Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!

Да не разчитаме на НАТО, призова президентът
6 май 2017 11:24,
262
Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!
Снимка: Булфото

Парите на българския народ трябва да бъдат превърнати в модерни бойно способности по най-ефективен начин. Това заяви президентът Румен Радев на първия му военен парад в тази му роля.

По думите му дълги години се е водил безсмислен спор дали да се влагат средства в собствените въоръжени сили. "Рязкото влошаване на геополитическата обстановка и призива на НАТО за по-голяма ангажираност сложи точка на тази абсурдна дилема", посочи Радев. По думите му изминалата година е била повратна в развитието на армията, тъй като парламентът е приел проекти за превъоръжаване и модернизация на въоръжените сили.

Още по темата
"Необходима е висока военна експертиза и спазване на принципите на прозрачност", категоричен бе президентът. Той призова политиците да се опират по-често на военната експертиза при взимане на важните решения. "Защото не ние политиците ще изпълняваме сложни задачи с тази нова техника, а хората с пагони. Нашата мисъл трябва да е за тях. Необходими са категорични действия за пресичане на отлива от въоръжените сили. За гарантиране на нормални условия за професионално развитие. Без тези мерки няма как да имаме способна армия, гарант за нашия суверенитет", заяви Радев.

Президентът посочи, че мирът през последните десетилетия се дължи на българските офицери, сержанти и войници, но за съжаление ролята и значението на въоръжените сили е било системно подценявано.

"Има дати, които ни зареждат с вяра и оптимизъм. Такава е 6 май, ден на храбростта и празник на българската армия. По силата на една красива българска традиция днес нашия народ засвиделтества признателност към своята армия. Днес почитаме паметта на загиналите в мисии зад граница и изказваме уважение към хората с пагони", заяви президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
3
 
1
 
! Отговори
До 215 преди 7 години
Като гласува и какво промени? Ти си платения писач тук, нямам право това кой ти го каза Корнелия ли? Истината за гласуването тук в България нямаш избор, видимо избираш от някакви партии, а те всички разработка на бивши ченгета
149
6
 
4
 
! Отговори
как да преди 7 години
обясниш на герберска кратуна, че вместо от данъците ни Х лева да бъдат прибирани за социални на дроми и корумпирани обществени поръчки, могат да се използват за армията. Данъците остават същите, използват се ефективно. Но за гербераста политик да не краде е фантастика, те си искат нашата реалност.
148
4
 
0
 
! Отговори
до пенсията преди 7 години
ето виждаш ли - не гласуваш със стандартното извинение, значи не те интересува какво става със страната ти. Тогава нямаш право да мрънкъш, а да мизерстваш и да умреш като плъх, какъвто си.
147
3
 
2
 
! Отговори
BG преди 7 години
А бе, фуражка "+" я, кажи като си толкоз наясно, колко от парите иска президента да профукаме тогаз ?! А, между другото генерал Шивиков дето го изхвърлиха и от армията и от БСП, който беше "достоен военен" той беше ли днес на парада :)) Щото си спомням как неговите подчинени навремето в Карлово взеха че опикаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви, пък той се съдра да ги защитава ! Когато пратиха фуражките на границата, все по спа хотели ги настаняваха. Очевидно парите са най-вече за това :))
146
3
 
2
 
! Отговори
До 209 преди 7 години
Кой пести бе отроче, за хора със заплати в провинцията по 300 лв, колко те могат да си позволят за армия! Ти да не си Северно Корейско отроче?
145
2
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Не гласувам защото ПатрЕотите ГЕРБ БСП и др са едни и същи измамници. Те са рожба на човека създал мутрите Луканов , раздал държавните пари в ръцете на борци и спортисти, няма съдебна система да не говорим къде е прокуратурата, само празни приказки за реформи там е проблема не другаде. Няма държава България
144
4
 
1
 
! Отговори
да спестиш преди 7 години
от армията е като да спестиш от нови гуми за колата, защото вярваш, че пътят винаги ще е сух и няма как в Европа да завали, и вместо това да си купиш постелки за седалките.
143
3
 
1
 
! Отговори
До 119 преди 7 години
Лошото е,че не само аз няма да се върна,повярвай ми доста повече и все образовани българи няма да се върнат.А ти ако беше достатъчно грамотен едва ли щеше да се изказваш в подобен сайт;)Хората с акъл нестоят по тези сайтовеАКО МЕ РАЗБИРАШ;)
142
3
 
2
 
! Отговори
До 204 преди 7 години
Езикът няма да е турски а *** и армия да има ще от роми, за жалост това е България инкубатор на роми, те не плащат ток и вода а ние плащаме за децата им да се учат и хранят безплатно е това е социализъм...
141
2
 
1
 
! Отговори
до пенсията преди 7 години
пенсионере, мрънкаш, ама гласува за герб, нали? Президентът ли ти е виновен за пенсията? Я се позамисли? Винетка купи ли си? Гражданска плати ли? Билетче в рейса?
140
3
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
1 хотел с 50 стаи , как се спестява за този хотел? От закуски ли Симеонката ги спести? Или жена му е много добра бизнесменка? С тази пенсия нямам кола, видими са кражбите от асвалтирането, струва ми се че и модернизирането на армията ще е пак поредната кражба от бедния народ.
139
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Ще плащате винетка 97лв + 20лв ТОЛ такса до морето (еднократно), нямате право на споделено пътуване и нямате право да питате защо превозвачите с автобуси не свалят билета когато петрола падна 2 пъти! Ясен ли съм *** кожи? ''б/б''
138
2
 
1
 
! Отговори
смешно преди 7 години
ти драги, вместо да гласуваш за по-малкото зло, замислял ли си се, че може да има свят, в които политиците не крадат? Или и ти като тях - от лимузината - пари няма, сънародници, съжаляваме... Вместо да държиш по-малкото зло на власт, напъни си израстъка на раменете
137
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 195Ти си смешен . Питам с какво ще купиш армия ? Един самолет струва 100мил? За поддръжка на армия и казарма няма да смятам , защото там крадене то е голямо. С какво ще плащат такива техники? Трябва да се откажеш от нещо или от пенсии или да намалиш заплатите на държавните чиновници или да увеличиш данъците ? Как ще го направиш ако си министър ? И при трите падаш от власт веднага. ?
136
5
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Ти са вайкаш за 1 хотел с 50 стаи, а за хидрострой и пътстой на боко дето все печелят поръчките за магистрали... ?! И за капак веднъж ще си я платиш магистралата с данъци и след това ще си плащаш ТОЛ такса + 97 лв винетка. Айде да си го ползваш асвалта с здраве!
135
5
 
1
 
! Отговори
смешно преди 7 години
спестете от армия и после - ами да, ние сме слаби, дайте да поддържаме добросъседски отношения - ама те искат да въведем турския език - еми щом искат, нали сме слаби, не можем да откажем. Но пък ще вдигнем пенсиите от 160 на 175 ехааа
134
5
 
5
 
! Отговори
До Атакист преди 7 години
Ако знаеш къде дават по 20 лв на ден, ще се наредя и аз. И ще пиша глупости, а не реални неща като сега. 1 изтребител едва ли, искат голяма армия следователно в "Козият рог" ще е пълно с фуражки... повече доходи за патрЕота Симеонов... ядене пииние на корем, а аз който работи цял живот с 160 лв да си мизерствам и да чакам децата да пращат за лекарства?
133
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде военен глуппак на пост и айдеее пак военни пак психоза. Пак пари за военни.А бе държавата няма пари за учениците и дупките да асфалтира армия и техника ще купували ? С какво ще е платите ? Като няма бизнес средата и производителност? Първо създайте икономика после идват играчките. Се едно аз да си купя S- class с 700 лв заплата? Алооо малко по сериозно става много на обратно всичко.
132
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Необлагаем минимум от 700лв, данък 30% за доходи до 10 000 на месец! Силна икономическа полиция да рови, да гледа кво харчиш да няма скатавки които са осигуряват на мин заплата. Да видим дали няма да са опрай таз държава
131
4
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Пенсията ти няма да се вдигне ако пестим от 1 изтребител, а ще се вдигне когато махнат плоския данък! Работиш в София за 3-4 хиляди , меринджей , АЙ ти , доктор , журналист в ТВ - ДАЙ 1000 лв даък на месец за държавата пък да видим дали няма да има тогас за пенсии !