Борисов се готви за избори след избори, чака мажоритарни

Не виждал правителство след 26 март при сегашната конфронтация
Обновена: 3 фев 2017 12:58 | 3 фев 2017 12:35,
203

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че партията му се готви и за вариант на нови избори след предстоящите през март.

Още по темата
Той обясни, че не вижда как ще се състави правителство след 26 март при сегашната конфронтация между партиите.  
Бившият премиер припомни, че се очаква и до седмица-две съдът да се произнесе за законността на референдума за изборните правила.

Според него, ако съдът се произнесе в полза на допитването, следващият парламент ще трябва да се събере само, за да промени изборните правила и да се разпусне, за да се проведат нови избори по тях.  

"Ние ще се подготвим и в единия, и в другия случай", каза Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ  коментира и темата с машинното гласуване.

Той предложи България нито да купува, нито да наема машините, а да си ги произведе.

Според Борисов така ще излезе много по-евтино на държавата, особено ако трябва да се наемат машини за избори през няколко месеца.  


"Да си ги произведем, защото може да се наложи често да си ги купуваме. Нямаме сигурност дали ще дойдат от Филипините, от Канарите, как ще пътуват", каза лидерът на ГЕРБ.  

Той коментира и заявките за ревизия на управлението му, които даде служебният кабинет. Бившият премиер заяви готовност да го проверяват от сутрин до вечер, но заподозря, че това е част от предизборната кампания.  

Борисов попита и защо ревизията се ограничава до последните две години, а не се разпростре и преди това.  

"На моите опоненти искам да кажа - времето на моята толерантност приключи", каза той и допълни, че няма да позволи всичко да се лепи на името на ГЕРБ.  

"Знам как платихме "Спартан"-ите и как дойдоха, как платих първите еърбъси. И как тази партия, която ни ги натресе да ги плащаме, пътува с тях за да е по-евтино", каза още Борисов.  

На фона на предстоящите ревизии във властта у нас той констатира и че "се счупи румънският модел, толкова хвален".  

Той обвини журналистите в къса памет, защото се възмущават от румънските социалисти, които оневиняват корупцията, а не помнят как в последните си дни кабинетът Станишев бил приел закон, с който оневинява властта си за всичко.  

Борисов припомни КТБ, за която каза, че е била източена умишлена, както и 5 млрд. евро за реакторите, дадени без обществена поръчка на Уестингхаус по времето на Драгомир Стойнев.  

Коментирайки програмата на ГЕРБ, на чието представяне присъства, Борисов се застъпи за доброволци към армията и си спомни, че като млад е мечтаел да марширува по плаца.

"Кубинките ни още са в гардероба", каза още той, подкрепяйки тезата, че всеки може да поиска да стане доброволец.  

"Ако ще даваш ябълки, да взимам нож да ги беля, небелени не ги ям", даде думата за въпрос Борисов на Илияна Беновска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко ти НИЩУ не си платил, ВСИЧКУТУ го плаща глупавия народ, ТИ само краде. Крадоха и тия около теб.
127
3
 
22
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Сега като сменят и областните управители от Гроб, и тикварите може въобще да не влязат в Парламента.Няма да печатат и бюлетините в Костинброд.Ще минат в нелегалност както бащите им по партизанско време.До една година ще има лустрация за всички гербести.Не е лошо да се върне и смъртното наказание за държавна измяна. Плевненски обикаляше света с американски самолет и с Уорлик ,за срам на цялата нация.Цвък и Боко ходеха да им набиват канчетата американците всеки месец.Цвък и в момента е при тях.
126
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kva kazarma kvi 5 leva.
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един друг 149Кольо-ихтиманеца и Жоро Тетевенски цял живот живеят в София ама питай ме колко са софиянци.Не това къде живееш а поведението и мислемето ти те определят какъв си.Между теб и тези от дълбоката провинция няма разлика.Друг въпрос е ДАЛИ живееш ИЗОБЩО в София.
124
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 157Няма как да си силен когато си ***!!А българите са БЕЗУМНО ПРОСТИ!БАСТА!
123
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера хората. Тръгнал да защитава някаква партия, ще кажеш че живота му зависи от това. Всичките тези партия за които се давите като кучета, са които ви разориха, разпродадоха, окрадоха странатаКоито изгониха децата ви, и които морят от глад бабите и дядовците ни. Които ни трият историята и културата и са продажници и лакей на външни сили. Те всички заедно са врагове на народа. Не се делете и не им правете удоволствието да ви виждат слаби и зависими от тях. Народа е по силен
122
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата наистина прилича на Пеевски , както каза онзи студент в Лондон.Като две капки вода са.Ужас.
121
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли оня гологлавия заради кой обявява ултиматуми и се тръшка.
120
4
 
26
 
! Отговори
Суперреалист преди 7 години
Президентските избори ясно показаха настроенията на хората и те не са една шепа,а 2/3 срещу ГЕРБ.Останалите са роднините ви и страхливата администрация,която не смее да гласува срещу вас.Това е истината.Другото са гербави фантасмагории.
119
4
 
0
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До 136: не ми е никакъв проблем, смятам да продължавам.
118
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние се готвим, г-н Борисов!
117
2
 
19
 
! Отговори
неразбрал преди 7 години
А Цвък върна ли се от Кравария , или чака там докато Винету бъде изгонен позорно?С тези глупави обещания дъртия *** само отлага агонията на крадливата си партия.Скоро ще му се наложи да се евакуира по спешност.И да не забрави да вземе и малкото тикве.
116
1
 
21
 
! Отговори
До 144 и 145 преди 7 години
Толкова сте "умни", че даже не разбирате какво ви е написал човека. Вероятно сте от ГЕРБ - те са такива умници.
115
6
 
0
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До 139: в каква провинция да го взимам, та аз живея цял живот в София.
114
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Boiko pak shte glasuvam za teb!
113
4
 
24
 
! Отговори
Равносметката ! преди 7 години
След 2 мандата на ГЕРБ страна се намира в невиждано дори за "демокрацията" блато. България е на дъното във всички класации за просперитет и на първо място във всички отрицателни класации. Това ЯСНО показва колко зле е управлявана държавата, колко корумпиран е *** и колко са крали Котараци, Калинки и подобните им отпадъци.За по-семплите, които още му вярват, имам един въпрос: Как лицето *** Борисофф стана милиардер?
112
2
 
18
 
! Отговори
Цирк ГЕРБ преди 7 години
Цирк ГЕРБ продължава с пълна сила. Главният клон на цирка се развихря.
111
17
 
1
 
! Отговори
един друг преди 7 години
И аз това щях да му пиша на този платен неграмотен ***. Хем грешно го написал, хем с главна буква. Нормално червена ***.
110
3
 
21
 
! Отговори
вервайте му преди 7 години
От 2009 г. до сега управлява с изключение на година и половина, но все пак най-дълго управлявалия премиер в пост-комунистическа България и равносметката е:- на първо място в Европа по всички отрицателни класации като неграмотност, смъртност, употреба на наркотици, алкохол, цигари ... при децата и др.-на последно място по всички положителни - стандарт на живот, здравеопазване, продължителност на живот, демографски срив.Това са факти, не си го измислям и не харесвам Путин, Нинова, Пеевски или .
109
1
 
20
 
! Отговори
ББ = крадец и лъжец преди 7 години
Намерете си видеото в youtube, в което шимпанзето на снимката се пени колко е важен АЕЦ Белене за България. Как без него няма да имаме независимост и как това ще наруши националната сигурност. От 2011 година е, говори в Панорама. После си пуснете някое от сегашните му глупости за гьола и ще разберете какъв *** е лицето БАЙХОЙ от Симитли!