Софиянски: Кабинетът "Герджиков" не е реваншистки!

Това е най-професионалният кабинет, смята той
2 мар 2017 12:37, Анисия Иванова
26
Софиянски: Кабинетът "Герджиков" не е реваншистки!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият служебен премиер Стефан Софиянски заяви в "България сутрин", че няма реваншизъм в действията на кабинета "Герджиков", който продължава с ревизията на правителството на Бойко Борисов.

"Герджиков няма на кого да се реваншира. Смяната на областните управители е абсолютно правилна", посочи Софиянски, но уточни, че друг е въпросът дали е правилно те да бъдат назначавани от правителството.

Той припомни, че на петия ден служебното правителство през 1997 година е сменило всички областни управители.

"Нормално е човек да знае откъде тръгва, но се даде повече публичност от необходимото. Това е част от рутинната работа, не е нещо специално. Това го въведе Бойко Борисов, който проверява непрекъснато", каза още Софиянски и отбеляза, че той не е правил проверки на правителството на Жан Виденов.

Гостът на Bulgaria ON AIR е категоричен, че това е най-професионалният кабинет, който имаме, откакто сме влезли в Европейския съюз. Софиянски е убеден, че отделните министри са професионалисти и това трябва да ни дава базисно доверие.

"Защо правителствата на Станишев и Борисов не подадоха документи за еврозоната?", попита Софиянски и настоя, че България трябва да подготви ясна стратегия за влизане в еврозоната, както и да ускори усвояването на еврофондовете.

Той е на мнение, че политическите партии задържат номинацията на български еврокомисар, тъй като искат да сложат свой човек. По думите му правителството на Герджиков вече е трябвало да излъчили еврокомисар, защото ще посочи човека много по-обективно.

Запитан за липсата на предизборен дебат между лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов, бившият премиер посочи, че и двамата се страхуват от липсата на достатъчно познания.

"Основният проблем на българската политика е, че не успяваме да излъчим подходящите хора с познания и смелост да управляват. Решенията трябва да се взимат и всяко отлагане е грешка", каза още Стефан Софиянски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усмивката не требваше ли да е в затвора,заради далаверите с централни халипо времето когато беше кмет.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Podmasva4a sofianski 4erepa bojkov rodata ti saschto ne se ta4ite stefane ami podmasva6 se mnogo no nokoi ne ti obraschra vnimanie bojkov daje ne uvaji svadbata na iva sofianska saschto? Bojkov e pi4 nischto 4e mu vikat 4erepa vasil
20
2
 
1
 
! Отговори
Винету преди 7 години
До ,. Ти си едно нищо, нали? Просто запетая.
19
4
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Този засмян ***.ьо, крадец, мошеник и лъжец, каквото каже, да знаете, че точно обратното е вярно. Кога ще почнат да ги вкарват тези по занданите, бе, писна ми от наглеци.
18
2
 
5
 
! Отговори
марин преди 7 години
Почнаха да изпълзяват разни несъстояли се , но и медийте нямат ли по-свестни събеседници !
17
3
 
11
 
! Отговори
Докога преди 7 години
Докога ще му давате думата на този пишман експерт. Голямо фукане всеки път - колко инфлация заварил, пък как стабилизирал това и онова. Услужливо пропуска да каже, че стабилизацията дойде след въвеждането на валутния борд, а не благодарение на някакви притежавани от него изключителни качества и познания. Това, че не е проверил правителството на Виденов, кат оплюс ли трябва да го приемем?
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен..................След Борисов никой не е достатъчно долен крадец..............Грешиш! Другарите от БСП са ненедминати в тази дисциплина.
15
2
 
8
 
! Отговори
Марко преди 7 години
Когато този човек хвали някого, все едно го залива с ла...на. Много лоша услухо.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този крадец винаги излиза от дупката си преди избори.
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Борисов никой не е достатъчно долен крадец.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Согиянски, браво!
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв долен човек и крадец София не помни. Ти и твоя уж противник окрадохте България. Защо ожени дъщеря си за сина на Васил Божков , защото много се обичаха или защото е мафиот с много пари . Айде скрий се и не дразни хората повече .
10
4
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Под такива "изказвания" на бивши, и настоящи политици - мога с вързани очи да пиша - ПОРЕДНИЯ КРАДЕЦ! Защо ли?Ами те всичките са КРАДЦИ!
9
5
 
13
 
! Отговори
Хали -гали преди 7 години
С такива яки четки и мазнене някой си постила килимче пред евентуална вратичка във властта - облажването трудно се забравя !Тренирай , Стефчо , че след два месеца пак ще ти се наложи !
8
13
 
11
 
! Отговори
, преди 7 години
Браво! Много истини каза Софиянски. Цитирам едната: "Бойко е един страхливец"
7
7
 
17
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Срамно е че тъй наречените сини водят война срещу сини партии. Затова сините последователи ще са още по объркани как да гласуват а младите до толкова не се интересуват , че някои дори не знаят , че има избори. Най сетне скрийте се стари проядени от злоба " сини " активисти и дайте път на тези които могат.
6
9
 
28
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Подължавате да давате трибуна на долни крадци.
5
4
 
12
 
! Отговори
4epa преди 7 години
TOZI NE MU LI BE6E IMETO- HALITE !!!!!!!!!!!!!!!!
4
3
 
12
 
! Отговори
бг преди 7 години
*** народ слаба държава - съгласих се с долния колега
3
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големият крадец в историята на София не може да каже лоша дума на друг голям крадец като Герджика! А той не е сменил само честачките за има-няма един месец.