Щайнмайер към Борисов: Европа и България имат нужда от вас

Двамата обсъдиха двустранните отношения на среща в Берлин
6 юни 2017 21:30,
95
Щайнмайер към Борисов: Европа и България имат нужда от вас
Снимка: Правителствената пресслужба

Европа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат нужда от Вас, България има нужда от Вас. С тези думи президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер се обърна към министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата им в Берлин, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Щайнмайер поздрави премиера Борисов за третия му мандат начело на изпълнителната власт в страната и му пожела успех в отговорната му работа през следващите четири години. Двамата се съгласиха, че от взаимен интерес е да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между България и Германия.

"Високо ценим отличните и приятелски отношения с Германия", изтъкна премиерът Бойко Борисов. По думите му интензивният двустранен политически диалог е ясен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от взаимен интерес.

Българският министър-председател добави, че страната ни ще продължи да разчита на германския опит и ценна подкрепа в приоритетни за България области. Той даде за пример важни теми като подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС, сигурността и охраната на границите, инвестициите и дуалното образование.

Премиерът Борисов благодари за разбирането и солидарната подкрепа, която България получава от Германия в рамките на партньорството в ЕС и в НАТО. Той специално акцентира върху усилията на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген.

"Убеден съм, че добрите отношения между България и Германия, в духа на традиционното приятелство и споделените европейски ценности, допринасят за реализирането на общата цел - изграждане на силна, стабилна, просперираща и обединена Европа, която да отговори на очакванията на гражданите и успешно да се справи с предизвикателствата", каза още министър-председателят.

Президентът Щайнмайер прие българския премиер в двореца "Белвю", който е една от най-известните сгради в Германия, а паркът му се причислява към най-красивите градини. Дворецът подслонява и първия музей за съвременно немско изкуство. От 1994 година "Белвю" е първото седалище на Федералния президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западняците се държат като група от бройлери, водени от сляпа кокошка
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Утре официалното посещение на Борисов в Германия продължава със среща с канцлера Ангела Меркел."Сигурно тя ще му каже, да вкарва колкото се може повече бежанци, предимно мюсюлмански араби. През пътя им към Германия. Тя много ги харесва като манталитет и им съчувства, как страдат в родните им държави. Почнаха да ми текат сълзи, като си помисля, на какви страдания са изложени мюсюлманските араби
31
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички му се подиграват.
30
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Превеждам от немски: "Германия има нужда от вашия глас, за да поддържа мнозинството си и са продължи да диктува събитията в ЕС, но с радост ще ви изолираме във втората скорост, когато въведем с вашия глас политиката на две скорости. Доволни сме, че ни слушате и изпълнявате всяка наша дума, без да роптаете за вашите интереси. Още повече бихме де радвали да ви въведем в еврозоната възможно най-бързо, за да ни помогнете и вие с финанси в изплащането на гръцките дългове."
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо лицемерие, после ще ни критикуват за липсата на съдебна реформа и какво ли още не, но Тиквон го галят по главата сякаш той и гроб нямат нищо общо с тия неща.
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То бива дипломатичност, бива, но това е предозиране.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Тиквен! В един ден и френския и немския президент, а утре върховна среща на Б7... в очакване сме на многомилиардната сделка за износ на стабилност
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До една годинка очаквайте и правителство Борисов 4
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а германските фондацийки - всичките му там зайделовци, майделовци и н'ам си още какви немат ли нужда от него, та да си приберат най-накрая запъртъците...зер тука вони, та вече се не трае
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ponti 30Това е законно избрания премиер. Ти какво искаш повече?
23
2
 
7
 
! Отговори
питанка преди 6 години
Кажете ми поне един факт от българската история за който някоя от западните държави да е помогнала да се реше в наша полза?даже напротив помогнали са да ни поробят затрият бомбардират и накрая да ни изрежат границите!Е ? И вие чакате от тези *** да ви помогнат с нещо ?Просто забравете.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Европата е опряла до нашият еднокнижен вожд.... явно сериозно го е закъсала. Ние и без това сме си зле, така че им го подаряваме с всичките му салтанати... даже с внучето и една кофпомпа като бонус.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако продължаваме да стоим,като стадо метиляви овце,в недалечно бъдеще няма да бъдем даже и стадо ,а единични екземпляри,контингент на еврокланиците!!!Ама,на кого ли всъщност "говоря"?
20
8
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ВИЖДАТЕ ЛИ КОЙ Е ДЪРЖАВНИКЪТ.
19
2
 
14
 
! Отговори
гастарбайтер преди 6 години
По определение ''инвеститор'' е субект, който открива нови работни места, нов производствен сектор или общо казано някой, който налива външни ресурси в даден икономика.Е! Всички т.нар. инвеститори просто откраднаха основните потребителски сектори - хранителни вериги, ток, вода, телекомуникации. Къде е инвестицията?Налице е само едно престъпно източване на кръвния ресурс на държавата.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА ! Юнкер беше пиян. Този явно е напушен. Боже, какви пропадняци управляват Европа, Боже !Боже! Защо не даде властта на наш'те соц-другари! Защо така Боже!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАк без баце ве еййй?????БАцко може всичко-пожарникар,кмет,3 папи,банки фалирали..алоу без баце не може
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щайнмайер пуши крекинг и после вижда вместо ББ баба Меркел. ..затуй вика "незаменима си"
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От такъв рафниран слуга на много господари,разбира се,"Еврропа" има нужда!А от вас,рафинирани евроовце,помислете си,дали "европа" има нужда или ви готви за заколение?!Разровете се малко сред малкото останали гънки в "мозъка" ви и особено тези,учили История на времето,колкото и изкривявана да е била,и изровете макар и един исторически факт,когато тази "Европа"(западна),да ни е сторила някакво добро,освен да се е стремяла да ни унищожи!Защо и мислите,че сега нещо се е променило?!
14
4
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Юнкер беше пиян. Този явно е напушен.Боже, какви пропадняци управляват Европа, Боже !