Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!

Русия винаги е и ще бъде с България, каза още той
Обновена: 25 май 2017 14:09 | 25 май 2017 13:37, Веселина Йорданова
256
Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!
Снимка: Dnes.bg

Русия винаги е и ще бъде с България, и в този случай също. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров коментира пред журналисти темата за произхода на кирилицата.

Още по темата
Макаров се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, като двамата разговаряха около час. От думите на дипломата стана ясно, че премиерът е повдигнал въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла "от македонската земя".

След разговора с Борисов посланикът каза, че Денят на славянската писменост 24 май е "наш общ празник", като се празнува и в Русия.

"Вчера участвах във всички ваши празнични мероприятия", посочи дипломатът.

"Ще направим всичко нашите отношения да са добри и ще се стремим към това", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
45
 
! Отговори
До 99 преди 6 години
Говориш пълни глупости.Истината е,че по време на турското робство красиви българки са били продавани в Авганистан от турците за робини,но за това малко се знае.Така,както са отвличали малки момченца за еничари.А ние сме си живели тук,това е земята,част от римската империя,населявана предимно от прабългари и славяни.Нашите антропологични белези са най-близки до срубските,унгарските/македонските са си наши/италианските.Това не е била пуста земя,на която Аспарух пръв е забил копието.
110
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Бойко, лош матерял не си знае историята. И не знае че Солун е най-големият град в Македония.
109
12
 
37
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Прабългарите са тюркско номадско езически народ създал много проблеми на Византия и в крайна сметка опитомен чрез силово налагане на християнството. Понеже прабългарите са диваци на коне са претооени от многобройните славяни.
108
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада и демокрацията са виновни, ... че Путин мрази България ...(което е самата истина всъщност) ... и добре, че е така защото ако Путин започне да ни обича спукана ни е работата.
107
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истина е за съжаление и Охрид и Солун не са български сега..И Гърция или Византия си иска Константинопол но като е турски може само да протестира и да се ежи пред компютрите че сега е потурчен и се казва Истанбул.
106
4
 
40
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 64,Чакай сега, първо пропастта помежду ни почна да я копае първо Костов, след това и Плевнята доста усърдно я копаеше, а сега изведнъж, заради някакво целенасочено изказване на Путин, прехвърлихте всичката вина за "изкопаната пропаст" между българи и руснаци на него! Не чакайте путин да се извини за това си изказване! тези му думи, погледнато от географска гледна точка, са верни, но те имат и цел и контекст! Контекста е- "изгубихме вече търпение да се занимаваме с България!"
105
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На руснаците и сърбите им дай само земи и итеритории..Путин-гладна кокошка,просо сънува,дощяла му се "македонска земя".
104
8
 
38
 
! Отговори
Дедо Венго преди 6 години
Нас могат да ни наричат лош матриал, да ни дават по 500лв заплата а на бабите по 200лв пенсия, да ни пълнят с амуджи, но когато някой се опита да ни вземе буквите, него го ненавиждаме. Въпреки че не четем книги, пишем на шльоковица и се увличаме по чалга, българската писменост е нещо свято за нас. Затова гн Путин внимавай в картинката, че още не те е сполетяла нашата поличба. Вземи си думите и се извини, че ти се пише лошо.
103
2
 
38
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
До 80А, преди робите на Византия и Рим марсианци ли са живели ?!? Писнало им от земята, качили се на летящите чинии и оставили тази плодородна земя без население в угода на руската пропаганда ?!?
102
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 100 Живеем в 21 век драги,еврото сега е основната монетна единица в ЕС.Тя не отнема нашия суверенитет,напротив.Това не се отнася до страни от Третия свят,като Сърбия,Русия,БЮРМ,БИХ,Албания,Косово.Някога средновековните български владетели са търгували с останалия свят,със стоки,или злато.
101
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сте неграмотни и Солун и Охрид са в Македония. Няма никаква грешка. Друг е въпроса ,че една измислена държава си е присвоила името на гръцка провинция.
100
3
 
47
 
! Отговори
Just Man преди 6 години
Моля тогава Руския посланник да поднесе извенията си, като Путин също излезе и се извини официално, и да каже "Братя българи, извенете ме, аз просто не си довърших изречението, а именно, че азбуката ни е дошла от македонските земи, които по това време са били част от Българското царство".Ей това е достатъчно и случаят ще бъде забравен :)
99
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук спорим за глупости,а не обръщаме внимание,че някои еврочиновници и българските им *** се опитват да ни набутат в еврозоната,да приемем еврото,за да стане най-бедната страна в Европа още по-бедна.Това е по-важния въпрос в момента,а не кой какво е казал.
98
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прабългарите са избягали от Афганистан за да се спасят от кланетата на китайците и турците но на балканите ги посрещат ромеите.
97
4
 
40
 
! Отговори
К. М. Ч. П. преди 6 години
Ама разбира се , че не ,,бърка" др. Путин.................Това руско човече е под всякаква критика..... Гледа да ни унижи. Именно ....Циничен е и отмъстителен. Брат с брата се разбират и си прощават, но този е ОТМЪСТИТЕЛЕН и ЦИНИЧЕН. Какво ли да очакваме от бивш некадърник в КГБ? Нищо добро.Такива са си от 1917 г.А някои дефилират със портртета на Сталин. Старчески емоции.............
96
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беличките лоени топки от снимката,да си обират партакешите и обратно в Русия.
95
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония си е българска все още макар част да е вече гръцка и албанска и управниците са със Сърбия.
94
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен До 79 Грешиш,България е държава с независима църква много преди Свещената Римска империя.
93
7
 
37
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До АнонименРАЗБИРА СЕ ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ЗЛЕ НАПИСАНО ОБРЪЩЕНИЕ НА ПУТИН КЪМ МАКЕДОНЕЦА И МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ИМА ИЗВИНЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ПУТИН
92
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руснaците сa нaглaсгaн, всичките им комшии ги мрaзят, товa не е случaйно! Политикaтa нa русия от векове е грaбителскa, товa им е от генчето- тaтaрското! путин и бaндaтa му в кремъл бихa окупирaли и Бългaрия, подобно нa Укрaйнa, шубето обaче си имa име- СШA и ВAШИНГТОНЕ...