Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция

Каквото е направено, това е платено, посочи лидерът на ГЕРБ
23 апр 2017 14:37, Красимир Ангелов
270
Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция
Снимка: БТА

Не е вярно, че е била договорена двуредова ограда по границата с Турция, а е изградена едноредова. На места оградата наистина е с един ред, тъй като бежанският натиск беше много голям и тя трябваше максимално бързо да бъде издигната по цялата сухопътна граница, това е и платено, обяви в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На местата, където е необходимо, обаче, съоръжението е от два реда, уточни бъдещият премиер.

Още по темата
Така той отговори на президента Румен Радев, който преди 2 дни посочи, че "съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова“. Ще настоявам истината да бъде изяснена", категоричен беше Радев при посещението си в Хасково.

"Изградени са огромни пътища край границата, които ще бъдат "накичени" с термокамери за движение. Сега полициите ще могат бързо да стигнат до всяка точка по границата", допълни той.  По думите му целта е била максимално бързо да се подпре цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно органите на реда да я пазят.

"Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил", допълни още Борисов.

Той посочи, че оградата не може да спре бежански поток, но ще помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. "Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда", подчерта още той.

Лидерът на ГЕРБ присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в квартал "Аврен" в Ямбол. На въпрос от журналисти за какво ще се помоли в днешния ден, преди съставянето на правителството, Борисов отговори: "За спокойствието и стабилността на държавата."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгарците вече забравиха, кога дигнаха и двете огради. А ги почнаха доста след нас.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
250 km.ограда от тел. Един милион на километър. Горе - долу оградата е 250 км. с цена 150 млн. долара.Турция завършва бетонната ограда край Сирия. Дължина 912 км. Цена 650 млн.долара. Ако ние бяхме построили 912 км. телена ограда със Сирия щеше да струва 900 млн.лева или около 400 долара.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, така си е.Истерията не помага на демокрацията.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо Борисов да казва какво и как - да се направи една хубава ревизия. Но не от гербажии. 100% лъже тоя на снимката. Той само това си прави.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3Договорите ги има в интернет. Намери ги като си толкова отворен.
4
0
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
На приказки го докарва,само дето остави Ненчеффф да...доутепе армията и Бъчито...компетентно да контролира гранична полиция и строителството на оградата;с...помоща на Винкела,пряко...заинтересуван.
3
2
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Колко години я строят тази прословута ограда от телена мрежа ?Накрая се оказа пак недостроена, а на места и твърде рехава и едноредова ...Господин Пинокио Борисов се скъса да лъже и ***. На него и на неговите патерици от псевдопатриотичната коалиция обаче, очевидно това е позволено.Що народна пара изпотрошиха за тая телена мрежа ..И пак не я довършиха !И как ще я довършат като трябва хотела на Винкела да се пълни с полицаи и военни, които държавата праща там на държавни разноски ?!
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"На места оградата наистина е с един ред, тъй като бежанският натиск беше много голям и тя трябваше максимално бързо да бъде издигната ПО ЦЯЛАТА сухопътна граница, това е и платено, обяви в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На местата, където е необходимо, обаче, съоръжението е от два реда, уточни бъдещият премиер."Кажете ми що за *** е тоя и на какви ни прави?
1
44
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миризливата фуражка Радев непрекъснато е подвеждан от некадърните си съветници. Вчера кухата лейка Йончева също квичеше, че оградата трябвало да бъде двойна и парите са откраднати. Ако това беле истина *** щеше да го използва в предизборната борба. Сега просто червените кхмери пързалят генерала за да го компрометират и Йотова да управлява вместо него.