За кирилицата и още нещо! Посланик Макаров при Борисов

Срещата между двамата е планирана, уточниха от МС
125
 За кирилицата и още нещо! Посланик Макаров при Борисов
Посланик Макаров в МС. Снимка: Dnes.bg

Руският посланик Анатолий Макаров дойде за среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Срещата между двамата е планирана, уточниха от МС. На нея ще бъдат обсъдени теми от взаимен интерес за България и Русия, сред които традиционно са енергийните въпроси.

Още по темата

Очаква се обаче в разговора премиерът Борисов да постави въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла в Русия от македонска земя при срещата му с македонския му колега Георге Иванов.

Думите на Путин бях коментирани почти веднага от Борисов, който изтъкна, че важното е, че 300 млн. души пишат на кирилица, а не "кой откъде е минал".

При влизането си в МС Макаров отказа да коментира темата пред журналисти.

Вероятно на разговорите двамата ще обсъдят и плановете на правителството ни да намери частен инвеститор за АЕЦ "Белене", както и възможността едното разклонение на "Турски поток" да минава през България и да захранва планираният газов хъб "Балкан".
 


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
СССР и Россията започнаха да наказват "братска" България от момента в който не ги послушахме и решихме да се присъединм към НАТО и ЕС. Затвориха пазара си и започнаха да ни наказват за непослушанието.
Вече две десетилетия ни гледат на кръв!
103
6
 
3
 
! Отговори
Вики преди 1 година
Путин просто каза истината.
102
3
 
3
 
! Отговори
До Питам преди 1 година
Отговарям: масовият американец е на примитивно мисловно ниво - зле образован, може да прави само това, на което е обучен - Brick in the Wall! Руснаците се най-четящият народ в света. В трамвая, тролея, метрото всеки вади книга и чете, а не досажда на околните. Щатите имат над $20000 млрд външен дълг и не им пука, защото няма да го върнат! Американците купуват мозъци, от Русия - изтичат. Сигурно не е от много богат живот, но те се справят с всичко - вече правят това, което до вчера не можеха.
101
2
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 1 година
" За кирилицата и още нещо". За Българо- руската ' дружба' и още нещо :
Руснаците тук, от битово до най- високо държавно ниво винаги са посрещани с широко отворени врати. Ама много широко отворени? Друга такава история в Европа няма. С деиствия,писания и изказвания Русия работи против това; против себе си работи. Москва явно не знае какво е тук, на Балканите да предизвикаш омраза! Свършване няма. Нещата натам отиват и за това виновни са единствено руснаците.
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да проветря главите на ура-патриотите ще им кажа, че днес ние пишем с руската графика на кирилицата, европеизирана от Петър Велики и после Академията. Друго - в съвремeнния български има поне 15 % руски думи, навлезли чрез просветени българи
през XIX и XX век. По същото време там са получили образованието си поне 60-70000 души. Така, че Русия е върнала на България много от полученото. И това заздравява нашата обич и дружба! Мекеренцата ни се търкат с керемида от това, най-много да се протрият
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна лъжа е, че сме дали на русите (на тези, дето сега им викаме украинци, всъщност, разберете се сами!) вярата. Християнството и там е дошло направо от Византия! Това с Киприан и Цамблак е няколко века по-късно. Книжовността, преведените на старобългарски свещени книги действително е заслуга на България! Оттам и старобългарският е повлиял на староруския, с който и без това са били близки. Бил е аналог на латинския за Западна Европа. С това можем да се гордеем!
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейските санкции доведоха до големи загуби за българските фирми.Защото руския пазар е наблизо и руснаците купуват земеделска продукция от нас.Никой не ни обезщети от ЕС.
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бла Бла си ти.Сега чакай хъб от турците и се моли да е евтино.
96
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 104 Забравяш европейските регулативи и правила,които България се е задължила сама и които Русия грубо нарушава,да спазва при договора си за членство в ЕС.Останалото е бла,бла.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проектите не се осъществиха защото нашите вдигнаха пушилка в ЕС.А пушилката я вдигнаха защото нашите не се разбраха за фирмите си които щяха да крадат.
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До рускиня до 87 до 91 В САЩ има две кръстовища на български писатели,а в Русия нито едно.По слечай 24 май,американското посолство излезе с видео,в което американските служители рецитират Ботев на български език и поздравяват България за нейната история,докато в същото време,Путин разпалва македонизма и антибългаризма с изказването си,че славянската писвеност била дошла в Русия от "македонските земи"?!
93
3
 
5
 
! Отговори
БГ преди 1 година
До рускиня до 87 Крепостни, вечно сме ви благодарни! А вашата благодарност къде е?
Това, че ви направихме хора, дадохме ви писмена, дадохме ви православие, другата ни държава ви спаси от татарите. С огън и меч платихте и покровителите си унищожихте.
Как да ви помогнем? Готино ли е да умират синовете ви в Сирия за американски интерес, или да се продават момичетата ви с цел брак с чужденец? Писано е в евангелието, че доброто дърво дава добър плод, лошото лош.
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен98 Напротив,Газпром се гаври с България,като налага рекет,най-скъп газ и упражнява политически натиск у нас,затова,тези проекти не се осъществиха и няма да се осъществят по този начин.Това ли дава право на полуграмотният кагебеец Путин ,да зачерктва българската история?Така мислят само безродниците от БСП и компания.
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги гледайте какво приказват,а какво правят!И онез на запад,и онез на изток.
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** 95 Може,ама не.В прав текст интригантът Путин ,заяви на среща с президента на БЮРМ,който подкрепя сърбомската,антибългарска истерия в Македония,диктувана от Москва и Белград,че славянската,т.е. старобългарската писменост,идвала от македонските земи.Как това е можело да стане,без знанието и съгласието на българския цар Борис IПокръстител,като Македония е била тогава в пределите на българската държава?
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ф.Е. Джержински
ДЗержински, умнико! Много съм любопитен как ще постъпите с руските паметници? Как? Как? Как, какани мижитурки!
Га се гаврехме с Бургас - Александруполис, с Белене, с Южен поток ви беше гот: "Натрихме им муцуните!". Га ви показаха мястото в ъгъла, що ривете? Откъде-накъде си присвоихме Св.Св. Кирил и Методи? А тази ваша реакция не е ли национално предателство? Македонците не са ли българи?
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че е само Макаров, защото ако беше и Калашников;)
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До рускиня до 87 да 91 В центъра на Москва руснаците държат мумията на Ленин,непогребването е голям грях и престъпление,спиред християнството,особено православието.Това е едно от доказатествата,че руснаците са азиатски варвари.
86
5
 
12
 
! Отговори
ТИМ преди 1 година
Путин се изрази абсолютно точно! Той не напразно спомена "македонски земи", а не "страна" или "държава"! Може тези земи да са били български, може и Солун да е бил български, но сега не са! Вместо да се сърдим на този и онзи, че казва нещата с истинските им имена, да си бяхме опазили границите на родината!
85
11
 
8
 
! Отговори
Питам преди 1 година
До рускиня до 87 Руснаците не били на примитивно ниво.....А на какво са?Я ги сравни с американците и ще видиш че Америка е в друго измерение.