Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове

Консултациите за "Борисов 3" продължават и през почивните дни
Обновена: 29 апр 2017 14:33 | 29 апр 2017 14:16, Елка Василева
159
Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове
Лиляна Павлова. Снимка: архив, Булфото

Знакови министри от предишния кабинет на Бойко Борисов са под въпрос за новото правителство, пише "Труд".

Бившият регионален министър Лиляна Павлова, която досега бе сочена за отличник и никой нямаше съмнения, че ще запази поста си в ключовото министерство, вече е с разклатени позиции. Причина е проверката на прокуратурата в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за магистрала “Марица” и 50 млн. лв., дадени за отводняване.

Самата Павлова е категорична, че няма нарушения по процедурата. “Мисля, че това е опит да бъда дискредитирана, както аз, така и постигнатото от двете правителства "Борисов 1" и "Борисов 2", коментира Павлова. В ГЕРБ има упреци срещу нея, а в БСП се коментира, че е “изгоряла”.

Веднага се заговори, че може да има трансфер на бившия министър на туризма Николина Ангелкова в МРРБ. Очаква се веднага след празниците да има нова атака на опозицията срещу Павлова – този път за санирането.

Постът на Ивелина Василева като екоминистър също не е сигурен. От ВМРО настояват в МОСВ да влезе бившият човек на Иван Костов Нено Димов. Той бе заместник на Евдокия Манева.

Ивелина Василева вчера прекара около час в една от парламентарните стаи на Патриотите. Тя разговаря с лидера на НФСБ Валери Симеонов. От неговата партия са склонни да застанат зад Василева. Твърдят, че не могат да дадат доверието си на Нено Димов – не го познавали.

Хората на Симеонов искат посочен от тях кадър да оглави земеделското министерство вместо Десислава Танева. Кандидатът им е Румен Христов от СДС.

Въпроси има и около Ивайло Московски – и неговото име се завъртя с вариант да е регионален, а не транспортен министър. Възможно било и да отпадне от новия кабинет.

За Екатерина Захариева се коментират два сценария – да влезе във външното министерство или да остане в правосъдието. Името й се завъртя за втори вицепремиер освен Томислав Дончев от ГЕРБ.

Няма яснота и дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката. За ведомството й има патриотични претенции. Очаква се лидерът на НФСБ Валери Симеонов да е само вицепремиер без портфейл за разлика от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който освен вице ще е и министър на отбраната.

Преговорите за правителство ще продължат и през почивните дни. Очаква се имената на новите министри да бъдат ясни на 3 май, а на четвърти НС да гласува кабинета "Борисов 3".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
16
 
! Отговори
Минко преди 6 години
Пътят на любовта?Към Бога?Ако погледнето в Гугъл мапс,ще видите,че този път е директно към село Царева ливада.И към манастира "Свети Атанасий" няма път /или е черен/.Така че много здраве на ББ,дето защитава неспасяем случай като ЛЛ.
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SLED BORISOV 3 BG- POTOP
69
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе как за 4 км магитрала вземат 50 милиона лева? Язовир ли са пресушавали? Че да бяха направили язовир, пак щеше да излезе по-евтино. Значи с простия си акъл разсъждавам, че ако имахме държава, тази трябваше да си изкара старините в Сливенския затвор, а не на пл. Дондуков.
68
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мравке,а кой да ги вкара,като и тоя,който е длъжен да се самосезира мълчи като п....и *** от тяхната ясла.Има ли някой с някаква власт или жадуващ за власт,който да не е купен.Няма!Гарантирано от ГЕРБ!
67
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много предизборни лъжи и накрая нищо. Обещаха двойно увеличение на учителските заплати, да видим как ще стане. Патриотите искаха увеличение на пенсиите, но много бързо отстъпиха от това си искане.
66
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Киното струваще по 12 ст. за дневна прожекция и 25 ст. за вечерна. Обикновената вафла беше 5 ст. Лимонадата беше 6 ст. Боб чорба в работническия стол беше 6 ст. При това продуктите бяха натурални, а не като сегашното американско ГМО.
65
2
 
28
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Откакто ГЕРБ се създаде не е слизала от трона на властта и няма да слезе скоро, защото изборите са техник, комисиите са техни, парите са в тях, КС е техен, повечето кметове са техни, областни управители, доскоро имаха и техен президент. Всичко е в тях и няма да отстъпят от първото място, дори и да има гражданска война. Който се опита да им издаде сделките, го хващат за врата, притискат го и го заплашват, за да не ги издаде. Така стана и с Герджиков, които се засили да ги разследва, но..
64
2
 
28
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Най ще ме е жално за Свинетка,ако не бъде министър,ще ослабне горката и няма да припада в солариумите на хотелите.
63
2
 
15
 
! Отговори
ДО 71 преди 6 години
Герджиков беше добър премиер доста по-добър за малкото време направи каквото можа Хора има но не могат да се вредят от банкянския *** защото се страхуват за живота си. Cега гледай как си опитват да смажат и Магарешки с някакви постановки ама Магарешки ако имаше акъл щеше да ходи със 100 човека охрана като не ще да си плаща за охрана ще го тъпчат.
62
2
 
29
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Най се кефя на това как Тиквата ще командва Симеонов,Волен и Каракачанов,те ще му казват слушам и изпълнявам другарю,пардон господин генерал...Ще бъде голям смях,защото Симеонов до вчера иазваше: Радане нещо ме бъркат с теб,само че Радан има достойнсттво и Тиквата никога не го е командвал,никога,а тези за министерски постове са готови на всичко.
61
2
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ БСП ВСЕ БКП преди 6 години
ЛИЛЯНЧЕ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕШ ЗА КОЛКО СТОТИЦИ МИЛИОНИ СИ ДАЛА ПОРЪЧКИ НА ГЕРГОВ И ПЕЕВСКИ
60
2
 
22
 
! Отговори
да преди 6 години
Да се спрат парите за охрана на дупетатите. Да си плащат от заплатите. Да се намалят субсидиите на 1 лев - нали гласувахме и те ще ни слушат. Иначе аут. Ето така ще има пари за пенсии и граничари и полицай във всяко/почти/ населено място. Това е
59
2
 
13
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Московский няма как да отпадне,защото мама Цеци ще стои извън парламента.
58
2
 
21
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Не стига, че крадат, а и не искат да ги издават. Герджиков разкри някои от техните кражби, но те му скочиха веднага и го заплашиха и той спря да ги разследва, защото се страхува за живота си.
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия повече крадат и от дрогарите то се вижда отдалеч за да симулират неква дейност за 6 год 2 спортни зали и некви магисрали и то за пред ЕС сигурно да се види, че не крадат парите. Реформи 0 като цяло осъдени и виновни пак няма ама в гроба си никой не е занесъл милиони.
56
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В Герб назначават най некадърните хора и за това живеем зле .това е първо второ умните интелигетни хора са извън пазара на труда В общини в бюра по труда са само кадри на Герб а на трето същотото и в училищатата в детски градини само от герб назначвани умните учители лекари са в чужбина .
55
2
 
14
 
! Отговори
Годзилчо преди 6 години
С една дума ,,нема ора,, тия управляващи ги гледахме вече и държавата освен заеми не мръдна на ,,йок,,
54
2
 
18
 
! Отговори
Хорни преди 6 години
До до 63Е па от майтап не разбирате!Естествено че не хваща око Лилито,ама като платиш 100лв за винетка и после се раздрусаш по дупките,пада пердето и я пожелаваш,нея и всичките и женски роднини по пряка и съребрена линия!
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 65 Баце си я харесва и такава...
52
2
 
28
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Покупко -продажбата ха родината ни продължава ! Хищни герберасти ловят риба в мътни води....Помагат им Валерковци и Шкембе войводи...