досиета на генералите след 1964 година, Румъния като оставим настрана убитите Чаушеско въобще не са ги отваряли, в БЮРМ направиха сложна врътка и не ги отварят за всеки., а съдят човека по делата.....само ние развяваме парцалите на всеки.Не е възможно да не си бил комунист, защото някои хора са лежали по затворите и са ги принуждавали да стната комунисти, други са искали да израснат кариерно и т.н.
260
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко защо не поговори за себе си - възродителният процес го заварва лейтенант. Награден е за действията си в Буново и скоро след това става майор. За какво са го наградили? тайна! Работи в пожарната, една военизирана институция. ИМа партийна книжка и до последно не иска да си я даде.
259
0
 
7
 
! Отговори
Млад невежа преди 7 години
Добре бе хора. Чета коментарите и се чудя в България има ли някой из политиката, който да не е бил комунист? Явно от цяла Източна Европа България и българите са били най-покорни на системата! Европейската Северна Корея! Това обяснява защо Северна Корея е най-бедната страна в Азия, а България - в Европа!
258
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симеон Дянков - идва 10 ноември и той веднага печели стипендия "Людмила Живкова" и изчезва за 10 години навън. Кой е този човек, който на 18 годиин печели стипендия "Людмила живкова"?Алооооу
257
1
 
6
 
! Отговори
Цветелина Бориславов преди 7 години
родителите й са работили в посолството дълги години.ИДва демокрацията и на 17 годишна възраст тя открива фирма и започва да работи с големи предприятия като Кинтекс, Химко и разни чуждестранни големи фирми.
256
0
 
10
 
! Отговори
много ми е смешно преди 7 години
на какъв голям антикомунист се прави Бойко Борисов, а всичките му хора са деца на видни комунисти.Лиляна Павлова е внука на Митко Павлов, от 1957 до 1989 е бил член на ЦК на БКП, бивш чавдарец, няколко пъти председател на комитета на химическата ни промишленост.Цецка Цачева - партиен секретар.Цветан Цветанов - личен шофьор на "Вечния" Григор Шопов.Сергей ИГнатов - баща му е политкомисар във Видин.Росен Плевневлиев - червен комсолец и активист....
255
0
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До Мислете!Спокойно този път ще гласувам за ДПС или БСП Презирам ГЕРБ!
254
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
41 ОНС - Герб 1,6 милиона, 117 депутата42 ОНС - Герб 1,081 милиона - 97 депутата43 ОНС Герб 1,072 милиона - 82 депутатаПрезидентски избори втори тур - Герб 840 000 души44 ОНС - Герб????????????
253
1
 
7
 
! Отговори
:))) преди 7 години
До 285 А:)) Впечатляващо чувство за хумор имаш! Браво! ББ ще има 1 милион гласа си е доста добра шега! Развесели всички, не само мен! :)) Герб е труп, а ББ пали свещ, ако забелязваш от снимката!
252
9
 
3
 
! Отговори
Мислете! преди 7 години
Да гласувате за БСП заради ГЕРБ, е като да гасите пожар с бензин! Винаги, когато БСП дойде на власт, предизвикват жестока криза и ги гоним с камъни! Наистина ли сте толкова луди да гласувате за онези, които преди три години предизвикаха най-големите протести от промените насам и бяха изгонени, като мръсни котета? Ако народа избере БСП го признавам за най-овцедушния в Европа.
251
0
 
9
 
! Отговори
ХАХАХАХААХА преди 7 години
досега Герб постоянно намалява своите гласоподаватели, по последни данни Цецка Цачева събра 840 хиляди гласа - и то на втори тур, на първия бяха почти наполовина. Радев е с над 100 000 глас пред нея, Каракачанов има половин милион, а ако се добавят гласовете и на Марешки националистите са над един милион..... откъде ще вземат толкоз гласове ГЕРБ?
250
2
 
2
 
! Отговори
дансинг преди 7 години
До Анонименмда, светец е Орешарски и Пеевски е неговият пророк.хайде всички марш по леглата, че гасят лампите!
249
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов ще остане в историята, че няма един изкаран мандат до края. Първия път хвърли оставка след 3 години и половина, вторият - след 2. Постоянно имаше медиен комфорт, но щом усети нанагорнището, започва да плаши и да хъвърля оставки. Бати страхливото к-----е
248
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравейте другари ! :) ГЕРБ ще събере около 1 милион гласа и ще отнесе г-жа Нинова, като куцо пиле домат! Борисов е легенда бе хора!
247
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, наистина Орешарски трябав да се помни. Тогава той взе 1 милиард заем и оревахте света, а вие взехте 16 милиарда заем - с лихвите - 20 милиарда.! Орешарски е светец пред вас! Интересно защо никой не говори как магистралите се пукат през три -четири месеца.
246
0
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Тоя да не забравя "лошия мат`рял",който го избра.Стига се е крил зад този и онзи,че всичко строено по негово време след година-две е годно за ремонт!Кой е виновен ли?Ел Ниньо,Калинка,Жан,Сергей и така до следващите избори.Стига гласувахте за лоши матЕриални единици.Смилете се над себе си.
245
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента сме най бедни от ЕС.това и истината