Европейско ли е? БСП натопи патриотите с "Heil Hitler" пред ЕНП

Курумбашев иска евродепутатите да реагират на подобни "шеги"
175
Европейско ли е? БСП натопи патриотите с "Heil Hitler" пред ЕНП
Снимка: Facebook

Българският евродепутат Петър Курумбашев заедно с председателя на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела изпратиха писмо до лидера на групата на ЕНП Манфред Вебер във връзка с изявленията на представители на управляващата коалиция, главно от Обединените патриоти, по теми, които те наричат шегички.

Още по темата

Според Курумбашев не бива да се говори по този начин за човешки трагедии. Става дума за снимките с нацистки пози пред символични места на шефа на "Социални дейности" в Министерството на отбраната Иво Антонов и на Павел Тенев, който трябваше да подаде оставка като зам.- министър.

Снимката на Тенев, която се появи в публичното пространство е от преди девет години. На кадъра той позира с изпъната ръка за "Heil Hitler" пред восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Антонов пък е публикувал своя снимка от Военноисторическия музей в София преди няколко години в социалната мрежа Facebook, на която позира с вдигната ръка до германски танк от Втората световна война.

Курумбашев очаква ясно разграничаване от подобни действия от страна на евродепутатите, защото това в България не се е случило.

"Аз очаквах много рязко разграничаване и извинение. Последваха невнятни обяснения за това, че някой, като е бил по-млад, можел и той да си прави подобни "шеги". Ние станахме прекалено толерантни към подобен род изяви. Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер е от Бавария и за мен ще бъде много интересно дали той ще отговори на това писмо и дали ясно ще се разграничи от своите колеги от ГЕРБ, тъй като в подобно поведение няма нищо европейско.

От друга страна Европейската народна партия е известна с това, че успява да преглътне различни лидери и да не коментира тогава, когато те са на власт и когато са от нейната страна. Тук мога да дам примери и със Силвио Берлускони, и с Виктор Орбан. Имам чувството, че не само българската политическа класа е претръпнала към такива изяви, но и голяма част от българския народ, който също може да реагира, когато има такива изказвания. В това отношение сме оставили една "линия“, която не трябва да бъде преминавана", коментира той пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
4
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
До Членска карта 7Регистриран *** на 23.07.2014 г. Изкарваш си самагона от Кутев.А иначе с две магистратури и вагон прочетени книги нямам коплекс от алкохолизирани алитерати.
83
4
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Нинова, озаптявай евреина Станишев, иначе не само няма да спечелиш следващите избори, но няма и да додрапаш постижението си от сегашните, сериозно го говоря. Просто ще си изтегля, лекият капитал, който съм вложил и политате надолу, към датата 9 септември 1944 г., и там може да си играете на "нацисти" и "партизани" колкото искате. С подобна архаика и с надъхване от старите ленти по оста "фашизъм-комунизъм" няма да спечелиш изборите и ще се сгромолясаш като лидер.
82
3
 
6
 
! Отговори
Циник до този с карт преди 6 години
Абе ***, какво ми си се зафраскал? Колегата Джержински ти го обясни като на малоуме - мръсното червено племе, зарази , и прАунуците си с циничните им идеали - живот на гърба, и от кръвта на народа!Как не изпукахте м ца та ви грозна , продажна!
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най ми е смешно чорбарите на кремьл се пишат на анти кумунисти и нападад герб ,, няма по малки букви''.
80
5
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 80Ще се изучава, имайте търпение! Когато съборите и последния завод, когато трудно ще се намират грамотни хора, ще има и отделен урок в училище за времената на индустриална България, България без неграмотни(или поне не повече от 1% неграмотни). Ще е като приказка и мнозина ще клатят недоверчиво глави!
79
5
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До Ф.Е. ДжержинскиЗа да знаеш моя 7 какво значи, трябва да си прочел някоя и друга книжка и то внимателно... Да кажем, че си пародирал и аз не съм много напред в граматиката... Ама, захвани се с нещо друго, пародията изисква интелект, а ти си обикновен гербаджия!
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този с вдигнатата за поздрав ръка, не е избил след 1944 година 30000 българи НО ДАВА ЗАЯВКА С ТАЗИ ПОЗДРАВ ЩО НЕ СЕ СНИМА С СРЕДЕН ПРЬСТ
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години Корумбашев също си направи една "зловеща шегичка",като изплашиха хората с АЕЦ Козлодуй в телевизионното предаване Ку Ку.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП натопи патриотите.А това европейско ли е продажно калемче да подвеждаш с думате,,натопи'' пху . Ревностен антикумунист сьм , сьм за уважение за историята преди 9ти , но тия ако са патриоти аз сьм космонавт. Кой как си иска така да се снима и разбира света но в кормилото сори няма място за тях . Пху намерили кой да защиштават какво кантара ли ви се блокира в порциите за пиците.
75
0
 
7
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
До Членска карта 7Ника ми е пародиен. Фамилията на сатрапа Феликс Едмундович се изписва по три различни начина. Дзержински, Дзержинский, но аз избрах полския вариант Джержински, защото, както е известно поляците за разлика от българите имат правилно отнощение към ***.А, твоя ник е номера на ведомоста за хонорари на Кутев.
74
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "ист": Да не си забравил някоя нула, та вместо 3 милиона да си написал 30000? Не знаеш ли, че концлагерите Дахау, Освиенцим и т.н. ги е създала БКП? Хайде стига г'лупости.
73
2
 
2
 
! Отговори
Бяла Златка преди 6 години
Давайте мои мили ***.Ибещал съм и деги ще има и бело!Драскайте пишете колко сме велики патриоти!
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче, когато испанските конкистадори избват мексиканските индианци, това с нарича цивилизационне процес....ъхм, за да спрат жертвоприношенията, те ще ви избием ние, за да не се избивате вие.И сега мастити учЕни си блъскат главите да разчитат кодексите, забележете, на дивите племена писмената...но това не геноцид...не!ама е европейско...
71
2
 
13
 
! Отговори
ист преди 6 години
Този с вдигнатата за поздрав ръка, не е избил след 1944 година 30000 българи - учени, лекари, земеделци,патриоти, за разлика от бащите и дедите на тези, които клепат и работят против България.
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога най-после престъпленията на комунистическия режим ще се изучават задължително в училище? Тогава Корумбашев нямаше да е депутат изобщо.
69
1
 
8
 
! Отговори
Гюнтер до вАсилев преди 6 години
Не пееендехо,кУрумбашев е оня който започна истерията за,затваряне на аец козлодуй,и после се нагуши от твойте любими ефроейци!!!Още сме тук и помним ниищожество гннъсноо!!
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли споделени пътувиния за други планети? нещо Юбер до Марс или някъде все едно, само не тук...Тук няма хора и скоро няма да се появат...истина ви казваам
67
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Самото заглавие на статията посочва "опорната точка" за коментиране: "БСП натопи патриотите". Така че нека всички изкажат своето възмущение, а ако не се сещат какво да напишат, и едно "комунистите в Сибир" например ще свърши работа. Както казваше героят на Алеко Константинов "Какво ще му приказваме много-много. Напсувайте опозицията, па вер селям".
66
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убеден съм, че всеки който се прави на съдник на човека който е вдигнал ръка за поздрав е правил много по-големи грехове обаче ги крие
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекаленият светец и Богу не е драг. Та така. Снимките са ни проблем, станали сме толерантни, А ЗАЩО НИКОЙ НЕ САКАЧА КАТО УЖИЛЕН, КОГАТА ХОРА УМИРАТ ОТ ГЛАД И СТУД В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ, ЛИЦЕМЕРИ?!Лицемери сте! На вас не ви пука за холокоста, но защо пък да не направим политика от това.Политиката е най- древната проституция ис най-скъпите прости...И това требва да спре! Всички сте маскари.ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВАС.