Дончев настоя за експертен дебат за бойната ни авиация

Вицепремиерът не вижда разкол в ГЕРБ, само обострени емоции
66
Дончев настоя за експертен дебат за бойната ни авиация
Снимка: БТА

Вицепремиерът Томислав Дончев е категоричен, че няма разделение в ГЕРБ по въпроса за модернизацията на бойната ни авиация.

Още по темата

Той заяви обаче, че този дебат е добре да бъде преди всичко експертен.

"Не е хубаво, когато политиците коментират конкретни марки на самолети. Това създава впечатление, че изборът е предимно политически. Дебатът трябва да бъде експертен, а не на базата на една или друга симпатия", каза още Дончев пред журналисти в МС.

Той коментира размяната на реплики по въпроса за самолетите между президента Румен Радев и шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов. Според държавния глава, който разговаря очи в очи с премиера, между Борисов и Цветанов все по-често има противоречие в мненията.

По думите на Дончев емоциите са обострени, но това не се случва за първи път.

Думичката "разкол" или "разцепление" се върти от 2011 година, но съдейки по консолидацията в партията и по резултати от изборите такова нещо няма, каза вицепремиерът в отговор на въпрос дали ще има разцепление в ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
F-117 тъй и не видя бял свят щото сърбите ги попиляха също искаха да създават F-16AM но се отказаха пак заради сръбската война. За 3 месеца сърбите им свалиха 17 трошки а краварите уцелиха 2 моста и бомбиха детски градини.
26
3
 
9
 
! Отговори
Ал Тиквоне преди 6 години
Трябва екпертен дебат за вкарване в затвора.до живот без право на амнистия за теб и твоя.шеф.мутрата Тиквоний
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя дребният е толкова лишен от човешки чар, че като го видя и спира да ми работи часовникът. За сметка на това е крадлив, сервилен и услужлив на началника си. Посредствен габровски
24
2
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Шпикеро на габровската радиоточка взе отношение...
23
4
 
11
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Напълно сме сериозни откак сме с краварите на територията цари рекет, корупция, смърт, наркотици, проституция бомбандиране със псевдо медии и за капак банкянския им угодлив лакей назначен за заптие. Такова нещо не е имало и по турско време.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да има експертен дебат.Няма лошо.Но накрая става това ,което чичо Сам каже.Нормално е.САЩ са единствената велика държава в момента.Икономически и военно.Това е положението.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западните барутници са таратайки и бледо копие на руската военна авиация.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как сърбите свалиха няколко Стелт-а и се извиниха: Не знаехме, че са невидимиСърбия унищожи плановете на САЩ за F-117 по време на бомбардировките над ЮгославияНапишете туй в гугъл.
19
3
 
4
 
! Отговори
бесилки за крадците преди 6 години
Даже ако се ограбят КОрупционните милиончета от еврофондовете,може д а въстановим и яките МИГ 23 ако не са ги нарязали заедно с резервните двигатели..
18
0
 
5
 
! Отговори
ДО 15 преди 6 години
Ти си жив бомбандиран и без бомби прсто още не си го осъзнал и с подобно мислене къде си тръгнал бе васал гробаджийски, свобода или смърт. Дай да купим Грипени и Ф-16 че да може освен краварите всеки наоколо да ни бомбандира.
17
0
 
9
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
Кво става със скандала покрай НДК нещо почнаха да го прикриват.Боршош човек на Бъчварова и се противопостави на Павлова.Цвъки мрази Бъчварова и да прикрие двойствената си игра атака президента прадипричината че той е боен пилот . А дефакто кабинета Борисов взема решение за тези самолети добра интрига от Цветанов финтира Ви всички експерти в ГЕРБДончев сега се чудиш как да замазваш положението нали те бива да лижеш и замазваш ***. е това е в момента ГЕРБ за два месеца управление скандали
16
1
 
10
 
! Отговори
АМАН от крадци преди 6 години
Искат да ограбят над 4 годишни военни бюджета от БЪлгария за д а купят негодни самолетчета ненужни за армията ни.Имаме по добри МИГ 29 ремонтирайте ги за около 0.1 милиарда живи лева и готово..
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Експертите от ГРОБ много разбират от авиация останаха ни 2 самолета и 3 хеликоптера. oще 1 мандат на банкянския еднокнижен copocoид и ще oстанем и без нищо. Hе можеш да имаш 2 чисто нови ремонтирани двигатела за МиТ и да купуваш Грипени и Ф-16.
14
1
 
10
 
! Отговори
Lovelies преди 6 години
Изключително нагъл тип.Че и некадърен на всичкото отгоре.
13
2
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Никой не задава въпроса "С кого се каним да воюваме, че ни трябва тежък изтребител като ф16?".За целите, за които е отредена нашата джобна армия, е предостатъчен Грипен-а.Ролята му е на въздушен "пъдар", на "бостанско плашило", което да плаши или предупреди само, а ако рекат да ни нападат-при това състояние на държава и армия-и руснаци и турци за няма и 24 часа ще са във Видин, и никой няма да може да каже "Връв", както в Кипър едно време, или в Крим.Тъжно, но факт. Останалото е борба за комиси
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сериозно ли говорите за руски изтребители ? Краварите сътвориха такъв скандал с пуделите си в държавата за Шведски самолети, представям си ако са руски сигурно ще ни бомбрадират направо....
11
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските изтребители дори нови са 15 години назад от американските.
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
RADEV NE RAZBIRA NISHTO NITO OT SAMOLETI,NITO OT FINANSI.LAPA 10 000 LV. MESECNA ZAPLATA NARODNI PARI ABSOLUTNO NEZASLUGENI S NISHTO.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите ще си турят С-400 и и западните бракми дори няма да могат да полетят когато С-400 им заглуши GPS-ите.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада тъй или иначе не можа да произведе добър изтребител, руснаците им разказаха играта и запада вече е пред фалит. Руските изтребители са леки бързи и маневрени със една от най-добрите радарни системи в света и не на последно място са доста по-евтини и чисто нови.