С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха

Все пак той остава най-харесваният политически лидер
Обновена: 10 яну 2017 18:06 | 10 яну 2017 17:35, Камелия Цветанова
172
С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха
Снимка: БТА, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов запазва най-висок рейтинг на одобрение сред лидерите на партии у нас. Доверие в него имат 43% от българите, но пък 49% не го харесват, сочат данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп".

Президентските избори са намалели одобрението към Бойко Борисов с около 5%, като с близо толкова се сви и периферният електорат на ГЕРБ.

Още по темата
Въпросът за аргументите, с които Бойко Борисов подаде оставката си, не намира еднозначен отзвук в общественото мнение, анализират социолозите.

39% от българите приемат аргументите му за оставката, а за 45% те са неприемливи.

Най-понятни са аргументите на Борисов за оставката му сред хората на възраст между 40 и 60 години, сред образованите избиратели и сред жителите на градовете.

Борисов не е изключение - в момента в България няма лидер на политическа партия, одобрението към когото да е по-висок дял от неодобрението.

Шефката на БСП Корнелия Нинова е с рейтинг на одобрение от 27% .

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е одобряван от 35%, а АБВ Георги Първанов  - от 25%, на СДС Божидар Лукарски - от 17%, а на ДБГ Меглена Кунева  -  от 16%.

Сферите на живот, в които българите са почувствали подобрение през последната година от управлението на ГЕРБ са транспорт, усвояване на средства от ЕС, туризъм, регионално развитие и спорт.

Най-силно са се влошили нещата според интервюираните в сферите на здравеопазването, благосъстоянието и стандарта на живот, социалната политика и образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
рб преди 7 години
До Зигфрид РБ реформаторския блок явно имаш в предвид
117
1
 
1
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
POVSEMESTNA KORUPZIA I KRAJBA ZARI V BG .POSLEDNO SNO6TI GLRDAH POREDNIA GAF.SINAT NA INSPEKTOP OT PROKORATURATA MU DADOHA 3G .USLOVNO.TOSI SAPOLANKO IMA GRAB NA; TATI;.DOKOGA 6TE TATI,BAT,i SVATI 6TE KOMANDVAT.A NAI GOLEMITE KRADZI I MAFIOTI 6TE UPRAVLIAVAT.A NE SA :KLIENTI NA PROKORATURATA: I :BELEN:
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИНОВА Е ОДОБРЯВАНА ОТ 27%, НО ПЪК 73% НЕ Я ОДОБРЯВАТ, КАРАКАЧАНОВ ОДОБРЕН ОТ 35%, НО ПЪК ОТ 65% НЕОДОБРЕН, А ГДЕ Е МАРЕШКИ В ТУК ИМА, ТУК НЕМА
115
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ РАЗБРАЛ , РАЗБРАЛ- СТИГА СТЕ МУ ОПЪВАЛИ МАНДАЛАТА- ДАЙ ДА ВИДИМ ШИЗОФРЕНИЯТА НА ЧЕРВЕНКИТЕ И ТИЯ ДЕТО ВИКАТ ЕЙ НИ НА- ЧЕСТНИ СМЕ НИЩО НЕ ПЕЧЕЛИМ, ПРОЕКТА НИ Е СТРАШЕН- ЕЙ ТАКА ТРУПАМЕ МИЛИОНИ БЕЗ ДА ПЕЧЕЛИМ. СЕГА КАТО ДОЙДАТ ТЕ ЩЕЛИ ДА НАПРАВЯТ МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ 1000ЛВ ДА МОЖЕМ ДА СИ ПЛАЩАМЕ ТОКА- ПЕНЦИИТЕ И ТЕ МИНИМАЛНАТА ЩЯЛА ДА СТАНЕ 600ЛВ- НЯМА ДА СЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕ- ОБАЧЕ АКО РИТНАТ ПАК ЕДНО ТАКОВА ИЛИ ПЪК ВАЛУТНИЯ БОРД- ДА МУ МИСЛЯТ ИЛИ ИНФЛАЦИЯТА СКОЧИ НАД 1500%-НАЙ МНОГО 12.5%...
114
2
 
2
 
! Отговори
До 156, Ангелов 99 преди 7 години
Ангелов 99Първо българският, след това граматиката и най-накрая ако остане време давай съвети. За референдом, сажъление погледни в речника!
113
18
 
5
 
! Отговори
Зигфрид преди 7 години
Всички образовани и сериозни граждани на РБ са симпатизанти на Борисов.
112
11
 
9
 
! Отговори
АНГЕЛОВ 99 преди 7 години
ТАКА СЕ ПРАВИ В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ .КАТО ЗАГУБИШ ИЗБОРИ ИЛИ РЕФЕРЕНДУМ СИ ПОДАВАШ ОСТАВКАТА АКО СИ УПРАВЛЯВАЩ КАКТО В АНГЛИЯ СЛЕД РЕФЕРЕНДОМА.А У НАС ТИЯ ГЛАДНИ *** ДОКЪТО НЕ ГИ ИЗГОНИШ С РИТНИЦИ И СОПИ ОТ ПАРЛАМЕНТА СТИСКАТ КОКАЛА И СЕ ПРАВЯТ НА УМРЕЛИ ЛИСИЦИ БРАВО НА БОРИСОВ ЧЕ ДАДЕ ПРИМЕР КАК ТРЯБВА ДА ПОСТЪПИ ЕДИН ЧЕСТЕН ЛИДЕР ЖАЛКО ЧЕ В БЛИЗКИТЕ 20-30 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА ПОДОБЕН СЛУЧАИ .В БЪЛГАРИЯ ЗА САЖЪЛЕНИЕ Е ТАКА.
111
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес ходих от Сливен до София по бойкостралата.Видях десетина снегорина в движение , от които два-три бяха с вдигнати гребла.Къде са останалите до 3000?Най-вероятно заработват моточасовете в гаражите на гербестите крадци.П----------Блокирани са от таратайки като твоята, които умишлено зарязвате насред снега!
110
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин Борисов строил ,господин Борисов купил ,господин Борисов донесъл,господин Борисов открил ,закрил.-----------Ми да, вие от БСП какво построихте, какво открихте?
109
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По тая логика вие червените каскети от БСП имате 2-3 %.
108
2
 
4
 
! Отговори
уио преди 7 години
43% от какво? имащите право на глас? ако е така, що не са гласували за него досега? изборната активност при последните няколко избори е 48-50%. тиквата има 12-13% от имащите право на глас.
107
5
 
22
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Пожелавам на народа на България едно безборисово бъдеще!
106
4
 
9
 
! Отговори
Tony Malinov преди 7 години
Борисов и неговите *** са дотук Както и неговия ЕС и ЕК. За комунисти, турци и неокомунисти не съм гласувал. Гласувах за Антонио Аугусто Пиночет. Последно за Радев. Нямаше за друг свестен. Дано не ме предаде.
105
3
 
17
 
! Отговори
аз преди 7 години
Напротив,всички го разбраха!Този човек беше сигурен,че със заплахи,ще накара народа да се стресне,да се бои за "светлото" си бъдеще!Борисов пропусна този факт,че народа порасна.Че ние не сме овце,макар че все още търпим.Освен това този мъж не израстна интелектуално,не си взе поуките от предишните си провали.Той просто продължи да прави грешка след грешка и да наглее.С народа така не може дълго време.Всичко има начало и край!Така че повече този човек няма шанс.Той просто е политически труп.
104
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес ходих от Сливен до София по бойкостралата.Видях десетина снегорина в движение , от които два-три бяха с вдигнати гребла.Къде са останалите до 3000?Най-вероятно заработват моточасовете в гаражите на гербестите крадци.Празните приказки на дебелата бокова метреса не топлят никого.Всичко е въпрос на вкус ,но защо да страдат хората заради извратения вкус на тиквения генерал?
103
18
 
8
 
! Отговори
КНСБ преди 7 години
Всички много се лъжете,че Бойко Борисов е загубил доверие -може,ама ависи на кого ?!Колкото и да храчите и плюете по Бойко Борисов,толкова повече се разбира,че е деен и можещ...Вие и една стотна не сте направили!
102
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов вдигна България от клоаката която беше при Станишев и Орешарски затова хората го харесват и ще го харесват. А червените престъпници все така ще плащат на *** да плюят срещу него.
101
3
 
21
 
! Отговори
Градския преди 7 години
"Екзахта" лъжат като стари роми!Вчера показаха , че Борисов вече не е лидер с доверие , има само 25 % и днес тия бързат да замажат конфуза!Първи е Радев с 35%Я си вземете проучването и знаете къде ....в тоалетната!
100
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с властта и оставката на Боко прилича на дузпите, които бие по сто пъти докато се получи. Сега извършва едни лъкатушни движения, все едно чака хората да излязат и дружно да ревнат за него. Ама социолозите са за дърво, а и няколко омаяни фенки, които му поддържат надеждата за вечност и несменяемост. И най-розовите сънища, обаче имат край! БорисOFF!
99
5
 
23
 
! Отговори
боц преди 7 години
Този..., нямам подходяща дума за Н.В. Борисов, ме отврати с неговото "АЗ" !!!Същият е, като Доган и Ердоган.Абе аланколуууу, Ти си слуга на на хората, Ти ни си "АЗ"!АЗ "давам", "АЗ" "направих", и накрая "АЗ" се О****!!!