Павлова: Българското председателство на ЕС е национална кауза!

Европейската комуникация и координация – част от биографията й над 20 г.
7 май 2017 11:06, Елка Василева
147
Павлова: Българското председателство на ЕС е национална кауза!
Лиляна Павлова. Снимка: БТА

Българското председателство на ЕС е национална кауза и важна тема за мен като министър. Това заяви министърът за българското председателство на ЕС Лиляна Павлова по bTV.

Тя посочи, че в цялата си професионална кариера е работила с европейски проекти и координация на европейски фондове. "Европейската комуникация и координация е част от моята биография повече от 20 години. Това е нещото, с което съм се занимавала 20 години буквално", коментира Лиляна Павлова.

Попитана защо не е била избрана за министър на регионалното развитие, тя отговори: "Решението е на министър-председателя след преговорите с "Обединени патриоти", каза Павлова.

Още по темата

"Моят наследник в МРРБ е заместник-министърът, който работеше с мен като екип в двата мандата. Така че това също показва приемственост, спокойно продължение на започнатото от нас двамата като екип. Той е мой заместник именно с ресор устройство на територията, енергийна ефективност, инфраструктура - за мен е естествен преход", коментира тя.

По думите на Павлова председателството на Съвета на ЕС има две измерения. Тя посочи, че едното е защитаването на българските интереси, пречупени спрямо европейските, а другото е свързано с инфраструктурата.

"Темите, свързани с битовата инфраструктурна част на председателството, са няколко. Първото е ремонта на НДК. Това, което установих, поемайки ресора, е наистина много тежко закъснение", коментира Павлова. Според нея освен тежкото закъснение на ремонта допълнително са възникнали нови дейности.

Тя обясни, че ще обяви 10 обществени поръчки за българското председателство, свързани с трансфери, логистика, кетъринг.

По повод скандала с АМ "Марица" Лиляна Павлова коментира, че е човек, който може да носи отговорност за всички действия и решения. "Готова съм да нося, ако има такива нарушения", каза Павлова и допълни, че няма притеснения за това, което са реализирали като европейски проекти.

Павлова призна, че строителството на магистралата е закъснявало и е трябвало максимално бързо да се довърши. Павлова разказа, че първоначално италианска фирма изпълнител е поискала 71 млн. лв. за магистралата, но сумата се е видяла висока на екипа ѝ от МРРБ и затова са решили, че няма да сключат договор и ще обявят обществена поръчка. "Избрана е най-ниската цена 43 млн. лв.", допълни Павлова.

По повод спора за цената на нейните чанти Павлова заяви, че това е част от пропагандната машина на БСП, която е била активизирана срещу нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще станеш още по дебела.То е ясно.
47
0
 
10
 
! Отговори
med преди 6 години
cenala na olovoto raste.
46
1
 
1
 
! Отговори
hrab преди 6 години
shoible vi puska lihvi.
45
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти превърна краденето в индивидуална кауза и представа си нямаш какво е национална кауза.За национална кауза се бориха тези,чиито портрети скверните в кабинетите си.
44
0
 
17
 
! Отговори
СМЪРТ преди 6 години
Смърт Смърт Смърт за националните предатели и *** които докараха народа до това мизерно положение........
43
0
 
28
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Ех,...таз булка! Пищна,работна,с широк ханш..ако дядо и не бе крал мандри,сега таз рубенсова муза,знаете ли колко работа щеше да свърши у дома на село, в обора и на къра?!..и колко млади партизанчета щеше да отели с тоз ханш..Не един звеновод и председател на колхоз биха пили вода от галоша и...Мдааа..до къде водят кражбите от мандри,объркват генофонда.
42
0
 
16
 
! Отговори
НЕЕЕЕЕ преди 6 години
Но неее и национална кауза за Българския народ......ДОЛУ третополовия вреден съюз,да се молим да се разпадне най скоро и да видим тази *** на снимката и другите национални предатели на бесилото......БЪЛГАРИЯ ВЪН ВЪН ВЪН от третополовия съюз....
41
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излиза,че свинетка стиропорова се е занимавала с европейска интеграция и еврофондове още от детските си години.Тия съвсем изтрещяха и вече сами не се чуват какво говорят.
40
0
 
28
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Аз не виждам това председателство ще помогне на бедния пенсионер който кара на едно кисело мляко на ден. Даже напротив от нашите данъци ще отиват пари за безсмислени административни глупости да се хранят европейските чиновници! Националната ни кауза е да премахнем цялата политическа кауза начело с това добиче Павлова!
39
0
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
КАКТО ИЗЧЕЗНАХА МИЛИОНИ ОТ НАПРАВАТА НА МАГИСТРАЛИ И ПЪТИЩА С ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА ПОМОЩ НА СВИНЕТКА, ТАКА И ЩЕ ПОТЪНАТ НЕ ПО-МАЛКО ПАРИ ЗА НАЦИОНАЛНО-ГЕРБАДЖИЙСКАТА КАУЗА ПО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА ЕС! ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ГЕРБАДЖИЙСКАТА ВЪРХУШКА КРАДЕ НА ЕДРО, НО СИ ТРАЕМ БЛАГОДАРЕНИЕ НА РОБСКИЯ СИ МАНТАЛИТЕТ.
38
0
 
20
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Това министерство е създадено само и единствено за гепене...
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали си ляга с мъжете от ГЕРБ , беше сгафила трябваше да я уволнят но тя все още е на Пост
36
0
 
3
 
! Отговори
vvs преди 6 години
na 18 mai sha farchi sled bg damite i gospodata - bg izstrebitelite ne dim i pushek, a loi i slanina...;)
35
2
 
6
 
! Отговори
do 49 преди 6 години
kak gi smetna? s rimskite cifri li? ili s arabskite?
34
0
 
24
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Жената която беше за Уволнение , така правят в ГЕРБ само некадърните остават
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ше падне яка лапачка... оправи се и това кьофтененге на снимката и родата му :)))
32
0
 
6
 
! Отговори
ort преди 6 години
edin bg christianin ili bg musulmanin s bg zaplata 3000 leva plasta 600 leva za 1 godina dds.za 10 godini plasta 6 000 bg leva dds, za 20 godini plasta 12 000 leva dds. za kakvo otuvat tesi pari v bg?! ;)
31
0
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Олицетворението на корупцията и кражбата от магистрали и саниране - Свинетка Павлова ще отговаря за българското председателство на Европейския съюз !Сега разбирате ли, драги сънародници, откъде идва одобрението за разграбването и унищожението на България ?Да, правилно - от Брюксел и Вашингтон !За тях няма никакво значение дали крадците у нас са комунисти или внуци на активни борци.Важното е да слушкат и да изпълняват заръките на Запада за редуциране на българите.Свинетка е доказателството !
30
0
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
"Моят наследник в МРРБ е заместник-министърът, който работеше с мен като екип в двата мандата. Така че това също показва приемственост, спокойно продължение-"ПРИЕМСТВЕНОСТ" --или ЩО Е ТО ?? -нова дума в българският речник -- приемственост- замитане на следи -на кражби и продажби в името да продължи далаверата на новият приемственик -който ще бъде сменен от стария такъв --хм ,,,,,,,
29
0
 
6
 
! Отговори
garage преди 6 години
edin bg montior s 1200 leva zaplata plasta 2880 leva dds na rbg za 1 godina, za 20 godini plasta dds 57 600 leva edin bg montior za tezi partizanski bg izmamnici...;)