Местан изпада, Доган спада, Патриоти се разпадат

"Големият въпрос е кой ще има "психологическо предимство" след изборите"
7 фев 2017 16:20,
121
Местан изпада, Доган спада, Патриоти се разпадат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лютви Местан и новото му "Обединение ДОСТ" ще изпаднат от новия парламент. ДПС с лидер Мустафа Карадъйъ и почетен председател Ахмед Доган за първи път спада в прогнозите на социалозите от трето на четвърто място, анализира политологът Борислав Ангелов пред БНР.

"Към този момент не виждам, как "Обединение ДОСТ" ще успеят да влязат в парламента", каза той.

Още по темата

Преди дни партията на Лютви Места се обедини с НПСД, които доскоро бяха част от РБ. Днес новият съюз се регистрира за участие в парламентарните избори, а Местан изрази увереност, че формацията ще влезе в Народното събрание.

Ангелов изчисли, че за да влязат в следващия парламент ще са им нужни 140 000 гласа. "Само на Турция не могат да разчитат, само на гласове от Кърджали – също", каза политологът.

Според него новото обединение очевидно целяло да нанесе голям удар върху ДПС.

"Виждаме, че в момента ДПС, според социологическите проучвания, не се очертава като третия политически субект, което е нещо ново в България", каза Ангелов.

Политологът видя драматични процеси и в съюза на "Обединените патриоти".

"Големият въпрос е как тази коалиция ще продължи да съществува след това, защото там имаме три различни тела, на практика. Много трудно могат да намерят общ език по много въпроси НФСБ и "Атака", смята Ангелов.

Според него разногласията между Сидеров и Симеонов не са преминали и ще бъде много трудно на Каракачанов да намира баланса между двамата.

Политологът коментира и въпроса за победителя на изборите. Според него има голямо значение кой ще бъде №1, защото той би имал "психологическо предимство". Според Ангелов ГЕРБ имат повече потенциални коалиционни партньори.

Политогът прогнозира, че на десните ще им е трудно да реализират голям изборен успех. Същото важало и за съюзът между АБВ и Движение 21.

"За мен лично по-скоро 5 формации ще влязат в парламента – БСП, ГЕРБ, ДПС, "Обединени патриоти" и формацията на Марешки - "Воля", каза Борислав Ангелов.

Той описа партията на бившия правосъден министър "Да, България" "много шум и много малка дейност надолу – по структури и по места в страната". "Залага се изключително много на PR, на медиен шум, на привличане на внимание", допълни той.

Според Ангелов ако "Да, България" влязат в парламента, това ще се дължи на неуспехите на останалите формации, а не на техния успех.

Политологът прогнозира конфронтационна предизборна кампания, купуване на гласове и разпределение на корпоративен вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
6
 
! Отговори
До:103 преди 7 години
Едно е офицер от Външно разузнаване Енчев първи отдел, друго е доносник съсипвал семейства и съдби от Шесто. Единият е работил за България, другият е съсипвал човешки животи и е работил против българите.Интересно ми е умния българин как ще си подпише присъдата още веднъж, гласувайки за предателката Пръмова, за патериците на ГЕРБ - Иванов, Марешки,ПФ, АБВ,БДЦ, РБ. 30 г. минаха в даване на шанс на предатели -СДС, ОДС, ГЕРБ, БСП, НДСВ.Малко хора гледат дебатите в НС, едно говорят, друго гласуват.
73
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 7 години
До ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ?Мнпого интересна ситуация, явяващият се на инервю за работа да плаща на итервюирщия. С това мислене ще се оправим, ама дру път.
72
3
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 7 години
До 102И какво му е достойното на един кадрови офицер от КДС?
71
6
 
5
 
! Отговори
Що се карате преди 7 години
Важното е да се гласува срещу статуквото на големите партии. Важното е да гласувате за партия, или личност, която е доказала, че има достойнство. Единственият достоен депутат в 43 НС беше Велизар Енчев. Така че, ще гласувам за движение "Българска пролет". Ще гласувам за хора, които не са дебели, не се возят в джипове, нямат милиони, влезли са бедни в НС, и са излезли от него бедни. Като знам колко е умен БГ народа, той ще гласува за Марешки, ПФ, РБ, никой не пита как са забогатели.
70
1
 
5
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Я па теа, като ги избираймье, да не са ми нараниле кравата бе?
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Да, БългарияДа, да, ама България не дава, изобщо не съм чул друг да говори за вас освен телевизора и сайта "Дневник"
68
3
 
9
 
! Отговори
ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ? преди 7 години
НЕ, ПЛАЩАТ ЛИ ---НЕ ГЛАСУВАМ!!!/......не виждате ли ,че всички са еднакви и ...даже лъжат еднакво.../
67
2
 
8
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Патриотите се разпадат(уж де), ама ГЕРП и БСП им крадат идеите!Що тъй?Нали било пУпулизъм увеличението на доходите според ГЕРП И Бе Се ***?Сега пък не било тъй...
66
3
 
10
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 7 години
НИКОЙ НЕ ПРЕЧИ НА БСП , ДА МИНАТ КЪМ ГЕРБ!!!!! СХЕМАТА НА НИНОВА , СПЕЧЕЛИ---ДЪРТИТЕ *** ОТ ВРЕМЕТО НА ТАТО .....ВЕЧЕ СА ВЪН ОТ ***-20!УКРЕПИ ЛИ СЕ ВЪВ ВЛАСТТА НИНОВА .....ЩЕ МИНЕ КЪМ ГЕРБ И БОЙКО!!ТОВА БЕШЕ И ЦЕЛТА НА КОСТОВ-----др.НИНОВА.... Е НЕГОВ КАДЪР!!!НИНОВА --ХАРЕСВА БОЙКО КАТО МЪЖ , ЗАТОВА СЕ ЗАЯЖДАШЕ С НЕГО ....НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ,ВЕЧЕ???!!!!
65
3
 
15
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЕЗИ КОИТО ИЗПУСНАХА,ГАЗТА,НЕФТА И БЕЛЕНЕ ДА СЕ СЪСТОЯТ В БЪЛГАРИЯ.ХОРАТА ВОДЯТ ВОЙНА ЗА ТЕЗИ СТРАТЕГИЧЕСКИ СУРОВИНИА НАШИТЕ ПРОДАЖБИ ПОЛИТИЦИ "ДОБРОВОЛНО" СЕ ОТКАЗАХА ОТ ТЕЗИ ПРЕДИМСТВА,ПРИМИНАВАЩИ ПРЕЗ НАШАТА СТРАНА.АКО ТОВА РАЗБЕРЕ ТРЪПМ,ЧЕ СЕ ПРЕНЕБРЕГВАТ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕОРИТЕТИ,ПЕЧАЛБИ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ЩЕ ВИ СЕ СМЕЕ НА ГЛАС,ОСОБЕНА НА ВАЛЕРКАТА СИМЕОНОВ НАЦИОНАЛИСТ,ПЪК ЩЕ ВЗЕМА ТУРСКА ГАЗ,ТОК И Т.Н.ХАХАХАХАХАХААХАХХАХАХАХХХХХАХХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ
64
1
 
13
 
! Отговори
няма разлика преди 7 години
ГЕРП=БСП.Бившите комунисти са днешните капиталисти.
63
2
 
7
 
! Отговори
ЦЕНАТА НА ЕДИН ГЛАС: преди 7 години
САМО 100-ЛВ!!!!!!!!ИНАЧЕ ------ПАК НА ИЗБОРИ !!!!ТОЗИ ПЪТ --ИЗБИРАТЕ ВИЕ , ДРУГАРЧЕТА...ХА,ХА,ХАААААААААААААААААА
62
5
 
6
 
! Отговори
Да, България преди 7 години
Да, България ще е трета или четвърта формация на изборите. Борислав Ангелов, може да се премести няколко хиляди километра на североизток.
61
8
 
21
 
! Отговори
Симо преди 7 години
С Цвета Караянчева в листите,ГЕРБ стават трета политическа сила.Вервайте ми!
60
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички са от един дол дренки включително и герб и бсп ..гадове духахте супата
59
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквам на тези избори цената за глас да поскъпне доста.Сега фатката е да разбера кой какво предлага.
58
0
 
8
 
! Отговори
Bov преди 7 години
Vrachkite predskazvat - bulgarite sha bumkat ns, ms...
57
0
 
27
 
! Отговори
dmx преди 7 години
Всички настоящи партии са на къса каишка на олигархията и няма да решат нито един проблем, защото проблемът е същата тази олигархия. Надявам се на съвсем друг тип събитие до края на годината...
56
1
 
20
 
! Отговори
hahah преди 7 години
До 1Не в това проблема с партиите в България. Проблемът е, че изобщо съществуват на 400 партии?????? Защо са ми? Партиите са създадени да разделят хората, тъй както и римското право, тъй както демокрацията и корупцията вървят ръка за ръка! Помислете по този въпрос..
55
2
 
39
 
! Отговори
1 преди 7 години
Знаете ли какъв е проблема с партиите в България ?Проблемът е, че държавата управлява ужасно много пари и това я прави мишена за измами. Ограничете властта на правителството, създайте закони които да защитават частният предприемач и всичката тази лакомия за власт ще умре. Стоките и услугите ще се регулират от пазара и нещата ще потръгнат. И накрая да ви напомня, че след две години ще станат тридесет години "преход".Въртим се в кръг. Ту едните крадат, ту другите.