Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!

Русия винаги е и ще бъде с България, каза още той
Обновена: 25 май 2017 14:09 | 25 май 2017 13:37, Веселина Йорданова
256
Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!
Снимка: Dnes.bg

Русия винаги е и ще бъде с България, и в този случай също. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров коментира пред журналисти темата за произхода на кирилицата.

Още по темата
Макаров се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, като двамата разговаряха около час. От думите на дипломата стана ясно, че премиерът е повдигнал въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла "от македонската земя".

След разговора с Борисов посланикът каза, че Денят на славянската писменост 24 май е "наш общ празник", като се празнува и в Русия.

"Вчера участвах във всички ваши празнични мероприятия", посочи дипломатът.

"Ще направим всичко нашите отношения да са добри и ще се стремим към това", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не обича предатели и продажници без чест и родина.Прав ви евроатлантически път, съвременни еничари.
170
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куфражистът, защо не погледнеш цимента на Русия, дето се е ширнал на два континента и" калта" на Балканския кръстопът, дето всеки гледа по-бързо да изгази.500 години руснаците са градили империя, докато нашите деди са били провинция на Османската империя и в момента, в който са освободени, са се хванали гуша за гуша.Нямам нито една причина да уважавам това комплексирано, предателско и алчно племе наречено от един от поетите "вълци и кози", същият изгорен от сънародниците си в училищна пещ.
169
5
 
41
 
! Отговори
До 186 преди 6 години
България няма да е пълноправен член на ЕС, докато е пълна с путински талибани!
168
2
 
42
 
! Отговори
До 183 преди 6 години
Не споменавай Г.Димитров! Това е все едно да хвалиш Хитлер или някой масов убиец! Г.Димитров е най-големият предател в новата ни история! Предал род и родина!
167
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли още неграмотни дето не знаят ,че Солун е най-големият град в Македония?
166
1
 
39
 
! Отговори
До 180 преди 6 години
Точно така - писменост, религия и език! Това е дарението от България за Русия!
165
6
 
35
 
! Отговори
до Камен преди 6 години
Да Г.Димитров е от македонската общност на България и затова ,но и Санстефанска България не забравяй ! Отнеха ни я благодарение на Германия,Великобритания,Франция ...
164
1
 
37
 
! Отговори
да преди 6 години
Време е да ограничим издаването на визи и допускането на руски агенти и криминални елементи в България !!! Посолството им да се намали наполовина и да се контролира сериозно намесата на Русия и действията и с платените *** !!!!!!!
163
1
 
39
 
! Отговори
До 77047 преди 6 години
Путин е загрижен единствено за собствените си банкови сметки!
162
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България дава на Русия : писменост,религия и език ! Това е цимента,който слепва в една нация миш-маша от славяни,татари,викинги,казаци,фини,местни блатни твари и още стотици народчета обитаващи тези земи,които не са имали нищо общо помежду си.
161
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 152: "СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ,ПОВТАРЯМ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ."Солунските братя, Повтарям - Солунските двама братя, а не "македонските двама братя" !
160
0
 
34
 
! Отговори
До Щерев преди 6 години
Само за малко през ВСВ благодарение на немската армия!
159
0
 
33
 
! Отговори
77047 преди 6 години
Защо имам усещането, че Путин е по-загрижен от нашите bg upravnitsi за бъдещето на кирилицата?! Останалото е прах в очите на все по-неграмотния народец.
158
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе *** ли сте? Азбуката е дошла от Солун и Охрид. Това са градове в географската област Македония. (македонски земи), никъде не се казва от държавата бивша югославска македония.
157
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 142 и сие:Например всички либийци ся в една държава, но са от различни племена, всички сомалийци са в 3 държави, всички бивши граждани на Османската империя живеещи на Балканския полуостров са от област Румелия, но след Освобождението по исторически и родов признак са в различни държави.Всичко тече, всичко се променя...По-важното е, че хората, които искат децата им да са българи и да живеят в държавата България са много малко.Иначе няма лошо да се гордеете с историята от 10 век.
156
4
 
35
 
! Отговори
До Вижте сега преди 6 години
Виждам и уважавам руснаците и техният избор. Но не уважавам джуджето кагебист, отявлен престъпник , крадец и убиец. Точно руснаците ще му поискат сметката след време, не друг.
155
3
 
36
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
ПАК ЩЕ ПОВТОРЯ И СЕ ПЛЮНЧЕТЕ КОЛКО ИСКАТЕ , СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ. А СОЛУН НИКОГА НЕ НЕ БИЛ БЪЛГАРСКИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИКОГА .
154
0
 
32
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 142,Как кой ве- тези, срещу които ген. Вазов е вовал в същата тази Македония- разни франсета, англета и тем подобни наглета! Същите тези, на които днес се кланяме и възхищаваме!
153
5
 
36
 
! Отговори
камен преди 6 години
Сталин принуди Г.Димитров да приеме отнемането на Македония , сега Путин защо продължава с това , като можеше поне да премълчи , като всеки разумен политик !
152
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Альоша ваш ама цимента наш". Кой първи ги е приел от Великоморавия възприел тяхната азбука? Още македонците не са ви налазили царете и князете и така ви отърва. Св. Македон , по-малък брат на бог Баш Македон, е написъл македонската азбука.