Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.

Толкова са коледните надбавки на пенсионерите, оцени премиерът
10 юни 2017 11:52, Елка Василева
429
Борисов: Освен безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот. Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море, цитиран от „Фокус“.

Със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама, каза Борисов и потвърди, че  загиналият кап. Георги Анастасов посмъртно ще бъде повишен в чин майор.

Още по темата

Купили сме възможно най-добрият хеликоптер в света, каза премиерът.

„Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите“, заяви Борисов.

„Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, каза премиерът.

Говорейки за тези „огромни харчове за отбрана“, Борисов попита дали президентът Румен Радев е споменал във вчерашното си интервю, че „неговият шеф, ментор, или както се казва там, г-жа Корнелия Нинова беше единствената, която не подкрепи 2% за въоръжаване“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаем че хеликоптера струва милиони които идват от нашите данъци. Просто тоя е толкова тъъъп, че говори в една тема за човешка гибел и това колко струвала купчина ламарина. Това е отвратителна простотия и нечовечност. Има ли нещо човешко у тоз ***?
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селянино Василев хвани се с твоя Бойко под ръчичка и бегом на гей парада. Не забравяй и Странджата да вземеш там ще се чувствате по добре.
63
0
 
13
 
! Отговори
до ХМ преди 6 години
А ти защо мислиш,че тъкмо това *** ни е начело на държавата.Те са го сложили,за да могат да грабят -сега е момента -еврофондове,Европа дава и трябва правилните хора да ги усвояват.Затова и Борисов е на власт -най подходящия човек за тази работа -не разбира от закони,от икономика само от бандитски работи -страшно подходящ човек.
62
3
 
16
 
! Отговори
от МАЛОУМНИК преди 6 години
До 80абсолютно съм съгласен, човече, този коментар на Главуча е просто... не знам, просто съм потресен, коя държава въобще се вайка за парите, когато загуби пилот?! УАТ ДА ФАК!
61
1
 
8
 
! Отговори
ЕДВА ЛИ преди 6 години
ЩЕ Е ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА ПРИ НОВ ХЕЛИКОПТЕР ОТ ТОЗИ ТИП !ДАНО ДА НЕ СЪМ ПРАВ ,НО МИСЛЯ ,ЧЕ ПИЛОТЪТ Е ВИНОВЕН !ЛЕКА МУ ПРЪСТ И СЪБОЛЕЗНОВАНИЕ НА БЛИЗКИТЕ МУ !
60
3
 
19
 
! Отговори
МиЛ преди 6 години
Някои продажници затриха бойната ни авиация-никой нито дума. А батьо седнал един хвърчикоптер да оревава. Жалко за пилота. Да почива в мир. А това изказване на главния изпреварва по логика ,онова за убитото момиче в Перник и телешките пържолки за кучето ! Чудо на чудесата в чудоландия...
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не е велика, Крим е Български. Нищо Велико не са направили за това нямат и уважението на света. Имат го на 100 пенсионера живели под техен диктат.
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 71 Няма значение колко струва хеликоптера ако ще 500 милиона, просто е гавра да говориш за пари при такава трагедия. Това е нечовешко, бе брат!
57
0
 
17
 
! Отговори
експерт преди 6 години
не знаех, че е паднал хеликоптер Команчи (който никога не е влязъл на въоръжение), 50 милиона лева... толкова струва цяла ескадрила Апачита примерно, баси лъжеца дето е този, айде оставяй ни на мира ве, ***!
56
1
 
5
 
! Отговори
МАНЧО преди 6 години
Ама то има и по евтини играчки.Аз съм купил на внучето един такъв КИТАЕЦ и се пуправлява от разстояние.Няма нужда да се качва на него и да катастрофира.
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
П.ростак!!!Все брои пари. ***!Един млад пилот загина, защото не е имал достатъчно летателни часове. Държавата е виновна, не пилота!
54
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
нищо бе Борисов нали сега ще теглиш още 200 мрн евро нов дълг.тегли и управлявай ,после ние *** ще ги връщаме и ще си спомняме светлото ти управление!
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже намалете Пенсиите ...понеже дъртитте най-много се ежат за армия и казарма. Вземете от тяхното и купувайте нови вертолети и самолети ;)) Който най иска той да плаща.
52
1
 
24
 
! Отговори
Малоумник преди 6 години
ПИЛОТЪТ Е МНОГО ПО-ВАЖЕН ОТ СМОТАНИТЕ ТИ 50 МИЛИОНА ЛЕВА... И ТАЗИ МАШИНА НЕ СТРУВА 50 МИЛИОНА, стига си лъгал!
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучетата си лаят, керванът върви! Колкото и да се напъвате с булгаризмите, вашата няма да я бъде!
50
0
 
16
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Маи е време да искаме данъчна декларация на МС.Да видим колко и за какво са потъвали ,колко са приходите и от къде не са взимани.Когато казваш на всяка втора дума "няма пари" то или прихода ти е малък или разхода огромен.Да не излезе накрая ,че богатите не плащат ,а бедните се цедят до дупка,че ЕС подарява и всичко потъва,то баш това излиза.И магаре да стане премиер ще е по-добро.
49
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е чудовищна гавра с паметта на загиналия капитан. В една Бяла държава за тия думи всеки министър председател ще си подаде оставката след като усети народния гняв по медиите и на площадите. Само че ние нали сме овце...все едно нищо не е казал тоя ***!
48
0
 
8
 
! Отговори
Доктор Менгеле преди 6 години
До БХКпедал на годината.
47
1
 
10
 
! Отговори
МАНЧО преди 6 години
А бе ТАТУНЧО, защо не стана поп,а се явяваш на избори когато те искат и когато не те искат? Защо се натискаш толкова години да покажеш КОМПЕТЕНТНОСТ по всички въпроси?Аз поне не си спомням някой да е идвал във вас и да ти си е молил да те направят ГОЛЯМ НАЧАЛНИК! Като си се хванал на хорото ще го тропаш.Или вече нямаш ДУПЕ?
46
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До около тепетатаПОЧТИ НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА БЪДАТ ОБЕЗЩЕТЕНИ МОРАЛНО , ДУХОВНО И ПСИХИЧЕСКИ !НО АКО ПИЛОТЪТ Е ВИНОВЕН ?! ВЪПРЕКИ ТОВА СЕМЕЙСТВОТО ЩЕ ПОЛУЧИ ПАРИЧНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ! А НАРОДЪТ КОЙ ЩЕ ГО ОБЕЗЩЕТИ ЗА ЗАГУБЕНИТЕ 50 000 000 ЛВ. ?!ПАК КАЗВАМ НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО !