Обещанията на властта не спряха полицаите: Протестите остават

Патрулките са опасни за движение, твърдят синдикатите
27 юни 2017 14:23,
106
Обещанията на властта не спряха полицаите: Протестите остават
Снимка: архив Булфото

Обещанията на премиера Бойко Борисов за повече пари за МВР не успокои полицаите. Синдикатите обявиха, че насроченият за 5 юли национален протест остава - въпреки опитите на властта да удовлетвори исканията им.

Вчера министър-председателят нареди да се отпуснат 10 млн. лв. за летни униформи на полицаите и се ангажира да се осигурят още 5 млн. лв. за гориво.

Според синдикалистите обаче това не е достатъчно, защото освен исканията им за облекла, те настояват и за увеличение на полицейските заплати.

"Повишение на заплатите с минимум 15% е основно искане на полицаите, насрочнеият протест за 5 юли не се отменя", обяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Благой Ванкин, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Ванкин изрази надежда, че за 8-те дни, които остават до протеста, управляващите ще проявят разум и ще предприемат нужните действия за подобряване на условията на служителите.

Синдикалистът коментира и обещанията на премиера.

"5 млн. за гориво е добре, но на какво да го сипваме този бензин и кой ще се вози в тези коли, като няма хора. В момента недокомплектът е около 6000 човека", каза той.

Ванкин обясни, че масовите патрулки са изминали вече 300 000 - 400 000 километра, опасни са за движение по пътищата и носят риск както за служителите, така и за гражданите.

"10 -те млн. лева не покриват дори малка част от униформите, които се полагат на служителите и които са купували със собствени средства в продължение на шест години. Въпросът е, че те не могат физически да осъществят този замисъл да ми купят униформа за лятото", каза още синдикалистът.

Той беше категоричен, че в момента основното искане е за увеличаване на заплатите на всички в МВР.

"На всички - от чистачка до министър. Дори на министъра искам увеличение на заплатата", настоя Благой Ванкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Чакайте сега нещо не разбирам не им харесва работата и заплащането в полицията но не напускат?в нормалния живот на който не му харесва работата напуска и търси по хубава такава!?
79
2
 
9
 
! Отговори
факт преди 6 години
Проблема в полицията е че там няма наказания и липсва дисциплина което води до това всеки да си прави каквото иска и да не работи той знае че няма да бъде наказан....
78
3
 
7
 
! Отговори
Протестите преди 6 години
остават, защото К.Нинова и другари от сърце ГИ НАХЪСВА.Ще се поболее тази жена от ОТРИЦАТЕЛНАТА енергия, която прелива от нея.Но всички я отхвърлят и тя ще се задуши от прекомерна отрицателна енергия; как нищо позитивно, градивно не излезе от устата й.
77
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До ***: А този мъж освен да "ступва" може ли да върши нещо друго? Например, да оперира, да проектира, да превежда от и на чужди езици, да реди фаянсови плочки, да работи като миньор...и т.н.? А ступва ли и тебе като се прибере?
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НелиНе, не сме фенове на ДиМко! Никак даже!Но и на полицията, която ги хваща по-рядко чалмосаните от ДиМко-то, и на нея не съм фен!
75
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НелиНяма страшно мила... и аз съм с 4 висши, а съм безработен. Ама и мен ме е срам да си кажа, че съм образован. Друго си е да стана тумор с пагони и да чакам на държавна хранилка. Нали?
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой си мисли, че на Сотаджиите "много" им плащат се лъже. Даже вземат по малко от полицията , имат данъци и никакви привилегии. 10000 пъти по малко персонал и работят по бързо и качествено. Така че да ми оправдаш тея полицейски тюфлеци. ..уволнявате ги всички...нови ще вземем.
73
3
 
12
 
! Отговори
Евгени преди 6 години
До Евгени И коя работа върши полицията :) проверка на документите ми :) Щото гонитбата на престъпниците я направи СОТ, а и има Закон за частната охранителна дейност която позволява, тъй като полицията спи, частни фирми да извършват охрана ... да спинкат сладко искащите заплата :D :D
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехххх... затова младите и кадърните искат да бягат в чужбина... дори когато работата, която ще работят там е да мият чинии. Пак е по-достойно от това да станеш изедник.В тая държава всеки иска да става "батка", да е мутра, гангстер, полицай, военен, СОТ-аджия, охрана в дискотека.Просто е избиване на комплекси, побойническа държава. младите се подстрекават да искат такива душмански професии, защото знаят, че там се плаща. А ако са инженери, ще седят гладни. И ще ги бият по улиците, безпомощни.
71
7
 
7
 
! Отговори
Нели преди 6 години
До АнонименМъжа ми е граничен,но не се бутам в хората,дишай. Даже като ме питат го казвам с известна доза срам,заради всеобщото мнение и неуважение към униформата. И защото вместо да целува сина си за лека нощ,гази в студа,дъжда и калта като хрътка, за да може да хване и ступа някои чалмосани и да ги върне обратно,преди супер Динко,на който 100 процента повечето от вас тук са фенове да го изпревари и да ви ги разпредели по бежанските лагери.
70
0
 
7
 
! Отговори
Евгени преди 6 години
***, с уважение към професията ... но опита ми на 43 годишен човек показва, че до момента аз и моето обкръжение не сме видяли абсолютно никакъв резултат. Обири, грабежи, нападения над мен и детето ми, проблеми от битово естество, измами ... винаги завършват с прекратяване на производството срещу неизвестен извършител поради давност ... ако искаш потърси статистиката за колите ... 200 откраднати за година в едно РПУ открити извършители 2...плаче ми се
69
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕвгениСОТ нямат полицейски правомощия - плащаш им на тях, ама работата им я вършат полицаите после / колкото и невероятно да ти звучи /А са пристигнали бавно щото няма хора, стари са колите, а и пари за бензин не дават.И да знаеш, че и от стрес се пълнее.
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НелиОбясни ми с 1 изречение, полицаите ЗАЩО протестират?
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА 22.06/четвъртък/ между 20и 21ч по бул.КР.ПАСТУХОВ /пред 8 РПУ/имаше гонки м/у мотористи.Полувин ДРУЖБА беше по балконите възмутени.От полицаите никаква реакция независимо че ходиха съседи да ги викат.Иначе претенции имат.
66
5
 
2
 
! Отговори
Нели преди 6 години
До Хехе!Ама чакай малко сега. Както ти принизяваш полицая до едноклетъчно така и аз не цитирах тези 2 професии от уважение,а точно обратното.Защото навсякъде има кадърни и некадърни,но никой не го отбелязва. Само обиждате
65
3
 
15
 
! Отговори
Евгени преди 6 години
Когато ме нападнаха в къщи, СОТ пристигна няколко пъти по-бързо и то 2 коли с по двама въоражени, високи по 1.90 с видими следи от фитнес. 10 мин след тях дойдоха двама полицаи по около 130 кг единия едва слязоха от патрула и казаха "ама то СОТ е дошъл за какво ни викате" е за какво да им плащаме заплата на тия тюфлеци, СОТ ми е по-евтин и ефикасен. Полицаите единствено се се заинтересуваха от документите за пушката ми :)
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НелиНелка, кажи си, че мъж ти е полицай и ти е хубаво. Много е хубаво да се буташ в хората и да викаш "гледай къде вървиш, че мъжа ми е полицай". Познах ли?
63
7
 
2
 
! Отговори
Нели преди 6 години
До АнонименАз пък познавам и то доста! На единия дори баща му беше в системата и момчето каза,че докато не се пенсионира няма да кандидатства,за да не кажат,че е връзкар. Пробва няколко пъти и накрая влезе. И другите влязоха след няколко конкурса.
62
1
 
8
 
! Отговори
Евгени преди 6 години
Да се противопоставят по следния логичен начин: Обират къща, собственика дава записите от охранителните камери на които се вижда номер на кола, противопоставянето е да се издири извършителя арестува и накаже. Дейност нулева в хиляди случаи в България от страна на МВР, само преписки и прекратявания. Да спрат развилнял се дилър с белезници а не да привикват още патрулки и накрая да го оставят без последствия... Иначе с нападенията има една друга форма превенция ... въобще да работят а не служат
61
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещу кого протестират тези ? Срещу нас ? Щото ние им плащаме заплати ? От нашите бизнеси и работа в частния сектор им даваме заплати? АЗ ще се съглася с вдигане на заплата , когато видя да работят с желание и хъс, когато разберат че това е професия , а не препитание, като неможеш да се уредиш другаде на работа.