Борисов вече се разсърди: Армията ни само изтребители ли е?!

Ще купуваме нов, когато сме готови, отсече премиерът
259

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти по темата за модернизацията на армията ни.
Още по темата

"Тази армия само от изтребители ли се състои? Преди една година президентът Радев като командващ на ВВС казваше, че МиГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 28-а година. Нали това са негови думи? Затова тогава, изпълнявайки неговите желания, разчитайки на неговата най-висока компетентност в тази тема, одържавихме миналия петък "Авионамс", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че ще бъдат вложени още 15 млн. лв. в завода "да го дооборудваме и да може всякакви ремонти на МиГ-29 и Су и на хеликоптерите ни да бъдат правени там".

"Когато всичко това завърши, а това са десетки милиони, още военният министър не ми е докладвал как така за 1 месец толкова бързо избраха "Грипен", след като бяха сменени всички военни експерти", заяви Борисов.

В отговор на въпрос в Брюксел вчера за възможно преразглеждане от правителството на проекти за модернизация на Въоръжените сили, президентът Румен Радев беше категоричен, че ежедневната смяна на позиции и приоритети не работи в интерес на сигурността на България.

"Има решение на парламента и когато тези решения се подкопават от други институции, това означава, че подкопаваме изобщо институционалността в България. Очаквам наистина сериозен дебат по тези важни теми", заяви държавният глава.

Днес Борисов коментира, че вместо да се създава някакво напрежение,"правилното е да се съберем и да кажем, че разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника". Премиерът каза, че е чувал президента за всичко да говори, че трябва да се повишат възнагражденията.

"Освен това, ген. Боцев казва, че сухопътните войски са в окаяно състояние и за тях трябва. Адмиралите казват, че нямат кораби и ги заливат с бетон, за да не потъват подовете. И за тях трябва", посочи Борисов.

По думите му тези неща ще бъдат обсъдени на предстоящия КСНС във вторник. Според него обаче "самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили". Борисов посочи още, че за военните трябват милиарди и трябва да се каже кое се спира и "всички да понесат отговорност за това".

Според премиера "самолетите трябва да са последни".

Бойко Борисов инспектира новата сграда на Софийския районен съд. Той посочи, че обществото очаква справедливост от магистратите.

Премиерът каза още, че те са сред най-интелигентните хора и за него е най-важно да седнат и да работят в полза на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Бочко пак са му дръпнали ушенцето от щатското посолство...
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армията е на всички ни, искаме итребителите час по скоро, а тоя да си дава оставката и да се сърди в къщи пазърлъци на пазара в Банкя.
86
0
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До БобиТоз редник без подкрепата на ВВС, ракетни и артилерия, го пиши размазано "кюфте". А ние нямаме като руснаците излишна жива сила, на която да плащаме, без никаква ефективност в един реален бой, в който вражеските ВВС просто ще изравнят позициите й със земята.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да,защото редника не може да купи кукла за 180лв.и се налага да краде от колегата си
84
1
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
***! Ние нямаме армия, гусин Тиква, но поне да имаме изтребители и след това ракетни войски, защото в съвременният бой, първом те влизат в действие. Ясно е, че някой хамеригочки сенатор е скръцнал за Ф 15, затова сега купуването на "Грипен" ще бъде провалено от ГЕРБ, ей с такива финтове, хватки и измятания, типични за стила на управление на Борисов. Разсърдил се... А кръвно няма ли да вдигнеш?
83
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Не е редно да се дават милиарда за самолети, а редник в армията да взема 800 лв. заплата. Увеличените разходи за отбрана е добре да се насочат към мерки целящи да се запълни числения състав на армията и модернизация в области къде можем да произвеждаме въоръжението. А не да храним руските, американските или шведските фирми.
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдебната власт е с най-големите разходи на човек от населението в Европа.Резултатите са никакви. Ако повечето хора разберат какви заплати вземат нашите магистрати, ще им стане много зле.Айде стига Борисов.
81
2
 
9
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
А може би според Борисов най-важни са пожарните автомобили?
80
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 6 години
Щом слънцето се е разсърдил,да подава оставка,и октомври нови избори.
79
0
 
5
 
! Отговори
чичо-дядко преди 6 години
тъй-тъй... а държавата ни само магистрали ли е?
78
0
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
Що е па това " македонски"?Нема такава държава.Нема и да има.Некви бюрми мешат капи с албанците по западната ни граница.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами всъщност е само от изтребители една модерна армия!!! Кво, с лопати ли ще се бием? То, по тая схема китайците да са превзели света, разчитайки само на жива сила!!!! В 21 век изтребители, самолетоносачи и подвадници!
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак президентът е главнокомандващ.И малко уважение към пряко избрания да има Бойко!Освен това на срещата на президентите на НАТО,това е подливане на вода в същия момент.И детинско доказване кой е по-по най
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов,изтребителите най-бързо реагират при опасност,затова са приоритет.Би трябвало поне тези елементарни неща да знаеш.А че армията като цяло е неглижирана години наред,сега ще трябва да я спасявате,а не да харчите милиарди за саниране,за да ви изберат отново.
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последните войни като гледам основно се водят от въздуха.Така че по добре самолети,отколкото пари за сухопътните части.Грипена в класацията на най добрите самолети в света е мисля на 7 място.Което е добър показател.Като се има пред вид че там руските и американските държат по 2 места в класацията.Цената е добра.Признат е в света.Су-35 и Раптора са върха наистина.Но и това върши страхотна работа.
73
1
 
1
 
! Отговори
Uiranov преди 6 години
Ha ha,...vsichki nadpisi na makedonski ezik....:-)
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доктора на всички науки пак дава "компетентно" мнение за неща,от които нищо не разбира.При него водещ мотив е далаверата,а не експертизата на специалистите.
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ двамата са Кремълски агенти + 240 тутманика в НС
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо за новия упраител на Софийска обалст? или за него да мислят във ВИТИЗ :)
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се сетиш,че си готов,вече може да е късно.