300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни

Москва поиска фериботна линия до българското Черноморие
201
300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни
Снимка: БТА, архив

През това лято на летищата във Варна и Бургас ще пристигат ежедневно над 20 чартърни полета от Русия. Това каза днес посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров, в обръщението си към участниците във Форума на побратимените български и руски градове, който се провежда в комплекс "Златни пясъци".

Дипломатът уточни, че през миналата година в нашата страна са почивали близо 600 хиляди негови сънародници. През настоящата се очаква броят им да нарастне с около 40 процента, предаде БТА.

Дипломатът посочи, че би било добре да бъде разработена фериботна линия между Русия и българското Черноморие. По думите му това ще даде възможност на сънародниците му да пристигат тук с личните си автомобили и да обикалят и вътрешността на страната. Макаров каза още, че би било хубаво да бъде открита и чартърна авиолиния между Самара и Варна. По думите му същото е валидно и за линии между руски градове и Пловдив, особено през зимата.

Макаров посочи още, че с българското министерство на туризма активно се обсъждат нови атрактивни маршрути за руските туристи. Акцент в разработването на проектите са културно-историческият, поклонническият и СПА-туризмът.

Министърът на туризма Николина Ангелкова допълни, че над 300 000 имота у нас, основно по Черноморието, са собственост на руски граждани. По думите й техните посещения не влизат в статистиката за броя на туристите от Федерацията, които са почивали в България.

Министърът каза, че предстои заедно с посланик Макаров да направят обиколка на Черноморието. Двамата ще разгледат и възможностите за детски лагери.

Има 62 двойки побратимени градове от България и Русия, посочи председателят на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова. По думите й този тип партньорство отваря врата за развитие на нови инициативи и обмен на добри управленски практики. Чавдарова посочи, че през последните 10 години туристическият характер на тези побратимявания е преодолян и отношенията са добили чисто прагматични измерения.

Според посланик Макаров тези партньорства помагат много за задълбочаване на цялостното сътрудничество между България и Русия. По думите му те са своеобразна народна дипломация, която помага двата народа да се сближават.

На срещата днес бяха подписани споразумения за сътрудничество между Павликени и Стародуб и Аврен и Гусь-Хрустальний. Домакинът на форума - Варна, удължи партньорствата си с Новосибирск и Новоросийск с по още пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен142Защо вместо да се занимаваш с непосилни за теб теми, и да обиждаш , не се подготвиш за най-важното за теб събитие за годината?Утре и охрана ще има на шествието ви? А за оръжието-не позна.повече проценти са.И Русия ни е давара противовъздушни системи, че и стратегически ракетис малък обсег. Но, твърде си малък, за да го помниш, а аз съм виждал и как ги режат дори, по заповед на НАТО.Защо не ни дадат НАТО аналози сега? КОЙ КОГО ОКУПИРА И ОБЕЗОРЪЖАВА?
126
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
147, а защо не цитираме как руския агент и гражданин Димитров е искал да даде на Тито и Пиринска Македония? Или трябва ти да ни казваш от къде да почнем да изброяваме руските гадости и предателства? Русия е инициатора за създаването на македонска нация и пряк и индиректен извършител на десетки хиляди убийства на българи във Вардарска Македония. Или сигурно тези хора са се самоубили? Или сега ще извадим другата китара и ще попеем как те са били виновни и са били натовци може би?
125
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На срещата днес бяха подписани споразумения за сътрудничество между Павликени и Стародуб и Аврен и Гусь-Хрустальний. Домакинът на форума - Варна, удължи партньорствата си с Новосибирск и Новоросийск с по още пет години.............................................УМНИ ХОРА
124
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
145, това ми го пишеш разхождайки кучето или още си двама и единия съществува независимо от другия? А за наказанието .. тя България е била жестоко наказана. Над 200 000 избити от руските агенти в България, главно учени и интелектуалци. За да може в България да останат ей такива руски агенти като теб. Които да го играят по форуми един, двама, трима... но с един и същи болен мозък.
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
141, ти си за психиатър. Опитваш се да се представиш за няколко персони и после благодариш на себе си :) Руска работа. Елементарен си и нямаш никакви заложби и стоиш по цял ден тук и играеш едни и същи елементарни роли. И после се измъкваш като някаква ямболска кифла ... с кучето. А кучето с инвалидната количка ли ще го разходиш или с руска ракета?
122
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен136Ако намекваш за договора за Балканска Федерация, прав си.Коминтерна е започнал, а Димитров е съдействал, за тази дивотия, и Македония вече не е в границите на държавата.Но, като цитираш-цитирай до край.Цитирай за Берлинския Конгрес, за Ньойския договор, за Чърчил, който е искал гръцката граница да минава над Пловдив, и само това, че сме завършили войната на страната на СССР тогава, ни спасява?"България да бъде жестоко наказана!" Думи на Чърчил....
121
3
 
7
 
! Отговори
Азазел преди 6 години
"300 хил. руснаци с BG имоти!"Същото е и в много други европейски страни. Руснакът, като се свърти с малко пари, гледа да изфиряса час по-скоро от Русия. Така е било открай време, така е и сега. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D1%8D%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
139, инвалиде! Не замазвай положението с елементарни словоблудства. Не беше потготвен за това и пишеш глупости. Ако русия наистина беше загрижена за България, никога нямаше да продаде подобна система на турция. В българската армия 65% от оръжието е руско или по руски стандарт. Включително самоходни арт. установки, оръдейни системи. Руското лоби постоянно вкарва МО в договори за поддръжка, като този за самолетните двигатели. Когато лъжеш и мажеш, бъди поне малко потготвен.
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО СЕ ЗАБАВЛЯВАХ ТАЗИ ВЕЧЕР С ТОЗИ ЕВРОАТЛАНТИК. ИСТИНСКО ШОУ БЕШЕ.НА УМНИЯ ЧОВЕК ОТ СЕВЕРОЗАПАДА ПОЖЕЛАВАМ ЛЕКА НОЩ.Аз излизам да си разходя кучето.
118
2
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен138Истината боли, нали?И започваме да обиждаме от злоба и безсилие?За пръв и единствен път, ще рискувам, да падна до твоето ниво.Защо не изпратиш майка си, или жена си, ако имаш такава, при мен, в северозапада, а като се върнат при теб, те ще ти обяснят по-добре какъв женчо съм?
117
4
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен131 Русия продава на НАТОВСКА ТУРЦИЯ противовъздушни системи??? А ние не можем да купуваме от тях , от руснаците? Ако бяхме още под тяхно влияние, както казвате, до сега да са ни презложили и продали руско оръжие, ако трябва-и по американски образец и стандарт направено. не усещаш ли,че си противоречиш? Президента Радев е прав-искаме сега да сменим стари самолети, с още по-стари, на цената на нови, това е помощта, която ти оказва САЩ в момента.
116
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
135, пишеш, че си от северозапада, повтаряш руски опорни точки и се чувстваш засегнат, че ти казват, че си *** ли? Ами *** си. И нямаш интелект. И не ми се прави на обиден, женчо такъв. Да беше поумнял малко нямаше да клечиш по форуми и да работиш за чужда държава срещу България. Сакат човек - белязан човек!
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са най-опасните шофьори на планетата! Не ми трябва да идват тук с фериботи!!!
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
133, аз не съм очаквал да чуя от теб нещо друго освен руски опорни точки. Ти не си българин и не познаваш своята история и култура. Още по-малко знаеш за своята писменост. Същите тези руснаци са откъснали точно тази охридска земя от България. Мястото, където е възникнала българската книжовност. По тяхна вина и по вината на такива руски агенти като теб там сега няма и следа от нея.
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ау, какво правим ние простите тук? Където има такъв висш интелект, с който не сме достойни да общуваме!
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
130, отговорът е твърде елементарен, но нали си от северозапада, няма как да го осмислиш. Обучените кадри в България са били в полза на руския военен блок срещу запада. Или България е била неутрална и е правила оръжия за удоволствие? От тези големи военни разходи фалира съветската империя. Но нямаш акъл да го разбереш. Затова искаш пак окупация.
111
8
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен131 Формално погледнато, Путин е прав, за азбуката . Той не каза, че Кирил и Методий са македонци, а че азбуката е дошла от Македонска земя.Което си е факт. За Охридска книжовна школа да сте чували? А Охрид къде се намира? Не село Охрид, Монтанско, а Охрид на Климент Охридски?
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че ние имаме ли самолети за сваляне? Пък нали Турция е наш натовски брат, как тъй ще ни сваля самолетите. Че те по натовска линия ше дойдат да ни пазят и ще изгонят врага, ако той ни нападне.Недей да оплюваш своите натовски братя.
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
125, а какво стана с азбуката. Дето според кремълския гном е македонска? Ако руските ти господари ти кажат, че е сомалийска и тази опорна точка ще спуснеш без да се замисляш. Само между другото, русия продава в момента на турция ПВО системи, в които турция може да сваля и наши самолети чак до пловдив. Понеже русия милее за България... колкото теб.
108
7
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Изместваме темата? България била окупирана от Русия??? Коя страна-окупатор, въоръжава армията на окупираната от нея, с чисто нови и модерни за онова време оръжия? Кой окупатор обучава, кадри, развива индустрия, строи модерни за времето заводи, в окупираната страна? И с какво сме ги плащали тогава? С домати и чушки ли? Защо сега не ни въоръжат, изградят индустрия, дадат социална сигурност и самочувствие на народа, както през руската "Окупация"?Помисли, ако има с какво..