Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!

Да не разчитаме на НАТО, призова президентът
6 май 2017 11:24,
262
Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!
Снимка: Булфото

Парите на българския народ трябва да бъдат превърнати в модерни бойно способности по най-ефективен начин. Това заяви президентът Румен Радев на първия му военен парад в тази му роля.

По думите му дълги години се е водил безсмислен спор дали да се влагат средства в собствените въоръжени сили. "Рязкото влошаване на геополитическата обстановка и призива на НАТО за по-голяма ангажираност сложи точка на тази абсурдна дилема", посочи Радев. По думите му изминалата година е била повратна в развитието на армията, тъй като парламентът е приел проекти за превъоръжаване и модернизация на въоръжените сили.

Още по темата
"Необходима е висока военна експертиза и спазване на принципите на прозрачност", категоричен бе президентът. Той призова политиците да се опират по-често на военната експертиза при взимане на важните решения. "Защото не ние политиците ще изпълняваме сложни задачи с тази нова техника, а хората с пагони. Нашата мисъл трябва да е за тях. Необходими са категорични действия за пресичане на отлива от въоръжените сили. За гарантиране на нормални условия за професионално развитие. Без тези мерки няма как да имаме способна армия, гарант за нашия суверенитет", заяви Радев.

Президентът посочи, че мирът през последните десетилетия се дължи на българските офицери, сержанти и войници, но за съжаление ролята и значението на въоръжените сили е било системно подценявано.

"Има дати, които ни зареждат с вяра и оптимизъм. Такава е 6 май, ден на храбростта и празник на българската армия. По силата на една красива българска традиция днес нашия народ засвиделтества признателност към своята армия. Днес почитаме паметта на загиналите в мисии зад граница и изказваме уважение към хората с пагони", заяви президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Пенсионере пенсията ти е 160 лв и затова пишеш про-европейски толерастии в тоя сайт за още 20 кинта на ден.
129
7
 
3
 
! Отговори
До 183 преди 6 години
Радев май е бил на специализация в Северна Корея и там са тъй, мизерстващи като тук , но всичко за армията, щото видиш ли ще се бранят от злите Щати :)))
128
4
 
3
 
! Отговори
+ преди 6 години
До BGСтига си ги повтарял тези `всички` пари бе, главоч
127
6
 
5
 
! Отговори
SS преди 6 години
Ааа, чекай, прателю от Славяново (област Хасково)... Не бързай да обещаваш къде и как да се харчат "парите на народа"! По всяка вероятност, таа "модерна бойна техника" няма да е по кесията на жалката ни държавица. На народ, който е на първо място в Европа по смъртност му трябват болници и лекарства, а не оръжия и "професионална реализация" (+ безсмилсено обучение, специализации и тлъсти командировъчни на военни в чужбина)...Това е положението, слез на земята (и най-добре - си *** на село!!)
126
2
 
6
 
! Отговори
+ преди 6 години
До До +Те и македонците така си мислеха... и те бяха светнати кето тебе. Като го усетиш в дупарката обикновено е късно, трябва да се действа преди това.
125
7
 
9
 
! Отговори
BG преди 6 години
Спомням си навремето когато започнаха първите мисии на фуражките в чужбина, имаше коментари че докато военните се редят на опашка в Карлово за мисийки за по 300 евро/ден (щото иначе са много "родолюбиви и ще си дадат живота за България :))", в същия град на същия ден, пенсионери се бяха обесили щото от три дни не били яли нищо от мизерия ! Та г-н президента иска всичките пари да отидат за отбрана, а същевременно сме в най-жестоката демографска и образователна криза виждана някога !
124
6
 
3
 
! Отговори
До + преди 6 години
Със страхове не става, Ердоган този и онзи... не вървиш. Повече ме е страх от мислите и действията на забравилите се политици. Глупоста е в народа ни, може ли 160 лв месечно? А Радката за изтребители ми говори...
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - дупките ще се компенсират. Като например ще се съкратят никому ненужни депутати ядящи кебапчета в кулоарите...Не думай ва! Ти, сам вярваш ли си или само си мечтаеш!
122
4
 
6
 
! Отговори
+ преди 6 години
До ПенсионерДосега дето герб ти смучат пенсииката що не мрънка?
121
4
 
5
 
! Отговори
+ преди 6 години
До ПенсионерСпоко, Ердоган ще ти плаща по-голяма пенсия, а децата ти ако решат да се върнат, ще понаучат турски
120
9
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Пенсията ми е 160лв. Но ще е много кеф да гледам купуване на военна техника за милиони, то за това ми мина живота, спестявай- мизерствай само и само Радев да има за войска да ме брани в гроба, а децата ми в чужбина също, ще се почувстват защитени... Ех тази Перестройка не приключи ли в България?
119
5
 
8
 
! Отговори
+ преди 6 години
До BGНикъде не е казал всички пари, не извъртай думите му, плъх жалък
118
6
 
8
 
! Отговори
Значи преди 6 години
депутати и министри и чиновници безполезни да плюскат търпим, но армия, на която ще разчитаме като решат съседите да ни дойдат на гости - не щем. Е жалки мишки ли сме или какво
117
8
 
6
 
! Отговори
До 170 преди 6 години
Напротив и лимузините и кебапчета та ще останат, а и нови пияндета към армията ще зачислят... Помниш ли времето когато алкохолици бяха назначени на гърба на българския данъкоплатец? Е да живее Радев и Перестройката която ще ни превърне в Северна Корея...
116
11
 
7
 
! Отговори
BG преди 6 години
Значи според президента, всички пари на данъкоплатците трябва да отиват за фуражките! "Чудесно", дайте да затваряме училищата, университетите, болниците - никакви пари за тях, всико да отива за военните ! Нормално - военен какво друго може да каже освен ...
115
5
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Ден е на Българската войска. Нека поне днес не се заяждаме и поздравим воините, така поздраеяваме и себе си - всеки Българин е войник! Доказано през вековете.Велик е нашият войник!
114
6
 
8
 
! Отговори
Командира преди 6 години
Армия, да помня пияндетата назначени на постчета в армията, получаващи пари и пенсии за времето прекарано в алкохолен екстаз... За това българите като данъкоплатци искат да си харчат парите, образование не им требе изтребители и кютек...
113
3
 
7
 
! Отговори
нова мантра днес! преди 6 години
Странно как всички политици се заобаждаха за армията! Май ще трябва да пробием нови дупки за затягане на коланите
112
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев: да не разчитаме на НАТО !Българите: Да не разчитаме на НАТОвският генерал Радев !
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пет века турски чорбажий ни клатат,ама днешните българските са още по лоши.