Доверието в политиците: Нинова трупа, Борисов губи!

Галъп сметна: Лидерката на БСП изравни бившия премиер по рейтинг
30 яну 2017 16:27,
209
Доверието в политиците: Нинова трупа, Борисов губи!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Възходът на победителите от президентските избори продължава. Румен Радев, Красимир Каракачанов, Корнелия Нинова и Веселин Марешки трупат рейтинг. В същото време доверието в лидера на ГЕРБ Бойко Борисов намалява.

Това става ясно от данните от експресен телефонен сондаж на Галъп. То е проведено на 27 и 29 януари сред 816 души в цялата страна. Изследването е възложено, финансирано и проведено от "Галъп интернешънъл".

Още по темата

Президентът Радев е безспорен водач в личните рейтинги с доверие (41,7%), показват резултатите.

Зад него се нарежда лидерът на ВМРО Красимир Каракчанов с 26,1% доверие. Данните показват, че той на практика удвоява доверието си спрямо лятото на 2016 г.

Корнелия Нинова също бележи сериозен ръст и изравнява и дори повежда леко по рейтинг пред основния си опонент Бойко Борисов. Доверие в лидерката на БСП декларират 24,9%, а в лидера на ГЕРБ 24,6%.

Според социолозите загубата в президентските избори очевидно води до негативна тенденция при Бойко Борисов и докато преди той се движеше на нива на доверие около една трета, сега е на около една четвърт.

"Галъп" анализират и забележимо присъствие на Веселин Марешки (18,4% доверие).

От агенцията анализират, че цитираните проценти на доверие са на база всички, а не само гласуващи.

“Галъп интернешънъл“ предпочита методика, в която се ползват положителни и отрицателни оценки (без неутрални). От това произтичат възможни разлики с други агенции. Важни са тенденциите във времето, а не конкретните числа и моментната подредба“, уточняват от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 161 ...изтеглени, изтеглени и даже ги обслужват с лихви ....и ги опляскаха , продухаха ги ,тю-тююю.. Външният ни дълг вече е 35 милиарда ....тю....тююю...ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.
114
1
 
9
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Който може ще може и при комунистите.Да му мислят тези които чакат комунистите да им бутнат сус-пай.Нали знаете? Големите мечти пораждат големи разочарования.Януари 1997 - Януари 2017
113
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Аргончик ГЕРБ6 БКП! Тиквата - комунист,Цецка -комунист - Цецо -комунист и ДС - Кр. Велчев - комунист -Главчев -комунист -Чех.ъла- комунист -Атанасова - комунстка млада - синове на ЦК - Окр К на БКП-комунисти -внуци на комунисти - мутри - снахи и баджанаци . Не ти ли увря главата да го знаеш . Това са мошенници. Колко пъти трябва да те лъжат ,за да го разбереш . Морее жено Врачанска ,знаеш че са *** ,знае ама се правиш на пън.Или си природно тъкъв?Надали ?Правиш се на ,,жена врачанка,,
112
3
 
6
 
! Отговори
предвидлив преди 7 години
Извода е един. Превръщам бевчетата в долари и след пет години ги обменям по текущия курс. Балъците със сметки в БГЛ ще платят масрафа на нео Виденовистите.
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 345За твое сведение , собствениците на Фрок нюз и Афера са доносници на ДС . Ако това не ти говори нищо, просто няма как да те ограмотявам . Интересно къде го четоха този доклад на ЦРУ , сигурно на Позитано 20 са абонирани. Колко сте смешни и *** .
110
12
 
8
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
СТАНЕ ЛИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НОРМАЛНА БОКО ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С ЦВЪКИ И ГЕРБАВАТА ВЪРХУШКА И ТОГАВА РЕЙТИНГА МУ ЩЕ СТАНЕ ОТРИЦАТЕЛЕН. РАЗБИРА СЕ ИМА ОПАСНОСТ ДА ИЗБЯГА ПРИ БРАТЯ ГАЛЕВИ И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ГО СЛЕДЯТ ОТБЛИЗО.
109
5
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Какво трупа Нинова килограми ,или пачки ?
108
11
 
10
 
! Отговори
345 преди 7 години
Ако това, което пише "Афера" и Фрогнюз" на база доклад на ЦРУ за действията на др. Борисов и Делян Пеевски за фалита на КТБ и нейното разграбване, това е политическа бомба. ББ трябва да бъде заличен от политическата сцена и вкаран до живот в затвора. Никакви рейтинги, кумувания по сватби, а раиран костюм. Този наглец, лъжец и манипулатор най после трябва да намери своето топло място и народа тотално да го забрави. Самовлюбен *** човек добрал се до властта с помощта на пари, медии и външни сили
107
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oбединение на вси4ки десни партии ! На 4ервените кхмери власт не треба да се дава .
106
4
 
6
 
! Отговори
Doni преди 7 години
Какъв е тоя КАЛЪП? Колко са корумпирани много или много малко???
105
6
 
10
 
! Отговори
Тя изобщо не яде,бе. преди 7 години
Бил й много голем диференциала ....затова , дава всичко на бедните!До изборите --Дъртофелия Нинова , щела да стане Клаудия Шифър!НАЛИ Е КОМУНИСТ,БЕ.........КОЛКО МУ Е.... ??!!!!
104
10
 
10
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Тиквоидите доограбиха и още грабят от всички нас и първата стъпка трябва да е -пълното им отстраняване.
103
8
 
10
 
! Отговори
г-н Фичев преди 7 години
Г-жа Нинова наистина е светица. Тя помага с парични средства и дрехи на бедните и преживява с 4 хляба на месец и малко шарена сол. Нинова министър председател!
102
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първи опит-провал и оставка.Втори опит-също.Няма трети дубъл за наглеца от банкя!
101
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕ тя Нинова пращи от акъл .
100
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквения дирник не можа да изкара докрай и двата си мандата.Не става само с простотия , арогантност и яко крадене.Нужен е ум, най-вече.
99
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самия факт, че Нинова се бута да става Премиер е срамно за всички Българи , включително и за привържениците на БСП . Човек , който почна от Мултигруп и премина през всички партии от СДС само за да краде пари . Отврат .
98
12
 
12
 
! Отговори
Как Сийка преди 7 години
Да-а-а-а! Корнелия трупа и то по много...ЛЪЖИ! Абе,хора,не се заблуждавайте - тяхната партия и тяхната черга за друго не ги бива - само да лъжат и обещават! Няма друга пар тия в България,която толкова много години да е обещавала лъжи като нейната! Щом иска те-повярвайте й !
97
9
 
12
 
! Отговори
! преди 7 години
"Галъп"--пак дрънкат глупости!
96
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
глупости