Македония обедини българските депутати: Не на насилието!

"Насилието не може да е средство за разрешаване на политически спорове"
28 апр 2017 14:07,
128
Македония обедини българските депутати: Не на насилието!
Снимка: БТА

Кризата в Македония обедини българските парламентаристи. Депутатите абсолютно единодушно приеха декларация на Народното събрание за извънредната ситуация в съседката ни.

Още по темата

Народните представители видяха заплаха и за нашата национална сигурност и стабилността в региона и се обединиха около нуждата за обща позиция за напрежението в Скопие и сблъсъците в парламента.

Идеята за обща декларация на парламента дойде от БСП, а останалите партии застанаха зад нея.

След председателски съвет с лидерите на всички групи бе изготвен документът, който бе гласуван с 164 гласа "За" и нито един "Против".

В официалната позиция на Народното събрание е записано, че нахлуването в сградата на парламента в Скопие и физическата атака срещу народни представители заслужават най-остро осъждане.

"Насилието не може да е средство за разрешаване на политически спорове. Надяваме се, че президентът на Македония и водещите политически сили ще успокоят напрежението и ще вземат мерки за връщане в полето на политиката", пише още в декларацията.

В документа българските политици призовават за мъдрост и въздържане от всякакви провокации, които могат да ескалират до междуетнически конфликти, тъй като това ще се отрази на перспективите за икономическо и социално развитие в региона.

"Изразяваме подкрепа за държавното единство и териториалната цялост на Македония", е записано още в декларацията.

"В рамките на председателството на Съвета на ЕС България ще работи за ускоряване на процеса на присъединяване на държавите от Западните Балкани към съюза, за да се гарантира мира и развитието в Югоизточна Европа", завършва документът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
20
 
! Отговори
Що е маке се е .... преди 6 години
Абе вие нормални ли сте да защитавате тия *** ? Македония е измислена държава и точно там им е проблема - след като албанците са 25% от населението, значи имат съответната тежест. Македонците ни мразят така че 5 пари не давам за тях. А селската им проява успя защото някой позволи това - нямаше никаква полиция при нахлуването. 97-*** като ние щурмувахме парламента беше тъпкано с полиция, а по времето на Орешарски помните ли полицейските кордони и жандармерия ?
36
4
 
23
 
! Отговори
д преди 6 години
Макетата пишат своята история ,ние се отказахме от нея и сме просто турско европейско руски коминдиниум.
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само приказки а без армия няма и България и Македония.
34
2
 
28
 
! Отговори
време е и ние преди 6 години
да влезем в парламента, защото по нашите ширини явно власт имащите от друго не разбират.
33
2
 
38
 
! Отговори
AZ22 преди 6 години
Уплашиха се, да не им спретнем и ние един линч!
32
1
 
14
 
! Отговори
до 33 от Бай Марин преди 6 години
Браво . напълно споделям мнението ти! Ако България не се намеси и не каже на Албания, Косово и албанските партии в Македония, че България няма да позволи Албанизация там, Македония просто ще се разцепи териториално. Аз лично не искам източна Македония в границите на България... Натам отива сценария в бъдеще ако не се даде ясно послание на албанците. Изхода е лесен - скръцване със зъби на албанците, премахване на всякакъв втори официален език от Македония , САЩ да нямат думата...
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опасността при нас сходна,още утре турски партии може да поискат и в България да има 2 официален език.Някой мисли ли,че нашите политици ще им откажат?На всякакви предателства са готови заради "демокрацията","толерантността","добросъседските отношения","етническият мир"Много опасни ветрове задухаха и то от различни посоки....
30
3
 
27
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
Смяхме им се,фалшиви били ,ама за една нощ написаха повече история за последните 30 40 г в Бг. Ако се запази един ден някоя бг държава то ще е заради макетата.Това е.Сидеров,защо не ги подкрепи ,защо се скри като мишка.***.
29
4
 
16
 
! Отговори
Воленчо преди 6 години
Споко българи! Имаме си новини на турски, скоро и в НС по един час ще се говори на турски, та да свиквате Бееееее!
28
6
 
13
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Македонеца възстава и мачка, бай Гане спира 2 автобуса с бабочки на границата с Турция. 7 века поробен от 3 континента (турци, руснаци и американци), и край не се вижда... Гане само знае да плюе мишкувайки зад клавиатурата на неговия Правец 8М.Тема е изчерпана, закривай!
27
0
 
7
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
164?! останалите- къде?
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До иван Глупавини сборуваш (срб.) Борбата там е между сърбомани-социалисти и антибългари-потриотари. За парички и митницата. Те затова не щат в ЕС, защото ще им затворят митницата. Албанците само седят, гледат сеир, пият кафе и да чофнат, каквото падне.
25
1
 
24
 
! Отговори
петел преди 6 години
Най-новите американски изстребители кацнаха на Граф Игнатиево.Радев ги посрещна.Предстои Граф Игнатиево да се прекръсти на Ричард Никсъново.
24
1
 
15
 
! Отговори
д преди 6 години
Бойко Борисов ескалира напрежението ,защото макетата са го слушали оня ден като зовеше за бой по всички .
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво пишете ве ***. Конфликта в Македония е етнически. ЕТНИЧЕСКИ. Молете се това да не стане при нас.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-драматичната нощ в македонската история, която история може да бъде събрана в един СМС
21
0
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Много си смело зад монитора бе
20
1
 
4
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Тоя що е гол, баси диваците са тия макета, пак ги водят за носа и те правят каквото се иска от тях :)
19
1
 
30
 
! Отговори
ууу преди 6 години
Българските депутати треперят - бунтът е заразен.
18
2
 
22
 
! Отговори
иван преди 6 години
Албанци срещу македонци - това става в Македония , те се борят за страната и религията си , защото албанците са най-войнствената мюсюлманска глутница !