Турска медия: Управляващите ни си пъхат носа в изборите в България!

Те мобилизират всичко за марионетката си ДОСТ, пише изданието
Обновена: 22 мар 2017 16:19 | 22 мар 2017 12:25, Елка Василева
135
Турска медия: Управляващите ни си пъхат носа в изборите в България!
Снимка: архив, Reuters

"Каква е истинската причина за напрежението с България", пита в заглавие на анализ турското опозиционно издание Ода ТВ.

В материала се посочва, че в България се говори за намеса на Турция в предстоящите на 26 март избори и се напомня, че българският посланик в Турция Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София.

Авторът обвинява в двуличие управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция и оприличава действията им по отношение на предстоящите в България избори с тези за референдума в южната ни съседка през април за въвеждане на президентска система на управление.

Още по темата

"Да, вярно е, че с остарелия си мироглед правителството на ПСР си пъха носа в изборите в България, меси се", пише Ода ТВ.

Сайтът отбелязва, че на Движението за права и свободи (ДПС) са били наложени ограничения в Турция по отношение на предизборните му дейности там, като същевременно ПСР "мобилизира всякакви възможности за своята марионетка партия ДОСТ".

"Точно както (ПСР) постъпва и към лагера на противниците (на конституционната реформа, бел.ред.) в референдума на 16 април. Без да се срамуват обаче, те искат от Европа демокрация за тях самите! Това е лицемерие!", отбелязва още авторът.

Според материала е "явно, че се прави опит да се манипулира турската общност, живееща в България, посредством религията", пише БТА.

"Когато на главата ни има стотици проблеми, когато няма и една съседна страна, с която да сме в добри отношения, защо някой се занимава с тези работи?", пита авторът.

Според анализа "основната причина за създалото се напрежение с България е религиозно ориентираната политика на ПСР за България".

За Лютви Местан се посочва, че като лидер на ДПС е действал като марионетка на ПСР и подизпълнител в България на религиозно ориентираните политики на управляващата в Турция партия.

"Зад политиките на ПСР към турците, живеещи в България", стоят "политическа ислямска" идеология и "неоосмански" копнеж. Тази политика е ирационална и не е съвременна и приложима", пише още в материала.

"Днешните проблеми по никакъв начин не могат да бъдат разрешени с институциите, манталитета и идентичността на миналото. Проблемите обаче ще се увеличат! По тази причина да се вярва, че с този начин на мислене правителството на ПСР ще донесе мир, благоденствие и спокойствие на страната ни, наистина би било наивност", заключава авторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: БългарияизбориТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
8
 
! Отговори
A.M. преди 7 години
Интересно ми е къде изчезна статията за граничаря Цонков:dnes.bg/temida/2017/03/21/granichariat-conkov-dyrjavata-da-me-zashtiti-kakto-az-neia.335559Би трябвало да се намери в групата на Темида, както се вижда в линка, а не е там. Появиха се интересни коментари.
65
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали Турция беше диктатура, кви са тия статии сега? В диктатурите няма такива статии?
64
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЪЛГАРСКИЙПо добре ПPОСТ от колкото БългарискиЙ
63
23
 
6
 
! Отговори
Турко преди 7 години
До 71По голяма тъпотия не бях чувал, може би незнаеш на вселенския патриаршия се намира в Истанбул, за разлика от мн. *** държави турците уважават правото на и светотата на избора на религия! всичко останало е черна пропаганда!
62
1
 
25
 
! Отговори
мне преди 7 години
Браво на автора, ама дано да си е тръгнал от Турция вече, че с тоя диктатор Ердоган, не ще го остави жив.
61
13
 
2
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
До 61Не се прави така в правова държава, все пак българия не е фашистка държава!
60
1
 
17
 
! Отговори
хъъъъъ преди 7 години
Явно има турци, които индиректно са по-загрижени за България, отколкото бъларската управляваща каста - директно!
59
3
 
35
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
За това всички истински българи масово да гласуват за която искат партия, но да е БЪЛГАРСКА. По този начин ще паднат процентите на протурските партии. Да бъдем БЪЛГАРИ.
58
3
 
45
 
! Отговори
един от вас преди 7 години
Поздравления за автора на турското издание , в което се прави безпристрастна оценката на настоящата действителност. Турция е с толкова вътрешни проблеми , че е неразумно създаването на други. Добре е, че се смъква маската на Местан - лично приближен на вдъхновителя на неоосманизма Ердоган.Вън ДОСТ от българската политика !
57
38
 
4
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
Братя българи и турци, с общи усилия трябва да изкараме модела КОЙ от политическия живот на страната, нека сарайското управление приключи сега, а виновниците от комунистическите издевателства вкараме в затвора.Време е за ДОСТ
56
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак прах в очите на хората са всички тези приказки и уж някакви действия. Моментално трябва да се забранят и ДПС и ДОСТ. МОМЕНТАЛНО!
55
0
 
7
 
! Отговори
ККК преди 7 години
Коментарът ми не е по темата, но защо в анкетата отсъства реформа в образованието? Или то е цъфнало и вързало? Основата на всяка държава са образованието и съдебната система.
54
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Незабавно Местан трябва да бъде експулсиран в Турция, а Доган в Русия. Да живее България!"Защо само турците виждате...Волен и Каракачанов ами Джамбазки :-):-):-)те не са ли за Русия:-):-):-):-)лецемери
53
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе все мога да разбера политиката на Турция, все пак в България живеят половин милион турци, които тя счита за свои, но какво търси Русия в българските дела?
52
5
 
3
 
! Отговори
EVET преди 7 години
До 54Е как да не си пъха, оня Б.Димитров не го ли виждаш, да не забравяме че беше министър този човек
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ODA TV е лява медия. Не комунисти а социалисти.
50
0
 
17
 
! Отговори
Българин! преди 7 години
То да беше само Турция ... Проблемът е, че и ТУРЦИЯ И РУСИЯ И САЩ (пък и някои други страни) СИ ПЪХАТ НОСА (а и не само него) В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ! И това съвсем НЕ Е ОТ СЕГА, А ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ! То затова сме и на това дередже! АМА САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!!! Както казва една българска, народна поговорка: "НЕ Е ЛУД ТОЯ, КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА, А ТОЯ КОЙТО МУ Я ДАВА!"
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако и България си пъхаше носа там където живеят българи например в Македония, Сърбия, Молдова, Украйна щяхме и ние да сме нация и народ, а не както е казал поета
48
23
 
3
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Опозиционните партии в турция защитават еврогейския интерес затова нямат никакъв шанс, готови са да се прегърнат с двола за да спрат Ердоган и развитието на турция, затова като папагал повтарят това което им спуснат от запада.ДОСТ ДОСТ ДОСТ
47
1
 
27
 
! Отговори
xax преди 7 години
Не знаех, че в Турция са останали медии, които не треперят от Ердоган. Може да ги е оставил за цвят, за пред Европа. Или да им готви затваряне. Похвално за тези журналисти, имат смелост.