Европа стана зависима от Турция заради газовите коридори

Борисов поговори и с Ердоган за Сирия, бежанците, за газа...
Обновена: 13 юни 2017 21:36 | 13 юни 2017 21:35, Камелия Цветанова
405
Европа стана зависима от Турция заради газовите коридори
Снимка: БТА
На практика Европа става зависима от Турция, газовите коридори минават оттам. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след срещата си с турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от Фокус“. 

Според него каквото и да се говори у нас, няма как азерския газ да прескочи Турция. 
Още по темата
"Той минава през цялата територия на Турция. Ние сме длъжни да се върнем в тази игра, да наложим правила и да участваме активно. В България има много философия, но ако някой ми каже как азерския газ ще прескочи Турция и ще дойде в България, като алтернатива. Няма как да стане“, заяви Борисов. 
 
Той коментира и ситуацията с бежанския поток, която също е била сред обсъжданите теми по време на визитата му в Турция. 

"Ако ЕС се забави с подписването на реадмисията, тогава ние, само двете страни, да си подпишем. Всъщност сега изпълняваме, както и те, своите ангажименти и на практика имаме нулев натиск. Искаме това да го облечем в споразумението. Дай Боже целият ЕС да го подпишем. Ако не, ние си работим по тази писта, защото то е жизнено важно. Има наказателни процедури върху Унгария, Полша и други държави за това, че не приемат обратно мигранти. Затова пък аз проявявам голям натиск върху колегите в Европа и в случая с президента Ердоган да продължи тази практика“, заяви премиерът Борисов. 
 

От друга страна е ясно пък, че и България е важна за Турция.

"За всички е ясна с какво е важна – ние сме входа от Азия към Европа“. 

Борисов подчерта, че държавата ни трябва да има добро отношения с югоизточната ни съседка. 

"Повтарям, над 3 милиона бежанци седят в Турция, война се води на тяхната граница. Виждате колко е деликатна темата с независим Кюрдистан. 50 млн. хора са това. Исках да чуя малко повече от кухнята от основните действащи лица“, коментира премиерът Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шестия сърдечен тон, 5-тата космическа нация в света, първото балистично спускане от космоса, разпространяването на кирилицата, използвана от 300 милиона души в света, проектирането на двигателите на спускаемият апарат на Аполо 11, кацнал на Луната... Това са дребни постижения пред безграничната турска простотия!...Освен 6 сърдечен тон в другите така наречени достижения участието е повече от символично.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"проектирането на двигателите на спускаемият апарат на Аполо 11, кацнал на Луната.."И ТЕ СА ПРОЕКТИРАНИ В БЪЛГАРИЯ ТАКА ЛИ? И СА ПОСТРОЕНИ В КРЕМИКОВЦИ СИГУРНО ХАХАХАХХААА
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБългария е 5-тата космическа нация? хахахаха и къде е българската ракета?
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Османците на времето са лекували психично болните...приема ли ги като болни и ги лекували докъто европейците убивали хората с псички разтройства или ги лишавали от всичко...а и е споменато в стари записки за микробите още преди да е било открито микроскопа...Пири Реис е нарисувал картата на света и е посичил там като континент Антрактида като земя още преди да е открит официално и др. В университет в Англия се учат за държавните стратегии на Абдюлхамид...някъкъв половин българин е измислил компа
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България има шанс да се оправи само след като ВСИЧКИ хора възпитани от соца си отидат от този свят или най-малкото от политиката на страната.
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А България която никой не знае с какво е допринесла ще е независима от достиженията на човешката цивилизация...Хахаха...Още не проумяваш какво си надраскало, нали.... "Шестия сърдечен тон, 5-тата космическа нация в света, първото балистично спускане от космоса, разпространяването на кирилицата, използвана от 300 милиона души в света, проектирането на двигателите на спускаемият апарат на Аполо 11, кацнал на Луната... Това са дребни постижения пред безграничната турска простотия!
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия, това е една много, много голяма България.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуерто Рико официално с референдум поиска да стане щат на САЩ, не е зле България да направи същото преди първо да стане като Пуерто Рико хахахахаа
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че е ЗАПАДА да управлява държавата, иначе да се е разпаднала досега или да са я продали умниге бг политици
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобна логика сочи, че Турция, като държава, която не е допринесла с нищо за човечеството, Е и ЩЕ БЪДЕ крайно зависима от всички сегашни и бъдещи достижения на човешката цивилизация, поправи ме ако греша. :)...А България която никой не знае с какво е допринесла ще е независима от достиженията на човешката цивилизация...Хахаха...Още не проумяваш какво си надраскало, нали....
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И СТРАШЕН БЕШЕ ХАЙДУТИН ЗА БЪЛГАРИ И СИРОМАСИ, АЛА ЗА ПАШИ И СУЛТАНИ КРИЛО БЕ БОЙКО ВОЙВОДА
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простия човек и кучето си приличат по манталитета - на слабите се зъби, на силните върти опашка да не играе тоягата.
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо България е малка, бедна, гладна, корумпирана и изостанала? ЗАЩОТО Е ПЪЛНА С ПРОСТИ ХОРА НА ВИСОКИ ПОСТОВЕ.
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ ЕВРОПЕЙСКА ПОЛИТИКА ПОНЕ МОЖЕ ДА ЛИЖЕ ПО БЪЛГАРСКИ
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Подобна логика сочи, че Турция, като държава, която не е допринесла с нищо за човечеството, Е и ЩЕ БЪДЕ крайно зависима от всички сегашни и бъдещи достижения на човешката цивилизация, поправи ме ако греша. :)"Допринесла е...ела в медицинския музей в Едирне...европейци защо патента на компа не е във вас? Нали половин българин го е сътворил:-)
75
9
 
6
 
! Отговори
осман преди 6 години
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БАТЕ БОЙКО!ПОНЕ ЕДИН СВЕСТЕН БЪЛГАРИН ДА СЕ Е РОДИЛ В ТАЯ ДЪРЖАВА.МНОГО ЗДРАВЕ И УСПЕХ В НАРОДНИТЕ ДЕЛА .ЗА ПОЛЗУ РОДУ.УСПЕХ.
74
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е не може ли да са зависими от България, заради това, че сте измислили компютъра и, че патента на Ало апишете е във вас...пробвайте с това :))Забравих да добавя...имате и патриоти, които биха побутнали всички баби...Пробвайте с тези работи:-) :-) :-) :-) :-)
73
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Европа можеше да е зависима от България заради същите тези коридори, ако не беше тиквата"Е не може ли да са зависими от България, заради това, че сте измислили компютъра и, че патента на Ало апишете е във вас...пробвайте с това :))
72
0
 
8
 
! Отговори
Шипка преди 6 години
Вашингтон и Макейн спряха Южен поток през България!
71
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако изобщо има турски поток то той ще е там защото.1 Турция не кляка и не дава да и бият шамари от Кремъл.2България е руска мина във ЕС и САЩ никога няма да позволят крановете на газта да бъдат позиционирани тук,хахаха,другари зад океана няма глуппаци.3Турски поток означава под контрола на САЩ по всяко време без грам риск.4Във турция няма русофилски продажници и агенти на кремъл като Р. Овч и другите.5САЩ започна доставките за Европа на втечнен газ .И 6 Турция не е Украйна