Президентът зад казармата но: Не сега!

"Изтеглянето на доклада за състоянието на отбраната е абсурдно"
21 май 2017 12:30,
168
Президентът зад казармата но: Не сега!
Снимка: архив, Булфото

Предложението за наборна военна служба има своите положителни страни, но към момента няма как да бъде реализирано, настоя пред БНР президентът Румен Радев, във връзка с предложението на военния министър Красимир Каракачанов да бъде възстановена наборната военна служба.

"По-скоро трябва да се фокусираме върху проблемите на кадровата армия", заяви държавният глава.

Още по темата

"Първо - хората са висшия приоритет в армията и това трябва да бъде ясно. Ние в момента концентрираме огромни за нашия бюджет ресурси в придобиването на техника. Това отдавна трябваше да стане. Изключително важно е да гарантираме интересите на хората в отбраната. Без тях, техниката няма никакъв смисъл", посочи Радев.

По думите му в тригодишната бюджетна прогноза средствата, отделяни за отбрана, като политика спрямо хората, са символични.

Радев настоя, че изтеглянето на доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили от Каракачанов, е абсурдно.

"Не можем да очакваме болният да оздравее, ако се скъса диагнозата", аргументира се той.

Президентът заяви, че се е стигнало до днешното състояние на армията, точно заради дългогодишното производство на "розови доклади", които замитат проблемите.

"Тези доклади само дават индулгенции на политиците, когато взимат решение по отношение на армията. Проблемите на армията могат да бъда решавани, само когато говорим истината и когато обсъждаме и решаваме реалните проблеми на армията", каза държавният глава.

"Изводите наистина са изключително тревожни. Те са реални, особено по отношение на човешкия фактор. 20% некомплект. Това е изключително много", допълни той.

По думите на държавния глава при войнишкия състав този некомплект е 30%.

"Да не говорим за социалния статус на военнослужещите. Те също са важни. Имат важни задачи", посочи Радев.

Според него този доклад не задълбава поради неговата откритост в други важни проблеми. По думите му, ако с е задълбае в състоянието на техниката и въоръжението, ще се стигне до още по-тревожни констатации.

"Давам само един пример. От всички изтребители МиГ – 29, които летят в момента, от две години би трябвало те да са на земята. Всичките летят с удължен ресурс, който върши нашият инженерно-технически състав по решение на командването на ВВС", обясни президентът и настоя, че това не е задължение на този състав.

Радев подчерта, че проблемите са сложни и не търпят отлагане. Според него министърът на отбраната Красимир Каракачанов е опитен политик със сериозен опит в Комисията по отбрана и изрази убедеността си, че той познава добре проблемите на въоръжените сили.

Според върховният главнокомандващ Красимир Каракачанов ще бъде един добър министър на отбраната, тъй като му личи, че милее истински за армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ***, дето 2 думи не може да каже!
56
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В гимназията му викахме Румен Дудата, защото много обичаше да яде черници, но бели, дето им казват дуди.Как са сега дудите, Румба ?
55
3
 
1
 
! Отговори
до 59 преди 6 години
Теб една те командва, ама яко, че изперкваш.
54
8
 
6
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
От Хасковско хората котка за дамазлък не си взимат, ние президент си взехме!!! Ще му слушаме простотиите и ще се дивим. Дори вицето Йотова има повече умствен багаж от ***!
53
2
 
18
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
ВЪВЕДАТ ЛИ ВОЕННАТА СЛУЖБА ---ВЕДНАГА ,ПАРИ ЩЕ ДАМ НА СИНА МИ ДА ЕМИГРИРА В ГЕРМАНИЯ И САЩ!!ИЗОБЩО , НЯМА ДА МУ ПОЗВОЛЯ , ДА ЗАЩИТАВА , ТЛЪСТИТЕ И МАЗНИ *** НА ЧЕРВЕНИТЕ ИЗ.МЕ.КЯРИ....!ЗАБРАВЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
52
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** Радев пак се изказал неподготвен
51
6
 
9
 
! Отговори
Деси преди 6 години
Румене, отивай да купиш салатки от Женския пазар!И по-бързо, *** !
50
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
По лесно би било всичките тези патриоти да застанат пред обществото и да си признаят че са жени затворени в мъжки тела!
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Израел има задължителна военна служба и за жените.
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** Радев защо се обажда изобщо ?!Той няма законодателна власт, освен това е командван от три жени - ***, идЙотова и Деса Траверса.
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип президентът е прав!Проблемът е,че всички мъже,които са в управлението на държавата-общински служители,кметове,областни управители,депутати,министри и президенти. трябва да са били в редовната армия-а не в трудови войски- минимум 18 месеца и да са запасни офицери- за знаят що е труд,ред,дисциплина,план,режим и отговорност!Проблемите на всяка държава са в нарушаването на това правило!БГ е изключително точен пример за това-след 1989г -навсякъде пациенти за мъжката гинекология!
46
4
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Ясно Шкембе воеводата пак е неподготвен?Незнакм защо ни е лаладжия за военен министър?Така се прави армия заставаш пред танка вдигаш ръка и се снимаш!Я марш всичкото хитлерист на гей парада там ви е местото!
45
11
 
11
 
! Отговори
казармата гей купон преди 6 години
Освен ,че младежите се учат да боравят с оръжие ,в казармата се учат и да правят секс по между си ! просто принудата ги кара , всички живеят заедно ,спат заедно ,къпят се общо в една баня , а тази близост ги провокира да правят секс ! Също като в затвора ! Не е хубаво хора от есин и същи пол да живеят под общ покрив ,да се къпят заедно в една обща баня ,да спят в една спалня !
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Строителни войски да върнат и там да съберат всички, които не работят или не учат и най-важното - независимо от етноса, за да няма обвинения в дискриминация. Няма българин, няма ром, щом нищо не правиш - в казармата!
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Окрадoха парите и завлякоха и КТБ сега търсят кой да им служи за една бобена чорба, а обеднели *** се чудят как да замажат далаверите на шефа си.
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 46но Все пак Василев да ни информира той какъв личен пример е дал на своите деца!Общи приказки, отправени като съвет, всеки може да дава.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какъв ще е текста на клетвата? Сигурно, нещо от рода: Да пазя живота и имотите на тиквата и хилядите знайни и незнайни милионери в Република България!Е в такъв случай, една комбинация от три пръста!
40
2
 
12
 
! Отговори
До 33- Нали за това преди 6 години
малцинство пишем?Три години в Строителни войски ще им се отразят много добре.А на лицата от женски пол от това малцинство - платено майчинство и детски надбавки само за две деца и то само при условие, че майката е навършила 18 г. и се е осигурявала поне една година. Плюс отнемане и настаняване в социален дом на децата, родени от момичета под 18 г. Щом не ще да учи и е родила - на принудителен труд, за да плаща издръжката на детето в социалния дом.Начини има, управленска воля няма!
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старите баби - комунистки много го харесват тоя, бавно говори да ти се прис*ре, уравновесен е...
38
0
 
5
 
! Отговори
Новата патерица преди 6 години
Костадин Костадинов върна ли субсидията или не му разрешават хе хе хе