След края на мандата: Плевнелиев – по-търсен от всякога!

"Оставам в България, тук тежа", обяви бившият държавен глава
12 фев 2017 10:01,
291
След края на мандата: Плевнелиев – по-търсен от всякога!
Снимка: архив "Булфото"

След края на мандата си като президент Росен Плевнелиев е по-търсен от чуждестранни лидери отколкото докато е бил държавен глава.

Това признание направи самият той по-малко от месец след като предаде властта на "Дондуков" 2 на наследника си Румен Радев.

Бившият президент цитира съвета на един от предшествениците си към него, Петър Стоянов. Той го предупредил, че часът, в който вече не е президент, променя много неща и телефонът спира да звъни.

Още по темата

При Плевнелиев обаче продължава да звъни. "Звънят ми повече президенти отколкото по време на мандата", каза той пред bTV.

Един от първите световни лидери, които му се обадили, бил президентът на Израел. Той му казал, че за разлика от останалите държави, които са го награждавали докато бил държавен глава, Израел ще го отличи след това.

Следващата седмица Плевнелиев щял да бъде награден като приятел на Израел, отличие, което миналата година получил принца на Монако Албер.

Бившият държавен глава получил обаждане и от президента на Словакия, който поискал на всяка цена Плевнелиев да има ключова реч на еко форум. Обадил му се и президентът на Азарбейджан, както и този на Баку, който го поканил да стане член на световното правителство в сянка.

"Получих не едно предложение за постове. Видях много неща в моя живот, това което разбрах, е че моят успех е в България , тук изградих всичко, тук тежа, тук оставам", коментира бившият президент бъдещите си планове.

Той отново отрече да формира партия, да става член на някоя формация или да се връща в друга.

Плевнелиев отказа да даде оценка на новия служебен премиер Огнян Герджиков с аргумента, че още е прекалено рано за това. Той все пак го поздрави задочно за смелостта да поеме отговорността в този труден момент.

Бившият президент даде да се разбере, че е горд с това, че в екипа му не е имало нито един партиен член.

Единственият бил Цветлин Йовчев, пратен по линия на ГЕРБ, но Плевнелиев го помолил да напусне по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, когато двамата имали разногласия.

"Президентът и премиерът трябва да обясняват всяко едно назначение", каза още Плевнелиев.

Той коментира и темата с пътуването на Румен Радев до Брюксел с военния самолет "Спартан" и призна, че не може да разбере мотивите за това. Според Плевнелиев пътуването с по-малкия правителствен самолет "Фалкон" било два пъти по-бързо и многократно по-евтино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
15
 
6
 
! Отговори
до 203 преди 7 години
До Анонименне знам дали европейските вувузели са меки но единствено в любимата ти Масква се кланят на препарирания крачен лост другарката Ленин.
170
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно, където по света има copocouднu конгреси и форуми и трябва некоя алтава булка да надуе пара в меката евроатлантическа вувузела, а и да плюйне срещу Русия, нашата ирландска пастирка Росен ще го поеме веднага. До задните гуми.
169
3
 
9
 
! Отговори
Бранко преди 7 години
Хе-хе-хе-хе-хе Радев им каза че трябва НАТО и Русия да се борят заедно срещу тероризма и нищо повече. Това дори преведено от дипломатичен език не значи че е поискал да се отменят санкциите и да се признае Крим, просто плахо е намекнал че са го наели да се бори за руските интереси. А това че в твоите фантазии тези думи звучат като шамар в лицето на запада говори само колко повърхностно разсъждаваш
168
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде-е! И тоя започна да разтяга лакардиите, като банкянската тиква!"Хвалете ме уста, да ви не посе.ем", казва народът.
167
2
 
24
 
! Отговори
край преди 7 години
Търсен си е човека - и аз го търся за келнер във фамилната ни кръчма - по угодническа усмивка на мъж на сме виждали. В България бил тежал - най-лекия чичак на света.
166
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Плевнелиев по-търсен от всякога!" - Това признание направи самият той.---Ама, че смешно написано!Верче, това не е ПРИЗНАНИЕ, това е САМОХВАЛСТВО, бе, момиче!
165
1
 
13
 
! Отговори
2233 преди 7 години
До 196Бранко/Бойко *** ,нещо не си разбрал.Точно това им каза Радев и показа че не му пука от еврогейците. По-добре отивай да копаш картофи и пасеш овце ,както заръча шефа ти от Банкя.За награда ще получиш филия мас.
164
2
 
15
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 7 години
-Ало ,Роска ти ли си? Събрали сме се тука с президента на Баку и с президента на Чехословакия и те каним да ни врътнеш по едно хороскопче.Идваш ли?-Не мога колежке.Обещал съм на Бойко довечера да му сготвя и да му изпера чорапите.
163
12
 
6
 
! Отговори
Бранко преди 7 години
Защо другаря Радев нямаше смелост да заяви в Брюксел, че санкциите срещу Русия трябва да паднат и че западняците трябва да приемат че Крим е руски? Няма по-жалко нещо от надеждите говежди на фенчетата на "гордия и независим" нов президент. Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха
162
0
 
4
 
! Отговори
набабамианонимната.. преди 7 години
твори се нова култура .по европейски образ и желание.не са правописни грешки а нов евро оптимизиран език.съзнанието вече е почти по евро норми.купувай яж работи купувай,яж;;;...с***ри...и не мисли.
161
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До срам 174Тебе по-скоро би трябвало да те е срам от неграмотноста ти, отколкото от изказванията на другите хора!!! Боже господи, в две думи да направищ три грешки!!! "пишештите по- доло".......Мале мила, ПЪЛНА НЕГРАМОТНОСТ! Личи си, че не са грешки от близки букви на клавиатурата! И такива хора дават оценки!!! Докъде я докарахме само за 27 години....Пълна скръб и нещастие!!!
160
3
 
16
 
! Отговори
а .й с и ,к т.р преди 7 години
роскаа ...............криеш се ,ама никой не те търси май.харчи си пенсийката дето ще ти я плащаме от мизерните си заплати и ни остави да си оцеляваме на спокойствие.
159
14
 
7
 
! Отговори
АМИ , ТАКА Е.... преди 7 години
РОСЕН НАРЪГА РУСКАТА МЕЧКА , ДЪЛБОКО С НОЖ В ***...ха,ха,хааааааааааа...БОЛКАТА Й ----НЕМА ДА МИНЕ СКОРО....!*** сеге се канят да лижат раната ...дълго и настойчиво!
158
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименРосен Плевнелиев е достоен български президент, борец срещу руската инвазия.----------------------------------------туй майтап ли бе уили
157
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Росен Плевнелиев е достоен български президент, борец срещу руската инвазия.
156
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и ще го намерятония с черните маркучи
155
1
 
22
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Вярно е че го търсят !Поне трима *** са питали за него и сигурно ще го открият и опънат !Отделно от Донбас са пуснали награда за *** му!НАТО са отказали да го охраняват!
154
2
 
22
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Търсен - поредната журналистическа пръд*ня.Най-много да искат да го очушлят!
153
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
търсен бил.за набиване на канчетобок лу к не щастен
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АМИ , ТАКА Е....гризи си банана, тогава, и не ни занимавай с глупости