Борисов се закани: Ще надделеем над бюрокрацията

Институциите трябва да работят в полза на гражданите, поиска премиерът
12 юни 2017 21:01, Красимир Ангелов
82
Борисов се закани: Ще надделеем над бюрокрацията
Снимка: БТА

Ще бъдем неотстъпчиви, ще надделеем над бюрокрацията - в КАТ, в Кадастъра, в Агенцията по вписванията, в общините, в консулските служби в чужбина. Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемония по случай връчването на наградите "Икономика на светло" за 2016 г., на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Националния център "Икономика на светло".

Още по темата
Премиерът допълни, че институциите от тук нататък трябва да работят в полза на гражданите. "Всичко живо в министерства и агенции или ще работи в полза на гражданите и бизнеса, или ще си ходи", закани се премиерът, цитиран от БТА.

По думите му войната ще е голяма, но "ще надделеем". "Всеки министър трябва да започва деня с това какво е направил в неговото министерство по тази тема", посочи Борисов.

По думите му обаче съпротивата на администрацията ще е голяма, защото тя от десетилетия така е свикнала да работи. "Не мога да си обясня това спокойствие, да гледаш как хората висят по опашки, нервират се, тормозят се и да чакаш със сила да дойде някой да те кара да го променяш", коментира още Борисов.

Това според него се случва, защото "заплатата им си върви, кутиите с бонбони и уискита си вървят и това е". Било обаче каквото било, каза премиерът Борисов.

Министър-председателят коментира и скандала със снимките на бившия МВР шеф Пламен Узунов.  Преди дни премиерът каза, че очаква указ на държавния глава за освобождаване на Узунов, който беше вътрешен министър от служебния кабинет. Узунов сега е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев. Такъв указ президентът обаче не е издал.

Борисов припомни отново, че е уволнил зам.-министър заради снимки с хитлеристки поздрав. "Аз го уволних веднага, след като си подаде оставката, но медиите десет дни не ни оставихте на мира", посочи преиерът.

По думите му тогава е имало изказвания, включително от президенстската институция, от БСП и всички партии, че това е фашизъм, недопустимо, имало е и сигнали и официални питания до Брюксел. "Този двоен аршин не ми харесва, но поватарям, че моята съвест е чиста, че с колегите патриоти взехме това решение. Не се меся обаче в работата на другите", допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойкокрацията няма убиване.Проклятието на България.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов се закани: Ще надделеем над бюрокрацията. Това е прекалено добре за да стане.Бюрокрация навсякъде в общините, във всички министерства, но може би най отпред стои МВР с хора по канцеларии които получаван за нищо заплата и с благи думи пред началниците си защитават щата.
7
5
 
33
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
БЮРОКРАТИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СПОКОЙНИ. 1.НЯМА ОБЕЩАНИЕ, КОЕТО БОКО ДА Е ИЗПЪЛНИЛ И 2.ХОРАТА НА ТОПЛИ МЕСТЕНЦА Т.Е. БЮРОКРАТИТЕ СА ГЕРБАДЖИИ И ЗНАЯТ, ЧЕ БОКОВИТЕ ИЗЯВЛЕНИЯ СА ПУШИЛКА.
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи "аз го уволних веднага след като той си подаде оставката"? Пак ли шизофренията се обажда?
5
31
 
7
 
! Отговори
Make BG great again преди 6 години
Баце е българският Тръмп за ужас на червените каскети.
4
4
 
34
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Май само ти не си разбрал, че КТБ я фалираха Тиквата, Цацата, Дeбелян и Цветелинка.
3
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, няма как да се пребориш с проблема, просто защото ТИ и некадърните ти калинки сте проблема.
2
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забранете комунистическата идеология, и всеки, който пропагандира тази вредна идея да влиза в затвора. А не да се четат още кутевисти, путинисти, комунисти, гейове като Гея.
1
4
 
34
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Прах в очите на хората....Народа иска да знае кой фалира банка за милиарди ...просто ей така ...