Борисов вече се разсърди: Армията ни само изтребители ли е?!

Ще купуваме нов, когато сме готови, отсече премиерът
259

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти по темата за модернизацията на армията ни.
Още по темата

"Тази армия само от изтребители ли се състои? Преди една година президентът Радев като командващ на ВВС казваше, че МиГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 28-а година. Нали това са негови думи? Затова тогава, изпълнявайки неговите желания, разчитайки на неговата най-висока компетентност в тази тема, одържавихме миналия петък "Авионамс", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че ще бъдат вложени още 15 млн. лв. в завода "да го дооборудваме и да може всякакви ремонти на МиГ-29 и Су и на хеликоптерите ни да бъдат правени там".

"Когато всичко това завърши, а това са десетки милиони, още военният министър не ми е докладвал как така за 1 месец толкова бързо избраха "Грипен", след като бяха сменени всички военни експерти", заяви Борисов.

В отговор на въпрос в Брюксел вчера за възможно преразглеждане от правителството на проекти за модернизация на Въоръжените сили, президентът Румен Радев беше категоричен, че ежедневната смяна на позиции и приоритети не работи в интерес на сигурността на България.

"Има решение на парламента и когато тези решения се подкопават от други институции, това означава, че подкопаваме изобщо институционалността в България. Очаквам наистина сериозен дебат по тези важни теми", заяви държавният глава.

Днес Борисов коментира, че вместо да се създава някакво напрежение,"правилното е да се съберем и да кажем, че разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника". Премиерът каза, че е чувал президента за всичко да говори, че трябва да се повишат възнагражденията.

"Освен това, ген. Боцев казва, че сухопътните войски са в окаяно състояние и за тях трябва. Адмиралите казват, че нямат кораби и ги заливат с бетон, за да не потъват подовете. И за тях трябва", посочи Борисов.

По думите му тези неща ще бъдат обсъдени на предстоящия КСНС във вторник. Според него обаче "самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили". Борисов посочи още, че за военните трябват милиарди и трябва да се каже кое се спира и "всички да понесат отговорност за това".

Според премиера "самолетите трябва да са последни".

Бойко Борисов инспектира новата сграда на Софийския районен съд. Той посочи, че обществото очаква справедливост от магистратите.

Премиерът каза още, че те са сред най-интелигентните хора и за него е най-важно да седнат и да работят в полза на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко всяко мнение на Боце е предпоследно, инаече и двата варианта последните модификации на Ф-16 и Грипена са подходящи за нас но тия циркове се играят заради комисионната, явно рашъните са му дали повече пари та да държи МИГовете още 10-15 години
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДСЗагубите от двата USA теца са 700 млн. $ на година.па ако накарат Лукойл да даде некой лев от печалбите си може да си купим цял самолетоносач барабар със самолетите :)
66
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов им направи автомагистрали, а те сега искат самолетчета !!!
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си харчете парите за самолетчета, че зимата ще ви хване "Грип`ена" защото пак няма да можете да си платите парното !
64
5
 
3
 
! Отговори
главния преди 6 години
Московец си го заслужил и затова реагирахме с възмущение. А по плюването спецялисти са троловете.Тука случая е същияАбе да питамТроловете, да не им пресъхват устата от толкова плювни само водка ли лочат или и друго?
63
4
 
13
 
! Отговори
е недейте го преди 6 години
Тормози БокоНе видите ли как му се е набръчкало челцето малко. И как му треперят устета.Ше си изпусне пак нервите. Ше се скрие пак в правителствена болница. На наша издръжкаИ кой ше ни ги строи тогава магистралите.Кой ше ръси мъдри мисли. Дето всека втора дума е Аз.Мъка
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам на Боко,купувайки старите Ф16,само той да лети с тях,но да не рискува живота на българските пилоти,само за да угоди на американските си приятели.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНаистина ф-16 се произвежда от много време и все още се произвежда, последните модификации нямат нищо общо с първите, на практика последните модификации правят ф-16 в 4+ поколение, най-голямото предимство на ф-16 е че той е много разпорстранен самолет, летателния час е с най-ниска себестойност, затова в армиите които го използват летците са със значителен летателен опит
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 112"тук ф-16 е безспорен лидер"В България безпорен лидер във вземането на решения е руското посолство, така че ще бъде Грипен и толкоз. Аз съм говорил с Радев и Макаров и двамата са за Грипен.
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- подходящи за нас са Юрофайтер, Грипен и последните модификации на ф-16 Block 50/52, от тях най-скъп е Юрофайтера към 75-80 млн. долара, Грипена е към 50 млн, последната модификация на ф-16 е малко по-евтина от Грипена, хубаво е да се взима в пред вид и разходите за подръжка, тук ф-16 е безспорен лидер, защото се произвежда в много страни от Холандия до Япония и Ю.Корея, от друга страна пък Шведите предлагат и машини под-наем и сериозен местен съпорт
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви трябват изтребители,не ви трябва войска,не ви трябва дори ограда на границата.Амна то верно не ни трябват,щом сме се превърнали в разграден двор и който откъдето си поиска влиза в тази държава,само не може да излезе от нея.Пазим си мигрантите като зеницата на окото и не им даваме веднъж влезли да мръднат от тук.Т.е.само излизането им е проблем,не и влизането.
57
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Борисов просто не може да търпи по умни от него.Той трябва да е най-най и всички отдолу да му се кланят и подмазват.Харесва му да демонстрира превъзходство.Затова и ще прави сечено на Радев.Вижда конкурента и веднага реагира.Сега ще се излее такава помия по Радев от платени клакьори.Но Радев ми изглежда стабилен и уравновесен човек.Ще видим как ще приключи тази битка.Народа харесва Радев,Борисов го харесва слугинажа му.Ако посегне на Радев,народа ще го разкара.
56
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От истребителите и шведите няма рушвети за това толкова нерви изразходва великият манипулатор ББ.
55
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи досега не можахте да отделите няколко десетки милиони за ремонтна база,но 2 милиарда за саниране не ви бяха никакъв проблем.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашата армия трябва да е нещо средно между тази на Израел и тази на Швейцария.
53
1
 
8
 
! Отговори
дърто комуне преди 6 години
До Анонимен 84Седнал си да сравняваш Филип Димитров с бай Тошо,така ли!?Извинявай за въпроса,но ти от къде се обаждаш,от Курило ли,или от Карлуково!?
52
3
 
4
 
! Отговори
кашик преди 6 години
Повтарям за невежи:Авиацията няма никакъв шанс в съвременна война. Там където се инсталират ПРО`та /независимо чие производство/ и птичка не смее да прехвърчи !Капито !?
51
2
 
0
 
! Отговори
Katp love dive преди 6 години
Bg sana rodnicite sa izstrebiavat ideal no i bez samoul leti...za kvo sa im samouleti? Stigat im matori i beemfeta aouidikuh atro...i ombi ima za utilizirvane ohooouu...
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много *** и много зависим човек !
49
2
 
14
 
! Отговори
а де преди 6 години
А държавата само от тъпоъгълен Премиер ли ще се "ръководи"?!