Прочитът на Нинова: БСП - опозиция, ГЕРБ и патриотите - отстъпници

Социалистите поискаха от президента да свика КСНС, той се съгласи
Обновена: 25 апр 2017 15:12 | 25 апр 2017 15:12, Камелия Цветанова
125

Снимка: Dnes.bg

ГЕРБ и Обединените патриоти били отстъпили сериозно от предизборните си програми, смята червената шефка Корнелия Нинова и поиска от президента Румен Радев да свика заседания на Консултативния съвет по национална сигурност по две теми – ниските доходи и демографската криза.

Той пък бил одобрил идеята, но запазил правото сам да реши кога да насрочи заседанията. Това стана ясно от думите на Нинова след разговора на ръководството на червената парламентарна група с държавния глава на "Дондуков" 2.

Лидерката на БСП смята, че коалиционната програмата на ГЕРБ и патриотите, която ще изпълнява кабинетът "Борисов 3", не отразява обещанията, които даваха от двете политически сили преди предсрочния вот в края на март.

Още по темата

"Програмата на ГЕРБ и Обединените патриоти е сериозно отстъпление и особено ни тревожи поскъпването на живота и бедността, както и новата информация че 2,5 милиона българи живеят в бедност", отсече тя и обвини патриотите, че са отстъпили от искането си 300 лева минимална пенсия и скок на доходите.

А иначе социалистите са уверили лично и Радев, че ще бъдат твърда, но градивна опозиция в парламента, защото "по волята на народа са втора политическа сила".

Ние ще бъдем алтернатива на ГЕРБ и Обединените патриоти, увери Нинова.

Заради твърдото си решение БСП да няма нищо общо с властта тя вече отказа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да остави служебната министърка, която отговоря за подготовката на председателството на България на ЕС Деница Златева и в неговия кабинет.

Този въпрос обаче не е бил обсъден на разговора с държавния глава.

"Това за нас е принцип и политически въпрос, имаме общо решение в партията, че няма да участваме в това правителство, а Деница е член на ръководството на партията, но разбира се, че по важни теми като председателството ще дадем своята подкрепа", увери червената шефка.

Скандалът от миналата седмица, в който се оказа замесен Георги Гергов, според Нинова няма да се отрази на БСП.

"Не смятам, че БСП ще се разцепи от подадената оставка на Георги Гергов, решението е взето на национален съвет",коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
7
 
! Отговори
Васо преди 6 години
От тези де управляващите сал един В. Сидеров беше по-различен, ама и на него му намерихте цаката. Чрез Цацата.
73
5
 
10
 
! Отговори
Васо преди 6 години
"Не смятам, че БСП ще се разцепи от подадената оставка на Георги Гергов, решението е взето на национален съвет",коментира тя." Няма да ви разцепи другарке. Не тези дето се сбирате на Позитано. Ще продължава да се цепи и обезверява електората ви, като гледа в какви екстременти сте се овъртяли. Нито пък ще вярва, че ще оправите доходите. Колкото ги оправихте, когато бяхте на власт, сами и в коалиция.Пък и тези дето сега са на власт са ваша креатура.
72
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според БСП всички които не са комунистически екстремисти са предатели и заслужават смърт. Защото комунистите са терористи.
71
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИСКИТЕ ДОХОДИ СА РЕЗУЛТАТ ОТ ПОЛИТИКАТА НА БСП, НО НЕ СА ОТ СФЕРАТА НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. АКО БЯХА БСП ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ РАЗСТРЕЛЯНО.
70
5
 
20
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Нинова може да не е била член ни на БКП,ни на моя член но именно тя трябва да се извини за престъпленията на БКП! Тя води партията,която е официален наследник на БКП- не я води Бойко,затова за резилите на Бе-Капе само тя ще отговаря,и нейното Политбюро!
69
5
 
19
 
! Отговори
предсказание преди 6 години
БГ ще се оправи когато БСП се развали
68
5
 
22
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 6 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че излъгахте за срещата си с ген. Решетников.
67
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
другари крадливи комунисти Ще краде Бойко няма да сте вие знаем 4е ви боли но СВИКВАЙТЕ занапред СЕ ЩЕ СТЕ ОПОЗИЦИЯ
66
3
 
9
 
! Отговори
гл прокуратура преди 6 години
Волен Сидеров трябва да чисти паметниците в страната ,а не да философства в *** си предаване.
65
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е слаб политик и човек . Няма план в главата си. Не се бори с идеи и планове за развитие ами само с плюене. Такива личности мен немогат да ме спечелят! Трябва да има градивни критики и предложения? Опозиция не значи че не си на работа и не трябва да мислиш? Вземате заплати и трябва да бачкате рамо до рамо с управляващите . Иначе си за минавайте . Няма време за популизъм има много работа пред България и младежта.
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къртицата да нее на плаж два дена липсва или събира нов материал
63
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГЕРБ ИМА ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИ, ОТКОЛКОТО В БСП. НАЧЕЛО С КОМУНИСТА БОРИСОВ.
62
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАРКОВ ОБАЧЕ Е Т А М, А ТИ КЛЕЧИШ ПРЕД КОМПЮТЪРЧЕТО СИ В ПАНЕЛКАТА И ЩЕ СИ ОСТАНЕШ САМО ЕДНА ЕЛЕКТОРАЛНА ЕДИНИЦА.
61
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ ЩЕ УПРАВЛЯВА! точка!да му мислят наркоманчетата от натфиз, дето разиграваха етюди.
60
1
 
17
 
! Отговори
тва червената пасм. преди 6 години
До до тонкатаняма спирачки бе, как са готови да изкарат герб, патриоти и все по червени и по комунисти от столетната БСП. Абе засрамете се бе ***! По големи цоциали от вас няма, няма и да има!
59
22
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Тиквата, Винкела, Болен и Шкембе войвода може и да са злъгали в предизборните си обещания народа, но за сметка на това знаят как да държат властта.Терор и милиционерщина вече заливат страната.Времената на Цв.Цв. се завърнаха. Който не е с нас е против нас ...Когото не можем да купим, ще изплашим или приберем ! ..А, обещанията за 300 лева минимална пенсия и 1 500 лева средна заплата от преди изборите ... вече никой не ги помни.
58
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големият гнусар от тези на снимката е бившето министърче на енергетиката. Много долно човече.
57
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя, Зарков, как се хили само. Явно е болно детето, което не ме учудва защото само болни мозъци биха работили за антибългарската русофилска банда наречена БСП
56
3
 
12
 
! Отговори
луцифер преди 6 години
бсп се огъна пред дпс за плоският данък
55
4
 
15
 
! Отговори
До НЕ преди 6 години
Дай да ти изброим тогава невалидните бюлетини на Радев, а?