Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице

Те поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма
1 май 2017 07:30,
259
Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице
Снимка: архив БТА

Партиите от новата управляваща коалиция се разбраха коя кои министерства ще ръководи в третото правителство на Бойко Борисов. Късно в събота лидерите на мнозинството са си стиснали ръцете патриотите да вземат четири министерства и вицепремиер.

Каракачанов, Симеонов и Сидеров поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма в България.

"Това съответства на съотношението между броя депутати на ГЕРБ и Обединените патриоти", коментират източници от партията на Бойко Борисов пред в. "Стандарт".

Още по темата
Макар и подялбата на властта вече да е факт, имената на министрите продължават да се уточняват.

За министър на екологията от квотата на патриотите се готви бившият депутат от ДСБ Нено Димов. Той бе заместник министър на околната среда в правителството на Иван Костов в периода 1997 – 2001 година. Димов напусна ДСБ през 2007 година след критики към Командира, а в момента е шеф на Института за дясна политика.

За икономиката за фаворит се смята бившият шеф на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, който е от квотата на "Атака".

За военен министър без алтернатива се очертава лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според информациите патриотите няма да вземат желаните от тях енергетика и култура, които твърдо остават в ГЕРБ.

"Няма да има големи изненади в състава на кабинета. Основните министри на ГЕРБ от предишния кабинет - ще останат на постовете си", допълват запознати с коалиционните преговори.

Имената на новите министри ще станат ясни най-късно на 4 май. Дотогава се очаква Бойко Борисов да върне на президента изпълнен мандата с членовете на Министерски съвет. Тогава се очаква и новите министри да се закълнат в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
9
 
19
 
! Отговори
ДАА преди 6 години
СИМЕОНОВ СТАВА ЗА СМЯХ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ВМРО И АТАКА СА ВЪВ ВЛАСТТА А ТЕ ГО ПРЕЦАКВАТ И ЯВНО СА СЕ ПРОДАЛИ НА ГЕРБ. ВАЛЕРКА ХВЪРЛЯЙ ДОГОВОРИТЕ И НА НОВИ ИЗБОРИ.
159
2
 
45
 
! Отговори
ГГГ преди 6 години
Хайде патриотии, почвайте с изпълнение на обещанията! С пенсиите се оакахте, да видим сега ерепетата, хрнителните вериги магазини, златото на канадците! ...
158
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
, хубаво искаш да успеем, но само бог да помага не е достатъчно. Бъдещето на нашата партия е пряко свързано с нашия лидер Борисов, но за съжаление рейтинга му все повече пада.-------------Виждам как пада - току що ви разгроми за 11-ти път!Хахаххахахахаххахахаха
157
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Успех на ГЕРБВий, по-силно! Още по-силно! Този вой срещу ГЕРБ и Генералисимус Борисов е музика за моите уши!Затова всеки път гласувам за ГЕРБ, за да се кефя на комунистическото мякане и скимтене след това!
156
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега да ги видиме патриотарите с големите обещания и празни приказки по двете им телевизии Алфа и Скат. Нали искаха власт за да вдигнат пенсиите и заплатите? Ето им власта! От тях зависи дали гробарите ще управляват или ще ги пратят да си поливат Магнолиите у Банкя.
155
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кръглия зеленчук от Банкя и шкембе войвода са много доволни
154
10
 
6
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 6 години
До Анонимен"Аз пък смятам че имат шансове."Момче, не така. Хората не са чак толко прости. Пиши, че сме по-малкото зло, че какво ни чакаше, ако беше Нинова, *** комунистка, е такива работи.
153
17
 
5
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 6 години
До Анонимен"БОГ! БЪЛГАРИЯ! БОЙКО!" Браво , добро е. Но да знаеш за друг път , че на първо място Винаги се пише Първия.
152
18
 
6
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 6 години
До АнонименТова, че медиите и народа е зад Бойко е добре. Кажи и , че е генерал. Истински, не като Радев.И още срещу Радев , да се набляга на: .руски шпионин. *** на Решетников. .любовница секретарка. .пари от Путин. .пионка. .безгласна буква. .кукла на конци. .под чехъла на Нинова. .безмозъчна фуражка. .измислен генерал. Не се увличай много да хвалиш Борисов, по- скоро пиши срещу другите.
151
12
 
4
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 6 години
До Браво!Слушай на това хората няма да повярват. По скоро пиши, че това е по- малкото зло, колко лошо щеше да е при спечелване от БСП, като: .кражби от червени олигарси. .задкулисни игри. .фалиране на банки. .купонна система. .долара пет лева. .няма банани и тоалетна хяртия. .ще спрат санирането. .червени бабички - ей такива работи.
150
9
 
3
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 6 години
До Пълно щастие няма,ноТова е добро. Но и да се разяснява колко лошо щеше да е при спечелване от БСП, като: .кражби от червени олигарси. .задкулисни игри. .фалиране на банки. .купонна система. .долара пет лева. .няма банани и тоалетна хяртия. .ще спрат санирането. .червени бабички, също да се пише и срещу Радев за да спасяваме Харизмата.Виж и на другите какво съм им писал.
149
1
 
12
 
! Отговори
naco преди 6 години
Попитали радио Ереван: КОЙ "управлява" България?- Ами разбира се,че ЧЕТЕРИМАТА ТАНКИСТИ!? А,КЪДЕ е КУЧЕТО? - Не си ли спомняте,че то бе ПОДАРЕНО от единият ТАНКИСТ далеч от България,за да ни ЛАЕ,когато ИЗКРИВИМ ПАРТИЙНАТА ЛИНИЯ?!
148
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
откога инстута за дясна политика и Нено Димов на Сорос и ЦРУ станаха патриоти..
147
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министрите на Патриотите всъщност са министри на Сорос.. Каракачнов е карал специализация в Университета на Сорос в Будапеща по времото на Костов.. това се прикрива от автобилографията му беше премахното от укипедия 2007г,,
146
11
 
3
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 6 години
До ВелинДобре си го написал, но още може. Например пиши колко лошо щеше да е при спечелване от БСП, като: .кражби от червени олигарси. .задкулисни игри. .фалиране на банки. .купонна система. .долара пет лева. .няма банани и тоалетна хяртия. .ще спрат санирането. .червени бабички, също пиши и срещу Радев. Да се набляга на това, че е могло по-лошо да стане.
145
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Огнян Минчев - Борисов 3 все пак имат едно предимство каквото и да сторят се ще е по стока от БСП се пак никой не може да е по зле от потомствените комунисти бо.кл.уци
144
6
 
2
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 6 години
До гостжурналисткаСамо така колежке, това за Нинова е добре. Но също наблегни и на това колко лошо щеше да е при спечелване от БСП, като: .кражби от червени олигарси. .задкулисни игри. .фалиране на банки. .купонна система. .долара пет лева. .няма банани и тоалетна хяртия. .ще спрат санирането. .червени бабички, също пиши и срещу Радев.
143
3
 
15
 
! Отговори
Авраам преди 6 години
Нищо ново под слънцето продължава разграбването и доунищожаването на България от политическата мафия
142
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Емил Караниколов, който е от квотата на "Атака". E ГЕЙ.. прякор Ергенът , неговият интимен партньор Йоанис Гиоскос
141
11
 
1
 
! Отговори
Успех на ГЕРБ преди 6 години
Добрине , хубаво искаш да успеем, но само бог да помага не е достатъчно. Бъдещето на нашата партия е пряко свързано с нашия лидер Борисов, но за съжаление рейтинга му все повече пада. Затова пиши:Да се разяснява колко лошо щеше да е при спечелване от БСП, като: .кражби от червени олигарси. .задкулисни игри. .фалиране на банки. .купонна система. .долара пет лева. .няма банани и тоалетна хяртия. .ще спрат санирането. .червени бабички, също да се пише и срещу Радев за да спасяваме Харизмата.