Борисов оферира Нинова с шефския пост на парламента! Тя: Твърдо не!

Лидерите на ГЕРБ и БСП обсъдиха теми, по които може да има общосъгласие
Обновена: 11 апр 2017 15:37 | 11 апр 2017 15:15, Камелия Цветанова
127

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненада основния си опонент, лидера на БСП Корнелия Нинова, с атрактивно предложение да стане председател на Народното събрание. Червената шефка обаче отказа.

Изненадващата номинация на лидерката на БСП, която е решила да играе твърда опозиция, е дошла по време на среща между двамата в парламента. Разговорите бяха поискани от ГЕРБ, за да обсъдят приоритетите, по които могат да си сътрудничат.

"Ние имаме принципни различия, не водихме тази борба заради постове, а заради принципи и ще продължим битката докрая. Един пост не означава нищо", отсече Нинова.

Още по темата

Бойко Борисов беше категоричен, че по време на разговора си с червените не е ставало дума за коалиция и партньорство във властта между ГЕРБ и БСП.

Той обаче е убеден, че ще получи подкрепата на опозицията, когато става въпрос за националните интереси на страната.

"По темата за сигурността, за провеждане на европейското председателство, за родното производство бихме могли да намерим общи теми в парламента. А също и в новите закони, и при промяна на старите, да намерим синхрон, за да работи нормално държавата в следващите години", каза Бойко Борисов.

Нинова пък беше категорична, че за коалиция с ГЕРБ и дума не може да става, защото има принципни разногласия в програмите на първата и втората политически сили.

"Заявихме се като алтернатива на ГЕРБ, поискахме промяна и за нея гласуваха 1 млн. Българи. Ние не можем да ги предадем", обясни Нинова.

Тя заяви, че екипът на социалистите вече е подготвил десет закона, които ще внесе за обсъждане от парламента още в първите дни от работата му. Част от тях се отнасят до доходите, други до образованието.

Според Нинова е задължително да се намерят компенсации за хората заради скока на цените на природния газ, парното и водата. Тя настоя, че БСП ще иска скок на всички доходи като уточни, че специално майчинството трябва да се обвърже с минималната работна заплата през втората година.

Левицата иска още промяна на закона за образованието, така че да се повиши качеството. Социалистите са поставили по време на срещата с Борисов и въпроси в областта на националните интереси по време на председателството ни на Европейския съюз.

Според Нинова в това отношение двете партии могат да си сътрудничат. Иначе от изявленията на червената лидерка стана ясно, че БСП и ГЕРБ ще работят заедно за изготвяне на правилника за работа на парламента както и за избирането на ръководствата на парламентарните комисии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ПОЛИТИЦИТЕ НИ КАКТО ВИНАГИ НАГЛИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГАЗЯТ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ НО УМРАЗАТА НА НАРОДА РАСТЕ........ЗЛОБАТА СЕ ТРУПА И НЕ Е ДАЛЕЧ ДЕНЯ ,КОГАТО ЩЕ ИЗРИГНЕ !
68
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мразя социалистите, но се възхищавам от позицията им днес. Боже каква ограмна морална разлика между тях и така наречените патриоти. Патриотченцата ни предадоха за 10 поста Господ да ги накаже за предателството.
67
5
 
19
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!
66
4
 
26
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Бойко, това не ти е куневица, жадна за власт даже когато има пожизнена пенсия от ЕС и нейните протежета от реформаторския им блок. Това, което искаш се казва ДИНЕНА ***. Търсиш "арапи с бели бради".
65
15
 
12
 
! Отговори
ист преди 7 години
Да си шеф на парламента трябва да си много добър юрист. Нинова е на светлинни години от това изискване. Ако внимателно я слушате три пъти, ще установите че повтаря десет изричения.
64
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До да знаетеТОЧНО ГЕРБЕСКО ИЗКАЗВАНЕ. АКО РАДАН БЕШЕ В Н.С МНОГО ПО НЯМАШЕ ДА ВИ Е ТАКА РАДОСТНО КАКТО С КОРНИТЕ ,ЗАЩОТО ВИЕ С БСП И ДПС СТЕ СИ ЕДНАКВИ. И ТОВА СИ ЛИЧИ ОТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ,ЗАЩО БЪЙКО НЕ ПРЕДЛОЖИ НА НЯКОЙ ОТ ДЕСНИТЕ НА ХРИСТО ИВАНОВ ИЛИ НА РАДАН КЪНЕВ ДА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Н.С А ПРЕДЛОЖИ НА КОРНИТО ? ЗАЩОТО ВИЕ ГЕРБЕРИСТИТЕ НЯМАТЕ НИЩО ОБЩО С ДАЛЕЧ ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ДЕСНИ ОТ ВАС КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ И БСП !
63
4
 
20
 
! Отговори
т преди 7 години
Бойко ,тя да не ти е гадже ,че ще и предлагаш .Нали така и каза като те покани на дебат. Управлявай ,ако можеш де ,с Валери Симеонов .Там и последния атакист е по -компетентен от вас.Тъй ,че коалицията ти ще дотрае до Коледа и после ще имаме супер резила да водим ЕС със служебен кабинет на Радев.Всъщност няма нищо случайно .
62
11
 
7
 
! Отговори
Мегаплач преди 7 години
До 85. Изборите минаха, резултатът е ясен. Не се пъни, няма смисъл. Ако искаш, можем да направим още едни веднага. Този път ще са и доста повече от 1 145 000.
61
7
 
7
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
До Megatyp. И как реше, че ти си умен? Дали ще имаш малко повечко интелект да проевриш статистиката кои преобладаващо гласуват за ГЕРБ? Ще ти помогна - младите българи до 30 г., образованите българи на средна възраст и българите в чужбина. Това говори ли ти нещо? Дано.
60
18
 
10
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
Корнелия е по -зле и от Радан Кънев .Една женска злоба не стига в политиката .Нивото и е на Елена Йончева и Ани Заркова ........ Депесарщината погуби бъдещет на България.
59
10
 
8
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
До 69 червен анонимник и разни други като него. Ай стига с това купил изборите. Не ви ли омръзна с тези глу.пости всеки път - чие беше служебното правителство, чии бяха областните, червено е и МВР. БСП скоро избори няма да спечели и то не заради измисленото ви купуване, а защото не стават. Не го ли разбрахте.
58
4
 
18
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
Бойко се мисли за Живков и раздава пари и постове наляво и надясно . Акъла му е на нивото на Симеон втори ,а екипа му не надхвърля депесарската школа за приватизация и ислямизация.
57
12
 
6
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Ами като не ще Корна, ще си седи долу, ще лае по ГЕРБ за всичко и дотам. А разни плювачи тука така и не разбраха май, че изборите минаха съвсем скоро и победител е ГЕРБ. Другото е ала-бала.
56
9
 
6
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
Принципните разногласия са кой да "разпределя", колко да си задели, и как с парите на работещите да се обгрижва един "електорат" дето е неграмотен, нахален и винаги с привилегии. Ниновица дали ще върне сина си в Б-я, за да изработи за социалните придобивки, дето ще ги "осигури" БСП?
55
0
 
5
 
! Отговори
1111 преди 7 години
До socialenХАХАХАХА. Развеселих се.
54
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ СИ Е КОМУНИСТ И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ! И СЕГА ГО ДОКАЗА ! ПО ЛАКОМИЯ, ПО МАНТАЛИТЕТ И ПО ТОВА ЧЕ Е ГОТОВ НА ВСИЧКО ЩЕ ПРОДАДЕ И МАЙКА СИ ,САМО ТОЙ ДА Е НА ВЪРХА. НАЛИ ВСЕ СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ ,ЧЕ Е ДЕСЕН ,НО Е ЗАОБИКОЛЕН ОТ ЛЕВИ КРАДЦИ И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ОГРАЖДА ОТ ТАКИВА КАТО НЕГО!
53
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП ! БКП !! БКП !!!Ленин, Сталин, Путин !!!
52
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка Цачева ще се върне с трясък през май.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Нинова е по-изгодно нови избори.
50
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнела, докато се заграждаш с олигарси ще губиш изборите. ТОВА Е.