В интернет: Знаме на българските турци - за 21,60 лири

Това е провокация, Външно да реагира, призова Каракачанов
31 яну 2017 18:36,
166
В интернет: Знаме на българските турци -  за 21,60 лири
Снимка: "Фокус"

Знаме на българските турци се появи в интернет. Турската фирма "Вayrak sepeti" продава флага за 20 турски лири.

Знамето е на бяла основа с две червени ленти в горната и долната част на знамето и наподобява знамето на т. нар. Севернокипърската турска република, пише "Фокус".

"Вayrak sepeti" продава и българския трибагреник за далеч по малката сума от 3,50 турски лири.

Появата на знамето предизвика реакция на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Това е провокация, определено. Никаква турска фирма няма да тръгне да прави знамена, които никой никога не е чувал и виждал, които да представляват българските турци", коментира той.

Според него флагът е част от турската външна политика.

"Т. нар проект за "знаме на българските турци" е едно към едно със знамето на севернокипърската турска република, която през 1974 година беше създадена благодарение на турската окупация на Северен Кипър", каза още лидерът на ВМРО.

Според него провокацията целяла да се подготви едно значе, което някои българските турци могат да започнат да си слагат по магазините и къщите.

"След това ще им измислим герб. След това и някакви територии, в които да се обособяват. Накрая ще стане последния вариант, който стана със Северен Кипър – някаква форма на окупация или някакъв друг проблем", каза още Каракачанов.

Според него това е сериозен проблем и не бива да бъде подминаван. Затова той призова да се иска обяснение от турския посланик и новият външен министър да вземе отношение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
1
 
! Отговори
Cokguzel преди 7 години
Da prastat edin korab s bayraci i s chetnici, ama expresno...
97
1
 
6
 
! Отговори
Помак преди 7 години
Месаля е нашето знаме, а авантата наш идеал!
96
3
 
3
 
! Отговори
seira преди 7 години
КАЗАНО НА "МАЙЧИН ЕЗИК":ТАШАКЛАРЪ!!!
95
6
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Краят на Ердоган ще дойде когато се поблазни да разширява Турция а това неминуемо ще се случи.Точно поради тази причина беше създадена Турската партия ДОСТ.Чрез нея ще се организират етнически напрежения и бунтове целящи да откъснат Кърджалийско от територията на България.Само че общественото мнение за Мюсюлманите в Света се влошава със всяка минута и Великите сили няма да позволят това да се случи!
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да не се окаже само че фирмата е на патриотите :d
93
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
До Пешо*Не, както няма и на македонските българи. Но на кипърските турци и косовските албанци има.
92
3
 
5
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
А знаме на украинските руснаци няма ли?
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ехото на БосфораКакъв геноцид те гони бе? Какъв нерешим проблем имаш? Не можеш да се изхождаш свободно по тротоарите ли?
90
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gerb da se pregra6ta s turzia tova sa snameto e goljama podigravka turzite vinagi sa ni mraseli i sa isksli bg da im e tehna republika garzite sa narot turzite vinagi sa se steahuvali ot garzia no bg ne koi bliji sadnizite na tur4uljata koi???!?! Bravo ns karaka4anov i siderov
89
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партийното знаме на ДПС е знамето на българските турци,който чуе ДПС за какво се сеща?А това откъде са го измислили,какво символизира,имохамед сигурно не може да рязтълкува.Приумица на търговеца някаква.
88
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Karakachankata mnogo da ne znae che
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** da dobre sahte otide po sredata glavata nasıl levski ha ha
86
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 1769г.има морска битка между руски флот, воден от граф Орлов и огромен турски флот. Резултатът?30 убити руснаци и 9000 (девет хиляди резаняци)!Толкова не ставате за нищо.
85
14
 
9
 
! Отговори
Български урод преди 7 години
Дааа, ето от какво ще си направя сперменик-това устройство, в което си бърша тоягата, след като съм свършил на коремите на туркинчетата, които се чукат за бучка небет шекер.
84
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами след като Крим може да се присъедини с рефереднум към Русия, нищо чудно и Кърджали да се присъедини в референдум към Турция. С какво е по-различна ситуацията? Ето и президента дето го избра Решетников ще каже както за Крим, че "щом се вее турско знаме - значи там е Турция". Със сигурност ще отиде в Брюксел после да се бори да отпадат санкциите срещу Турция. Безродничеството и защитаването на чужда национална имперска политика водят неизменно до това. Така ли е товарищи руски патриоти?
83
1
 
5
 
! Отговори
Майкъл преди 7 години
Ципрас се командва от Меркел, (това да се знае). Тези неща не може той да решава сам.
82
6
 
30
 
! Отговори
Фил преди 7 години
Ние сме Турци и се гордеем с това. Уважаваме и Българите които ни уважават. Не търсим някакво знаме или някакъв вожд, това са изценирани неща. Майсторите на ценариите са комунистите-бившите и настоящи. Точка
81
7
 
12
 
! Отговори
до Трифон Теодорис преди 7 години
Ама как ви подгони днес турската брегова охрана а?Махнаха и елинското знаме от Имия днес. Няма да предавате превратаджиите а? Ципрас си го наципри хубаво.
80
4
 
4
 
! Отговори
упс преди 7 години
До за Референдумехо, "ефенди" юруш, Местан е евроатлантик, и на Доган му харесва в ЕСето,ти от кои грузински сюлиманци играеш агитка
79
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Под управлението на Султана е трудно. Има казарма. Пращат те да трепеш терористи без да питат. Може да се намериш в Сирия и да си в лице в лице с главорезите от Идил.Ако те направят САТ Командос от турските специални части ще те научат да си шиеш раните и да се храниш с гъсеници.Така е по лесно: псуваш Тръмп или Путин пред клавиатурата. Имаш пластмасова туба с бира и два кренвирша от хартия и си евроатлантик. В Турция няма лабаво. В Русия положението е идентично.