Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!

Да не разчитаме на НАТО, призова президентът
6 май 2017 11:24,
262
Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!
Снимка: Булфото

Парите на българския народ трябва да бъдат превърнати в модерни бойно способности по най-ефективен начин. Това заяви президентът Румен Радев на първия му военен парад в тази му роля.

По думите му дълги години се е водил безсмислен спор дали да се влагат средства в собствените въоръжени сили. "Рязкото влошаване на геополитическата обстановка и призива на НАТО за по-голяма ангажираност сложи точка на тази абсурдна дилема", посочи Радев. По думите му изминалата година е била повратна в развитието на армията, тъй като парламентът е приел проекти за превъоръжаване и модернизация на въоръжените сили.

Още по темата
"Необходима е висока военна експертиза и спазване на принципите на прозрачност", категоричен бе президентът. Той призова политиците да се опират по-често на военната експертиза при взимане на важните решения. "Защото не ние политиците ще изпълняваме сложни задачи с тази нова техника, а хората с пагони. Нашата мисъл трябва да е за тях. Необходими са категорични действия за пресичане на отлива от въоръжените сили. За гарантиране на нормални условия за професионално развитие. Без тези мерки няма как да имаме способна армия, гарант за нашия суверенитет", заяви Радев.

Президентът посочи, че мирът през последните десетилетия се дължи на българските офицери, сержанти и войници, но за съжаление ролята и значението на въоръжените сили е било системно подценявано.

"Има дати, които ни зареждат с вяра и оптимизъм. Такава е 6 май, ден на храбростта и празник на българската армия. По силата на една красива българска традиция днес нашия народ засвиделтества признателност към своята армия. Днес почитаме паметта на загиналите в мисии зад граница и изказваме уважение към хората с пагони", заяви президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно повечето от коментиращите не са слушали речта на Президента. Такова изречение нямаше, заглавието е свободна журналистическа интерпретация на речта, която беше смислена и ценна. Коментарите са критика на нещо, което президента не е казал, и отразяват плитко - умието на авторите си.
109
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армия не ни трябва .Динко и Перата вършат работа на границата за полвин армия.По добри граничари от тях майка Б-я никога не е имала.
108
5
 
2
 
! Отговори
Тези преди 6 години
железа са за да не говорят децата ти арабски бе ка ун
107
2
 
2
 
! Отговори
Който преди 6 години
не иска да си мръдне *** за държавата си (не за политиците, а за децата и роднините си), скоро може да бъде принуден да си го мръдне за чужда държава. Сценарият с Македония може да дойде у нас по-скоро, отколкото очаквате.
106
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам при една мобилизация,да не дава господ да се налага,дали от повикани 100 000 ще се явът 100тина човека.
105
2
 
1
 
! Отговори
До 148 преди 6 години
Прав си.В Б-ия от край време си е така.
104
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижда се колко сме разделени.При този строй и тази системаще задминем и дъното,което сме стигнали.
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То не само армия а и народ не остана бе Г-н Радев.Какви пари какви 5 лева.
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 142Но искрено вярвам, че под пепелта на пожарите коренът е жив, и че последните ще станат първи...за да потънат в кърви ли!? забрави, няма вече прости хора - един да ограбва другия, а в същото време да иска същият този ограбен - да го пази!просто забрави!
101
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембе войвода новия министър ще направи наща армиянай боеспособна.
100
3
 
4
 
! Отговори
селянина с колелото преди 6 години
Бог е създал нас хората за да се обичаме,а предметите да ползваме. Държавицата ни е на тоя хал,защото всичко е наобратно...Весело празнуване на всички !
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво ни е армия след като сами не може да се противипоставим и на най слабата държава в света.Освен оръжие съвременно, трябва и дух.Нито едното нито другото.
98
2
 
3
 
! Отговори
САМАЙЛ ВАНУНУ преди 6 години
ДУМАТА АРМИЯ ИДВА ОТ ЛАТИНСКИЯ ЕЗИК..АРМА ЗНАЧИ РЪКА, РЪЦЕ.В ГРИЦКИЯ ИМА ПОДОБНА ДУМА АРМА, АРМАТАС, АРМАДА С, АРМИА = ОРЪЖИЕ, ВЪОРЪЖЕНИЕ.СЕРВИТЕ КАЗВАТ КАТО СКЛАВЯНИ - ВОЙСКУ..А ТУРЦИТЕ - ОРДА, ОРДУСУ .
97
6
 
4
 
! Отговори
до 131 преди 6 години
Някогашната армия , да. В сегашно време ще е развъдник на наркомани и гейове.
96
3
 
6
 
! Отговори
Само преди 6 години
*** разчита на НАТО за каквото и да е. Добросъседски отношения между вълк и заек са неъзможни. Може да са много повече от нас, но докато имахме армия не смееха да се обадят. Сега турски шпиони си правят партии у нас. Косово не е далече.
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембе войвода яе оправи армията.
94
3
 
6
 
! Отговори
До 130 преди 6 години
Нещо неподготвен се изказваш.От НАТО ни призоваха сами да се оправяме.Какво очакваш от президента при това положение?Да им падне на колене и да им се моли?Сбъркал си човека.
93
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да не разчитаме на НАТО, призова президентът"Е, Генерала нали е най-големия НАТО`вец, а и българската армия е част от НАТО...личи си, че този кремълски парашутист въобще не е в час.
92
5
 
1
 
! Отговори
До 126 преди 6 години
Ти си ***.Армия с измислена наборна служба не се прави. Армията трябва да се базира на военен дух, а не на задължителна измислена военна служба. Всяко момче си мечтае да е герой и войник, но в наборната служба нещата са мноооого различни.
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление г-н Радев не вие разпределяте парите.Има там един м-р Вл.Горанов,който дава милиарди за бетон и саниране,но за армията и жизнения стандарт на хората пари няма.Сетете се от първи път къде е далаверата.