Офертата за F-16 отпада, ще бъде "Грипен" или "Юрофайтър"

Условията за плащане не били приемливи, разясни Каракачанов
23 юни 2017 15:37,
231

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Офертата за закупуването на F16 за превъоръжаването на родните ВВС е отпаднала и остават другите два варианта -  изтребителите "Грипен" или "Юрофайтър". Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той обясни, че офертата за закупуване на F16 е отпаднала, защото не отговаря на условията по плащанията.

"Такива са резултатите, които ни е оставило служебното правителство", каза той.

Каракачанов обясни, че основното изискване е било разсроченото плащане. Офертата за F-16 не е била оскъпена, но е трябвало основната част от плащането да бъде в първите две години, което "икономически няма как да издържи".

"Имаме решение на предишно правителство, което ако го нарушим, ще бъдем обвинявани, че по едни или други съображения предприемаме такива действия", коментира той.

Каракачанов обясни, че когато се сключи договорът за изтребителите идеята е да се плати първата вноска и да се определи периода, в който да бъдат доставени първите от общо 8 изтребителя.

"Възможно е първите да постъпят до втората-третата година и така във времето", посочи министърът.

Във внесеното в Министерския съвет предложение Каракачанов предлага да се включи и проектът за патрулните кораби и за сухопътната бойна машина, за да вървят заедно.

"Възможно е в хода на преговорите плащанията да бъдат разсрочени за повече от 10 години, но ние сме разсрочили, за да може да включим и проекта за бронираната машина, за да може със средствата да започнем и трите проекта почти едновременно", каза вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхме ги в Сирия - падат като круши ...В Сирия за сега падат само руски щайги.
103
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Прав си 97Каква роля изпълнява този"вътък"в човешкото тяло?Питам,защото случайно 6години работих в тъкачница,та всеки ден се разправях с вътък,бобини,основи и т.н текстилни наименования.Та затова,че нещо странно ми изглежда?
102
2
 
5
 
! Отговори
до 77 преди 6 години
Грипен е разработен от шведите за защита от евентуална Съветска инвазия. има линейна блокова поддръжка, което го прави лесен и бърз за ремонтиране, има система за запускане без наземно захранване, т.е. може да излети и без всички онези кабели ,за които говориш, не е капризен за пистата и реално може да кацне и на право шосе. Това го прави доста подходящ избор.
101
2
 
4
 
! Отговори
Бау преди 6 години
И за какво са ни ? За да се снима президента с тях или да си лети ? С тях и без тях сме еднакво дребна риба...
100
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Леле,каква модерна и силна авиация ще имаме,със цели 8! изтребителя!!!!Къде ще им търсят авиобаза,достатъчно голяма за да ги побере?
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-хубавото е че краварската летяща *** е отпаднала от конкурса.Хем бяха най-скъпи, хем не стават за нищо. Видяхме ги в Сирия - падат като круши и то свалени с едни морално остарели ЗРК каквито са Стрела-7М.
98
4
 
2
 
! Отговори
Прав си 97 преди 6 години
Швеция е по-голям враг на Русия - още от Средновековието, но това *** няма как да го разберат, защото не им стига вътъка.
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На сорошките писачи им е казано, че зад шведските ГРИПЕН стои дългата ръка на Путин.Тe са толкова тъ-пи, че няма как да направят връзката, че Путин не би могъл да има никакво влияние в Швеция, нещо че и в Швеция е социализъм. Той е доста по-различен от руския.
96
3
 
7
 
! Отговори
Щофел преди 6 години
Много ги е шубе да не купим Юрофайтърите, които са най-модерните самолети в света на въоръжение. Тогава г-н Путев няма да може да се прави на мъж с техните смешни Су, Карамел-Му и други подобни дъвки търбо смехории, които има на въоръжение.
95
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зорошоидните *** оплюват СУ-тата, само защото са руски и за това им плащата - да плюват всичко руско.Но ако се поразровят има класации и таблици с тактико-технически данни.Самолетите СУхой превъзхождат всички останали. Оставям настрана, че са и по-евтини.
94
1
 
3
 
! Отговори
Курамиянко преди 6 години
Росенцето плефнелиеф обеща да си замозапали розовите прашки в знак на протест.срещу купуването на Грипен-ите
93
1
 
4
 
! Отговори
Само теоретизиране преди 6 години
Някой да ме светне кога СУ са се били с фантоми, че нещо не мога да се сетя със старата си кратуна.Как така разбрахте кой е по-добър като реално няма никаква база за сравнение!
92
6
 
7
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Това за Сухой са пълни глупости и е поредната руска пропаганда. Просто помислете, ако бяха такива хубави, щяха да се купуват масово, а то какво? Само съветската армия си ги ползва.
91
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"раздайте парите на пенсионерите и не се занимавайте с прахосване на пари за нещо, което никога няма да ни трябва практически, а гълта много ресурси"Сърди се на НАТО, те ни задължават да отделяме 2% от БВП за армията, както и да си обновим техниката.
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерал Радев е в Топ-10 на света на най-добрите летци изтребители.Тиквата Менте го няма дори в разширената класация за кофопомпаджии. Ха-ха.Истински генерал, при това летец-изтребител от световна класасрещу Гоцевско-Догановско-Кобургското менте от Банкя.
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе как без фърчила ще обявим война на Турция?
88
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Павел Сухой е най-добрият авиоконструктор на военни самолети. Това е признато дори от Пентагона и НАСА.
87
5
 
3
 
! Отговори
Какви пенсионери бе преди 6 години
Друго си е президентчето да се изфука на някое ново самолетче.
86
3
 
1
 
! Отговори
ЗАЩО преди 6 години
Защо не вземем заем от 100 милиарда долара , като Катар , от САЩ ?Ще си пазаруваме какви си искаме самолети .
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
раздайте парите на пенсионерите и не се занимавайте с прахосване на пари за нещо, което никога няма да ни трябва практически, а гълта много ресурси, а пък и в света никога няма да има война в смисъла, който всеки влага.по-практично е някоя друга зрк със близък обсег и някое друго ново бмп и толкоз.хвърчилата гълтат най-много средства и не са за нас! няма да ви ги плащаме през ток, вода, парно, данъци и осигуровки! стига са трошили народна пара за "глезотии" и "черен хайвер"!