Борисов се закани: Ще надделеем над бюрокрацията

Институциите трябва да работят в полза на гражданите, поиска премиерът
12 юни 2017 21:01, Красимир Ангелов
82
Борисов се закани: Ще надделеем над бюрокрацията
Снимка: БТА

Ще бъдем неотстъпчиви, ще надделеем над бюрокрацията - в КАТ, в Кадастъра, в Агенцията по вписванията, в общините, в консулските служби в чужбина. Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемония по случай връчването на наградите "Икономика на светло" за 2016 г., на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Националния център "Икономика на светло".

Още по темата
Премиерът допълни, че институциите от тук нататък трябва да работят в полза на гражданите. "Всичко живо в министерства и агенции или ще работи в полза на гражданите и бизнеса, или ще си ходи", закани се премиерът, цитиран от БТА.

По думите му войната ще е голяма, но "ще надделеем". "Всеки министър трябва да започва деня с това какво е направил в неговото министерство по тази тема", посочи Борисов.

По думите му обаче съпротивата на администрацията ще е голяма, защото тя от десетилетия така е свикнала да работи. "Не мога да си обясня това спокойствие, да гледаш как хората висят по опашки, нервират се, тормозят се и да чакаш със сила да дойде някой да те кара да го променяш", коментира още Борисов.

Това според него се случва, защото "заплатата им си върви, кутиите с бонбони и уискита си вървят и това е". Било обаче каквото било, каза премиерът Борисов.

Министър-председателят коментира и скандала със снимките на бившия МВР шеф Пламен Узунов.  Преди дни премиерът каза, че очаква указ на държавния глава за освобождаване на Узунов, който беше вътрешен министър от служебния кабинет. Узунов сега е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев. Такъв указ президентът обаче не е издал.

Борисов припомни отново, че е уволнил зам.-министър заради снимки с хитлеристки поздрав. "Аз го уволних веднага, след като си подаде оставката, но медиите десет дни не ни оставихте на мира", посочи преиерът.

По думите му тогава е имало изказвания, включително от президенстската институция, от БСП и всички партии, че това е фашизъм, недопустимо, имало е и сигнали и официални питания до Брюксел. "Този двоен аршин не ми харесва, но поватарям, че моята съвест е чиста, че с колегите патриоти взехме това решение. Не се меся обаче в работата на другите", допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
16
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Бюрокрацията добре, а как ще надделеете над импулса да се краде? ОЛАФ информира за 50 млн. откраднати при строежа на един малкък участък от магистралата, по времето на госпожица министърката, нали така? Вместо всички да дадете обяснения, начело с вас и да си подадете оставките, вие я направихте министър в друго министрество, където тепърва "ще се разпределят" безотчетни пари - за награда ли го направихте?
48
0
 
5
 
! Отговори
PETYR преди 6 години
AZ SAM NAVYNKA ZA6TOTO NQMA PARI, OT VARNA SAM I POVE4E OT 500LV RABOTA NQMA -A TE NE STIGAT
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ли му вярва тоя?
46
1
 
14
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Боко пак счупи мивката с това си изказване.То разбирам , че ни има за *** ама чак пък толкова *** не сме(за негова жалост).Сякаш някой друг Бойко е бил премиер миналото правителство , а сега си имаме нов премиер.Или ние или той сме много прости , но все се сещам за поговорката за баницата и даващия.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та нали самият ББ създаде нови агенции и министерства,а чрез нечовешко високите глоби направи България най-корумпираната държава,сега пък ще се бори с тях,а фашистите в коалицията с тях кой ще се бори,пернишките мутри ли!?
44
1
 
21
 
! Отговори
ИПОН преди 6 години
Глупости от селски вечеринки...Цачева уволни шефката на Агенцията по вписвания Маркова и веднага правят нагласен конкурс да става Главен секретар на Министерството на здравеопазването,а Бай ху се прави на отворко....
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету е луд.
42
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След този България ще е лунен пейзаж.
41
4
 
31
 
! Отговори
ХАЙ БАЙ преди 6 години
ТИКВО ПРОСТА, ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ СИ НАЗНАЧАВАТЕ НЕГРАМОТНИТЕ КАЛИНКИ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА И НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ А СЕГА ЩЕ СЕ БОРИТЕ С ТЯХ. КОЙ СЛЕД ТОВА ЩЕ ВИ ГЛАСУВА. НАГЪЛ ТЪПАН.
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така в избирателните секции на ромските махали печели ГЕРБ:)Втори ДПС.Фактите си ги вижте в крайните резултати по протоколи.Ромите винаги гласуват за този който плаща.Защо ГЕРБ са толкова силни при ромите!?Сигурно заради обещанието че образованието ще е Номер1:)))
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОМНЯ БОРИСОВ КОЛКО МНОГО ХВАЛЕШЕ БАНКЕРА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, КОГАТО МУ ВРЪЧВАХА НАГРАДАТА " БАНКЕР НА ГОДИНАТА"
38
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали същата тази некадърна, страхлива и корумпирана администрация те избира бе г-н Бай. Бюрокрацията е жизнено необходима, за да се поддържа корупция и хаос.А ще се разправиш, както си знаеш- с още по-високи заплати. Но всяко нещо си има край.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за министерствата и агенциите не казвеа нищо. Там са наблъскани като сардели все безполезни хайлази.Борбата с бюрокрацията означава поне 50 % съкращения, ама няма как, че те са все гербураци.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Борисов никога не са 4 г.:))))Гербер;)
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При един бомбен атентат , тази власт ще се разхвърчи защото нищо в службите не работи.Ще има огромно недоволство.Но това ще е на гърба на невинните.Тогава ще настъпи тотална подмяна на калинките ако все още има държава.Борисов ще избяга.Но ще има жертви.
34
4
 
26
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Борисофф- днес четохме стенограмите за КТБ. Разбрахме каква паника се опитваше да всееш и как се опитваше да изпозваш случая за да си постигнеш своите си цели. Разбрахме и как искаше да рискуваш валутния борд и дори как можеше да се стигне до фалит на държавата заради предложението ти.. не, не предложение, а настояването ти за банкова ваканция. Всички, които са непредубедени и мислещи за ПОРЕДЕН път те разбраха какъв си.Плондер такъв, няма ли вече да изчезнеш?
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да се махне тоз.800 ,000 бюрократи които гласуват за него и ромските племена.Толкова са му гласовете.Има един начин но той е зловещ за хората.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете да плащате данъци и бюрокрацията сама ще изчезне.
31
1
 
16
 
! Отговори
Кога преди 6 години
И кога ще стане това, сигурно 2078 като станем 2 млн и под турско пак.Ако не се осъзнаете сме обречени.
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой се гърчи, някой си там заблуден, но гледам как една маневра на вертолет и вече сме под водата.Как няма консумативи за самолетите при готиния ви вожд Бойко.Как великата ви китайска ограда всеки ден я минават като тоалетна, за 1000000лв.Много гърчене пада.Ама на гърба на всички