Европа стана зависима от Турция заради газовите коридори

Борисов поговори и с Ердоган за Сирия, бежанците, за газа...
Обновена: 13 юни 2017 21:36 | 13 юни 2017 21:35, Камелия Цветанова
405
Европа стана зависима от Турция заради газовите коридори
Снимка: БТА
На практика Европа става зависима от Турция, газовите коридори минават оттам. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след срещата си с турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от Фокус“. 

Според него каквото и да се говори у нас, няма как азерския газ да прескочи Турция. 
Още по темата
"Той минава през цялата територия на Турция. Ние сме длъжни да се върнем в тази игра, да наложим правила и да участваме активно. В България има много философия, но ако някой ми каже как азерския газ ще прескочи Турция и ще дойде в България, като алтернатива. Няма как да стане“, заяви Борисов. 
 
Той коментира и ситуацията с бежанския поток, която също е била сред обсъжданите теми по време на визитата му в Турция. 

"Ако ЕС се забави с подписването на реадмисията, тогава ние, само двете страни, да си подпишем. Всъщност сега изпълняваме, както и те, своите ангажименти и на практика имаме нулев натиск. Искаме това да го облечем в споразумението. Дай Боже целият ЕС да го подпишем. Ако не, ние си работим по тази писта, защото то е жизнено важно. Има наказателни процедури върху Унгария, Полша и други държави за това, че не приемат обратно мигранти. Затова пък аз проявявам голям натиск върху колегите в Европа и в случая с президента Ердоган да продължи тази практика“, заяви премиерът Борисов. 
 

От друга страна е ясно пък, че и България е важна за Турция.

"За всички е ясна с какво е важна – ние сме входа от Азия към Европа“. 

Борисов подчерта, че държавата ни трябва да има добро отношения с югоизточната ни съседка. 

"Повтарям, над 3 милиона бежанци седят в Турция, война се води на тяхната граница. Виждате колко е деликатна темата с независим Кюрдистан. 50 млн. хора са това. Исках да чуя малко повече от кухнята от основните действащи лица“, коментира премиерът Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България има разработки в ракетостроенето през 50-те години, но те са забранени от съветските другари, също както българското самолетостроене, автомобилостроене и всичко останало.
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен до 195 преди 6 години
Ама като ти казвам че си ***, и са те пуснали сам на амбразурата ти не вярваш.За да стигнеш до тази капсула както казваш, ние му викаме космическа ракета, трябва да си много учил ама много.Освен това много добре физически и психически подготвен.Ама какво ти разбира Турчин от космос, като се има предвид неграмотноста в Турция над 50%.На вас само телета и кози са ви в главите.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНЯКОИ БЪЛГАРИ СЕ ГОРДЕЯТ С ТОВА ЧЕ СССР Е ПРИЕЛ БЪЛГАРИН ДА УЧАСТВА В СЪВЕТСКАТА КОСМИЧЕСКА ПРОГРАМА! А БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ В КОМИ БЪГАРСКИ ЛИ СА ИЛИ СЪВЕТСКИ? ЗАЩОТО АКО СА БЪЛГАРСКИ ЗНАЧИ БЪЛГАРИЯ Е ТРЕТАТА ДЪРВОДОБИВНА НАЦИЯ В СВЕТА.
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 183Обзалагам се, че не знаеш по кой метод е отлята цилиндровата глава на автомобила ти.
106
0
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
До 179: Ще си отидем, но за разлика от теб сме имали щастието да видим и едното и другото. Аз просперирам от 15 години в УСА (материално), но ще ти кажа, че онова което си мислите че ви е виновно за всичко, не беше толкова лошо. И то пак ще го бъде, защото социализмът е толкова естественочовешки и желан от много-много хора по света. Не е необходимо никой да прави нищо - социализмът винаги ще го има под някаква форма
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименизпратен в космоса от съветска програма българин, впрочем той не излита
104
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***. :) Цифрата, която съм ти дал посочва, че сме в челната петица на СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ, на държавите изпратили човек в открития космос и това още през 20-ти век. Турция къде е в класацията? :D....И с коя българска ракета го изстреляхте този космонавт? Да не би случайно да е с руската ракета? Хахаха......Или може би имате в предвид героят на Елин Пелин Ян Бибиян когото авторът изпраща на Луната?
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБългария не е 5-та космическа нация
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е много развита страна, затова няма пари за образование здравеопазване и наука, има пари само за милиционери, *** и рушвети.
101
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"България е 5-тата космическа нация?"Оправихте ли икономиката и безработицата и заплатите и производството на Марсианците :-)
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Цифрата, която съм ти дал посочва, че сме в челната петица на СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ, на държавите изпратили човек в открития космос и това още през 20-ти век. Турция къде е в класацията? "БЪЛГАРИЯ НЕ Е НА ПЕТО МЯСТО ПО РЕД НА ИЗПРАЩАНЕ НА ЧОВЕК В КОСМОСА, ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЕ ИЗПРАЩА В КОСМОСА, СССР ИЗПРАЩА КОСМОНАВТИ, БЪЛГАРИЯ УЧАСТВА В СЪВЕТСКА ПРОГРАМА НЕ БЪЛГАРСКА.
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, и теле като българина да сложат в космическата капсула става космонавт. Историята познава космонавти като кучето лайка и няколко шимпанзета станали също космонавти и летели в космоса. Ганка и той наравно с тях, космическа нация.....хахахах
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕ, НЕ Е ТОЧНО ТАКА. ПОСТИЖЕНИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ СА ЗНАЧИТЕЛНИ
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе до космоса сте стигнали...но не можете да стигнете до едни апашита...
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБългария не е пета космическа нация.
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен до 181 преди 6 години
Хахаха а къде е Турския космонавт/ астронанвт, няма такъв и никога няма да има анадаму.
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИСТОРИЯ НА ДЪРЖАВИТЕ ЗНАЧИ? А КЪДЕ Е БЪЛГАРСКАТА РАКЕТА? *** ЖАЛЪК.
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За момента България е зависима от Ало апашите...космонафти и компютърни инжинери кога ви беше откриването на конкуренцията на НАСА ...***...или за сега имате откриване на нов гей прайд:-)
92
0
 
1
 
! Отговори
Бай Благой преди 6 години
До Анонимен 179...и тогава само прайдове ще правите, а cигaнopите ще работят, нали?Като измрат всички от соца няма да има кой да помни отпуските по 3 седмици на веднъж, не три пъти по 5 дни през зимата... И още други работи работи имаше, ама така ще си пykнете - пред телевизора, пред компютъра или с телефонче в ръка.
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Австралия уволнили едно полицейско куче, защото било много общително и не искало да арестува, затова го назначили в резиденцията на губернатора да забавлява гостите. А тук един не успял да стане милиционер, въпреки стремежа си, но обичал да забавлява гостите губернаторите и го назначили премиер.