Разбраха се за пенсиите! Съгласието – пълно, но за какво?

ГЕРБ и Патриотите не пожелаха да кажат около каква сума са се обединили
Обновена: 11 апр 2017 17:14 | 11 апр 2017 13:15, Камелия Цветанова
215
Разбраха се за пенсиите! Съгласието – пълно, но за какво?
Снимка: архив БТА

ГЕРБ и Обединените патриоти постигнаха пълно съгласие за размера на минималните пенсии. Това обявиха заместникът на Борисов Цветан Цветанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов след поредния кръг преговори за ново правителство.

Размерът на пенсиите бе основният препъникамък в разговорите за съставяне на управляваща коалиция. Патриотите настояваха най-ниските пенсии да станат 300 лева.

Още по темата
Това бе тяхно предизборно обещание и настояване още от миналия мандат. Именно нежеланието на ГЕРБ да се съобразят с него стана една от причините ГЕРБ и Патриотите да влошат отношенията си в последните дни на предишното Народното събрание.

Нито Цветанов, нито Симеонов обаче съобщиха за какъв размер на пенсиите са постигнали съгласие. Мотивът и на двамата да не говорят с числа беше, че все още не е уточнена програмната стратегия на бъдещата власт в окончателния й вид.

По-рано днес се появиха информации, че Патриотите са готови да отстъпят от искането си за 300 лева минимална пенсия и да свалят сумата на 200 лева. Цветанов и Симеонов обаче не коментираха това.

"До четвъртък ще продължим да работим и тогава най вероятно ще приключим с окончателния вид на управленската програма", каза Цветанов.

Преговорите между ГЕРБ и Патриотите продължават с детайлите по останалите секторни политики. Симеонов уточни, че в момента разговорите са върху приоритетите във външната политика.

В парламента остава и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който очаква среща с председателя на БСП Корнелия Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лисицата Бойко ще ги смачка и патриотите и ще ги обезличи точно както направи с всички,които падкрепяха Герб преди. Само гредайте. Но им е хак ,защото не държат на обещанията с които влязоха в Н.С а се съгласяват с манипулациите на хитреца Бойко ,само да са на власт !
116
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се вълнувайте,че ще получите инфаркт и ще си отидете от света,а управляващите това целят!Да ви кажа ли,откъде ще дойде увеличението на минималната пенсия - от увеличаване на разликата между СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА И СРЕДНАТА ПЕНСИЯ!!!А тази разлика си върви и никой не я забелязва.Пенсионирах се преди 12 години и тогава пенсията ми беше съизмерима със средната работна заплата - сега вече пада под минималната работна заплата!Схващате ли,че всичко става за сметка на пенсионерите!!!
115
6
 
3
 
! Отговори
165лв пенсия преди 7 години
ако спрат инвалидни пенсии такива като мене какво да правят като са принудени да живеят с тази пенсия защото не могат да работят защото имат куп болести няма да изброявам моите защото никой не засяга, само ще кажа че телк не ми позволява да работя, а и заради заболяванията ми никой работодател не иска да ме наеме дори за чистачка и да хиляди пъти предпочитам да съм здрава и права и да работя за мизерната за много от вас минимална заплата отколкото да чакам миним. пенсия ама няма
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трима феодала се мислят за Джанго с ковчега! Ама защо още има нашенсци които да им вярват? Ако беше нещо много хубаво нима нямаше да го кажат веднага??
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
споко бе хора няма да е само минималната
112
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, защо само минималната, бе? А на хората, които цял живот са работили?!
111
4
 
17
 
! Отговори
Борисов преди 7 години
Ще бъдат увеличени на 300 лева, но това ще стане в края на мандата .... , който няма да успеят да завършат. После ще кажат, че са подали оставка защото хората са искали така и ако ги изберът пак ще пробват да ги вдигнат :).
110
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ПАК ЩЕ Е ЗА СМЕТКА НА СИРОМАШИЯТА ! АКО Е ДА СЕ НАМАЛЯТ ТЯХНИТЕ ЗАПЛАТИ ВСИЧКИ ЩЕ СА ЕДИНОДУШНИ И ТВЪРДИ -НЕ ! ОБАЧЕ КОГАТО Е ЗА СИРОМАШИЯТА-ТАМ МОЖЕ ДА СЕ МАЧКА НАРОДА КАКТО СИ ИСКА ! ВЪПРЕКИ ШОКОВОТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ !
109
2
 
32
 
! Отговори
:))) преди 7 години
Цялата система е за смяна - вече 27 години все едни и същи нищонеставащи "произвежда" - тотална смяна ....
108
6
 
36
 
! Отговори
Митака преди 7 години
Значи майка ми сега взима 207 лв с 37 год трудов стаж,а онази пиявица 3 етажа под нея съвсем скоро ще взема колкото нея,макар и да няма принос с нито една стотинка в полза на осигурителната система на държавата,просто защото не е работил цял живот нищо."Умни" глави са това политиците ей!!!
107
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще кажат че увеличението на пенсиите ще се случи към края на мандата и то с мизерните 30 лева. Пропуснах да напиша че няма да е за всички. От голямото увеличение ще се възползват най-бедните и то няма да се дава всеки месец, а два пъти в годината.
106
3
 
25
 
! Отговори
БРАВОС!!! преди 7 години
Сега ББ да им подари по една кана - има едни такива красиво изписани, с дълъг извит нагоре чучур, от който водата изтича на тънка струя, обикновено се използват в една южна нам съседка, най-често в санитарни помещения.
105
0
 
40
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Ако Патриотите не се преборят за чувствително увеличение на пенсиите, губят електората си.
104
16
 
6
 
! Отговори
и кво стана преди 7 години
само десните не лъгаха и сега ги няма в парламата
103
3
 
40
 
! Отговори
Ако изборите са сега преди 7 години
Патриотите се снишиха .А, преди изборите обясняваха точно схемата от къде ще дойдат парите. И на врабчетата е ясно, че няма проблем да се увеличат пенсиите - въпрос на политическа воля.Тези тупани на снимката се заричаха категорично, че ще махнат инвалидите пенсии на близо 1млн. измамници-инвалиди, а сега се спотайват като пръд*али. Отделно като подхванат и концесиите на злато и другите цветни метали - ето ви още няколко млрд. в бюджета.Ето, не се изискват средства - просто пол.воля
102
2
 
30
 
! Отговори
Агенция Пейзаж преди 7 години
Абе Волен забремени жената на сина си вие от тия пенсии чакате...
101
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безсрамници....И 300 лв. Им се виждат много....,дано пък някога и да имат възможността да живеят с такива суми....Трябва смяна....пълна смяна .... и присъди ...,много и тежки присъди ,за геноцита на управляващите срещу собственото си население.....Продажни души.....
100
0
 
21
 
! Отговори
Перхан Бургуджиев преди 7 години
А туй българина поввече от калайджия лъже обеща пенсия 300 лв .без стаж ,а сега чалъми върти...
99
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
шкембе войвода е свалил потурите
98
1
 
23
 
! Отговори
Софакъл преди 7 години
Всяка година политиците ни получават по 300 милиона лева.Патриоотите са против референдума щото само субсидията им е 50 милиона лева (за пурите на Волен от 350 лв броя)А колко крадат не се знае но официалните кражби-разходи за секретарки,командировки,коли,шофьори гориво още толкова минимум....