Среща и сдобряване: Няма конфликт Радев-Цветанов!

Съветник на президента проведе среща с втория в ГЕРБ
Обновена: 7 юли 2017 11:40 | 7 юли 2017 11:40, Екип на Dnes.bg
27
Среща и сдобряване: Няма конфликт Радев-Цветанов!
Снимка: архив, Булфото

След публичните атаки между президента Румен Радев и шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов съветник на държавния глава се срещна с втория в ГЕРБ.

Макар и лаконично, все пак съветникът по вътрешната политика и гражданското общество на "Дондуков" 2 Николай Копринков отчете, че срещата му с Цветанов е била конструктивна.

Още по темата

От ГЕРБ твърдят, че не е имало уговорка между двамата да се видят, а случайно са се засекли в кулоарите на парламента.
 
"Тъй като нашият разговор премина в дух на коректност за бъдещите отношения между институциите, които трябва да са в един нормален диалог, не мисля, че можем да търсим някакъв конфликт", коментира съветникът.

Според него каквито и да са „търканията и различията, могат да се изчистят“. В същото време той отсече, че не можело да се търси конфликт между институциите, макар че напрежението между Радев и Цветанов е публично известно.
 
"Тъй като нашият разговор премина в дух на коректност за бъдещи отношения между институциите, които трябва да са в един нормален диалог, не мисля, че можем да търсим някакъв конфликт", каза Копринков.

Цветанов също заяви, че от ГЕРБ не са искали да се противопоставят с която и да е било институция.

"На тези лични нападки, които бяха изречени от президента, най-лесно беше да влезем в същия диалог и ние. Недопустимо е представители на българските институции да имат такава враждебна позиция", заяви шефът на депутатите на ГЕРБ.

Цветанов настоя, че анкетната комисия, която ще провери процедурата за избора на  изтребителите, е в услуга на президента, тъй като ще се разсеят всякакви съмнения.

"1,5 млрд. ще се харчат пари на българския данъкоплатец. Какво по-хубаво от това да има прозрачност. По-добре да говорим днес, а не след като вече парите са платени", коментира той.

"Както казах на Копринков, не е нормално българският президнт да разглежда българския парламент като трибунал. Това е обидно за всички народни представители. Той, депутатите, представителите на изпълнителната власт са функция от гласуването на избирателите на президентските и парламентарните избори", допълни Цветанов.

Той уточни и че в ГЕРБ нямат отношение нито негативно, нито позитивно към президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
BRAVO DRUGAI преди 6 години
BRAVO TAKA POSTYPVAT ISTINSKITE KOMUNISTI PO DRUGARSKI
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАБИХА ОБРЪЧИТЕ НА ЦВЕТАНОВ И ТАКА Е РЕДНО.(МНОГО Е НИСКО НИВОТО НА ЦВЕТАНОВ ЗА ДА СЕ БИЕ НА БЪРЗЕЯ С ГОЛЕМИТЕ БАТКОВЦИ)
21
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
цветанов не е на нивото на президента за да се занимава някои с него
20
2
 
12
 
! Отговори
мира преди 6 години
Боко сложи нашийник на песа си, да мине време ще го пусне пак Няма лабово при тях отвратителни интриганти и алчни ама много за всичко влас пари решения нищо не зачитат освен себе си
19
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
наглостта на цветан цветанов,цецо шлифера НЯМА ГРАНИЦИ.ДОЛЕН ***,цялата българска държава заплати за ОСЪДИТЕЛНИТЕ ПРИСЪДИ ОТ СТРАСБУРГ ЗА ПРОСТАЩИНИТЕ МУ,и сега това лице,има НАГЛОСТТА ДА ЗАЯВЯВА ЧЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНАКОПЛАТЦИ,долен интригант на изключително НИСКО НИВО.
18
2
 
9
 
! Отговори
Naco преди 6 години
"ТЕАТРОТО" завърши,ОТНОВО ни ИЗЛЪГАХА и РАЗДЕЛИХА!? НАРОДЕ
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румба нали знаеш какво следва?Заем от 1.5 млрд. лвГЕРБ, париоти - ЗАБСП ще подкрепи щото и Радев в съгласенможе би само ще се опънат ДПС
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт - Определено Радев сбърка като...Да, направи грешка, но не е това, което си избълвочил. По-скоро от неопитност Радев се е повлиял от внушения на опозицията, която лукаво е погъделичкала самолюбието му. Така Радев показа публично емоции на лична основа, което представлява слабост, предвид статуса му.
15
3
 
11
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Дали цар Тиква не е дърпал ушетата на момчето от Помощното училище ?
14
1
 
2
 
! Отговори
Депутатска Чума преди 6 години
ХАхахах Какви са ми сладури и тримата :)
13
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Определено Радев сбърка като разрови ла***то Цветанов!Просто не му е в категорията и НЕ трябва да се занимава с него.Нека други с по-нисък ранг правят за смях Цецо Ухото!Все пак е разбираемо-Радев е още нов тая бизнес и не е навлязъл в игрите.Но се учи доста бързо и с кредита на доверие който има,може да постигне много.Просто не трябва да прави като досегашните.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦвЦв вече не помни какво е казал преди една седмица.Сега президента отправял лични нападки, а той забрави като казваше "---Крадеца вика дръжте крадеца ----
11
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не им вервай Рубма - тия са такава шайка ще те търпят само ако те подчинят.
10
2
 
7
 
! Отговори
Odkuf преди 6 години
Архивна снимка. Браво, добра манипулация!
9
3
 
13
 
! Отговори
Тихо преди 6 години
Един свестен човек влезе в политиката и гербаджийте веднага му се нахвърлиха с лъжи.Нещата намирисват на страх от положителния пример
8
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** Радев е вреден за България. Оказа се, че е по-голям негодник, интригант и мерзавец и от Гоце!
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има раздразнение от Цецоу,че не е на нивото на Радев.
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов е поел финансово подплатен ангажимент към американците да им изкупим няколко бракувани барутника Ф-16 пета употреба и сега се оказа в небрано лозе.
5
1
 
9
 
! Отговори
Пухчо преди 6 години
Когато обсъждането на темите по различни пиперливи въпроси между държавни мъже се водят чрез медиите , това вече си е клюкаро -махленски подход с балкански привкус.По света навсякъде има скандали и конфликти във висшите етажи на властта , но всичко протича ,макар и привидно, интелигентно и с търпение,с отстъпки.Нямаме култура нито за демокрация , нито дори за скандали.По скандалите ще ги познаете.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мтел вие нормални ли сте или нета мие отишъл неземно де обеснявам го едиколко си мб не съм ползвал тя ми казва вземете допълнителен пакет ненормални ли сте бре да си земам пакет че не съм ползвал моя или е отишъл некъде а друг да го ползва ще ви дам на кзп мтел ловеч